Ú s t í n/L. – Domácí dvojutkání čeká na ústecký celek již tento víkend. Povzbuzeni středeční výhrou přivítají ústečtí hokejisté nejprve v sobotu Baník Sokolov, v rámci projektu O kapku lepší hokej, a v neděli kladenské Rytíře společně například s Jaromírem Jágrem či Tomášem Plekancem. Obě utkání startují v 16:00.

O kapku lepší hokej

Projekt O kapku lepší hokej připomíná 4. únor jako Světový den boje proti rakovině. O vznik projektu se postaral Nadační fond Kapka naděje společně s agenturou BPA sport marketing. Symbolem projektu je oranžová stužka, která prezentuje boj s poruchou krvetvorby. Právě leukémie je jednou z nejčastějších typů nádorových onemocnění u dětí. Hrdinou projektu je mladý hokejista Honzík, který svůj souboj s touto zákeřnou nemocí vyhrál a může se nadále naplno věnovat svému milovanému sportu a plnit si své sny. Honzíkovi pomohlo v jeho životním boji dárcovství kostní dřeně, o jehož osvětu se tento projekt snaží a na kterou bude nadační fond Kapka naděje vybírat finanční prostředky, od kasiček umístěných na stadionech až po aukci hokejek kapitánů jednotlivých mužstev. Akci mimo jiné podporuje například David Pastrňák či Matěj Machovský.

HC Slovan Ústí nad Labem

Momentální forma

V minulém zápase se Slovanu konečně podařilo bodovat ve venkovním utkání, když porazili Trhače z Kadaně. Díky tomuto výsledku se ústečtí posunuli na třinácté místo ligové tabulky před Kolín. Slovan čeká domácí dvojutkání, které by mohlo přinést nějaké body, které jsou velmi důležité v boji o předkolo play off. Domácí prostředí by mohlo hrát Ústí do karet, na svém ledě bodovalo již osm utkání v řadě. Největším ofenzivním přínosem je pro ústecké kapitán Michal Trávníček se ziskem dvaceti čtyř kanadských bodů.

Poslední odehrané utkání

SK Trhači Kadaň vs. HC Slovan Ústí nad Labem - 1:5 (0:1, 1:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Koblížek (J. Svoboda) – 1. Havránek (Trávníček, Vrdlovec), 24. Grim (Brož), 24. Jasečko (Voženílek, Vrdlovec), 27. Trávníček (Vrdlovec, Severa), 35. Matějček (Brož, Tůma). Rozhodčí: Kostourek, Čáp – Flegl, Kokrment. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 31:35. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.

SK Trhači Kadaň: R. Běhula – Trefný, Kottek, Naar, Seemann, Delmarche, T. Běhula, Horáček – Adámek, Kulich, Chlouba – Koblížek, J. Svoboda, Konášek – Hradecký, Bucek, Homer – Havlín, M. Svoboda, Veselý.

HC Slovan Ústí nad Labem: Hamalčík – Drtina, Havránek, Brož, Klikorka, Voženílek, Jasečko, Mareš – Trávníček, Vrdlovec, Severa – Tůma, Matějček, Bláha – Furch, Szturc, Grim – Protasenja, Costa, Sklenář.

HC Baník Sokolov

Momentální forma

Sokolovští se v minulém utkání utkali na ledě Benátek nad Jizerou, kde celý zápas dotahovali, ale nestačilo to a Benátkám podlehli 4:6. Sokolov se nyní nachází dvě příčky přes domácími a to na jedenáctém místě tabulky se ziskem osmatřiceti bodů. Hosté se mohou hlavně spolehnout na Jaromíra Kverku, který má sedmadvacet kanadských bodů se čtrnácti branky a třinácti asistencemi, také je nejlepším střelcem Sokolova. Hostům se venku moc nedaří, když si z posledních šesti venkovních zápasů dokázali připsat jen tři body za výhru na ledě Kolína.

Statistické okénko
Poslední odehrané utkání Sokolova

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Baník Sokolov - 6:4 (3:1, 1:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 6. J. Šír (Rychlovský), 8. J. Rychlovský (Šír, Průžek), 18. A. Dlouhý (Kunst, Špaček), 24. M. Böhm (Průžek, Rychlovský), 53. J. Šír (Kunst, Kovář), 59. V. Jiruš (Kunst) – 3. J. Pohl (Prymula), 37. T. Rohan (Kverka, Prymula), 37. M. Houdek (Jiskra, Hašek), 56. J. Kverka (Tůma, Vracovský). Rozhodčí:Miroslav Petružálek - Kamil Zavřel, Václav Beneš, Milan Štofa. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 23:27. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:3, 6:4.

HC Benátky nad Jizerou: D. Král – V. Kunst, D. Aubrecht, J. Šedivý, J. Hampl, F. Kovář, F. Štibingr, M. Böhm – J. Rychlovský, J. Šír, J. Průžek – D. Špaček, A. Měchura, A. Dlouhý – V. Jiruš, S. Čederle, L. Pabiška – P. Wiencek, F. Jansa, /. Gajda.

HC Baník Sokolov: J. Neužil – M. Houdek, D. Poizl, D. Zeman, P. Kadeřávek, J. Pohl, J. Březák, P. Přindiš – M. Švec, T. Rohan, D. Tůma – V. Jiskra, P. Hašek, O. Šik – D. Rymon, J. Kverka, T. Vracovský - V. Kropáček, A. Křemen, P. Prymula .

Poslední vzájemná utkání

03.12.2020 - Sokolov - Slovan – 3:1
02.03.2020 - Sokolov - Slovan – 3:1
12.02.2020 – Slovan vs. Sokolov - 3:5
15.01.2020 - Sokolov - Slovan - 4:1
28.12.2019 – Slovan vs. Sokolov – 5:2

Rytíři Kladno

Momentální forma

kladenští Rytíři se nacházejí na třetím místě Chance Ligy, když získali padesát bodů. V posledním utkání se před televizními kamerami utkali na ledě překvapení sezóny a momentálního lídra této soutěže Vrchlabí. Vrchlabí ukázalo výbornou formu a nad Kladnem zvítězilo 4:2. Nejproduktivnější hráči hostů jsou dva. První z nich je Nicolas Hlava a druhý Tomáš Plekanec, oba dva si připsali sedmadvacet bodů.

Statistické okénko
Poslední odehrané utkání Kladna

HC Stadion Vrchlabí vs. Rytíři Kladno - 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Chalupa (Hozák, Zeman), 40. Pochobradský (Chalupa, Heřman), 43. Kratochvil (M. Machač), 60. Urban - 33. Hlava (Plekanec, Jágr), 50. Kubík (Hlava, Plekanec).Rozhodčí:Souček, Wagner - Hnát, Dědek. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 24:34. Diváci: 0. Průběh utkání:1:0, 2:1, 4:2.

HC Stadion Vrchlabí: Kantor - Linhart, Oliva, Kajínek, Niko, Jirků, Hrádek, J. Moník - Heřman, Urban, Pochobradský - Kratochvil, Matys, M. Machač - Chalupa, Hozák, Zeman - F. Moník, Chrtek, Mrňa.

HC Rytíři Kladno: Košarišťan - Frye, Mikliš, Snuggerud, Kehar, Suchánek, Zacharčuk, Zajíc - Hlava, Plekanec, Melka - Bílek, Marosz, Guman - Jágr, Filip, Machala - Kubík, P. Machač, Račuk.

Poslední vzájemná utkání

07.09.2019 – Slovan vs. Kladno 0:3
20.02.2019 – Kladno vs. Slovan - 3:2
07.01.2019 – Slovan vs. Kladno - 2:3
26.11.2018 – Kladno vs. Slovan – 3:2 pp
13.10.2018 - Slovan vs. Kladno - 4:8

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže