Ú s t í n/L. - Dobré utkání odehrál proti Kolínu útočník Ondřej Bláha, první branku domácích dal, u druhé se postaral o asistenci. Po prohraných nájezdech bral Slovan ovšem pouze bod. Po utkání s Kolínem jsme vyzpovídali právě tohoto hráče žlutomodrých.

Ondřeji, s dnešním výkonem asi nemůže být tým spokojen, jak jste viděl utkání Vy?
Dnes nemůžeme být vůbec spokojení, ztratili jsme body, které jsme nutně potřebovali. Začátek zápasu byl velmi dobrý, pak jsme přestali dodržovat to, co jsme měli a plynuly z toho chyby, které Kolín trestal.

Když už jste se ve třetí třetině dostali do vedení, vypadalo to nadějně, Kolín jste přehrávali. V čem byla ta největší chyba v závěru?
V závěru jsme se dostali do vedení 3:2, říkali jsem si, že musíme hrát dobře dozadu. Pak jsme šli do čtyř a Kolín tuto šanci využil a srovnal na 3:3.

Vraťme se k Vašemu gólu, který byl pro vývoj utkání velmi důležitý. Jak byste tuto situaci popsal.
Tak tam jsme dobře dali puk z našeho pásma ven, já se jen snažil napadat jejich obránce, aby byl pod nějakým tlakem a vzniklo z toho přečíslení dva na jednoho. Já jsem to zkusil vystřelit a povedlo se to trefit.

Druhý gól byl docela kuriózní, Vy jste tuto akci začal. Jak se dostal puk po zásahu Aleše Furcha za brankáře hostí a co tomu předcházelo?
Tak tam vznikla chyba v jejich rozehrávce a já měl možnost jet sám na bránu. Zkusil jsem kličku. Puk prý zůstal pod brankářem na brankové čáře a Aleš Furch to dokázal využít a dorazit puk do brány.

Co musíte jako tým v takových zápasech zlepšit? Přeci jen, základní část se pomalu blíží ke konci a každý bod je nesmírně cenný.
Musíme zlepšit hru v obranném pásmu, tam máme menší zmatky, hra dopředu je dobrá, takže určitě obranné pásmo. Každý bod je teď důležitý, proto prohra všechny mrzí. Mohli jsme se přiblížit zase o kousek blíž týmům, který jsou na postupových příčkách. Z téhle prohry se musíme poučit a jít do dalších zápasů naplno. Každý bod se teď počítá a je nesmírně cenný.

Příští utkání sehrajete na ledě Kadaně, jsou to povinné tři body?
Určitě bychom tam měli sebrat všechny body, ale nesmíme nic podcenit, tato soutěž je velmi vyrovnaná a vyhrát může každý. Do zápasu musíme jít stejně, jako jsme šli se silnými týmy jako je Jihlava a Slavie. Pak můžeme uspět s každým.

Dnešní utkání doprovázely mimo jiné narozeniny trenéra Macha, bylo to na týmové motivovanosti znát?
Určitě jsme pro něj chtěli tři body, bohužel se to nepovedlo.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže