Ú s t í n/L. - V utkání s Benátkami, které bylo plné zvratů, se poprvé v ústeckém dresu proháněl po ledě 17letý mladík David Moravec. Pokud vám hned naskočí jméno olympijského vítěze z Nagana, jedná se o pouhou shodu jmen. Tento mladý obránce nastoupil poprvé v Chance lize a svou premiérovou brankou zavelel k ústeckému obratu, který nakonec znamenal cenné dva body pro domácí Slovan.

Davide, vzhledem k průběhu utkání nakonec zlaté dva body v důležitém utkání s Benátkami. Jak vypadalo z Vašeho pohledu?
Ano, tak jak říkáte, zlaté dva body. Určitě se budou hodit do tabulky. Z mého pohledu si myslím, že super vstup do zápasu. Utekli jsme hned o dva góly, což nám pomohlo. Měli jsme klid na hokejce, ale pak menší chyby a ty soupeř potrestal.

Pro Vás premiérový zápas v Chance lize, premiérová branka, která zahájila obrat ve skóre. Jak si jí vážíte a jak byste ji popsal?
Tak vážím si už jen toho, že jsem mohl nastoupit do zápasu. Té branky samozřejmě taky. Byla vyhrána bule, dostal jsem puk na modrou čáru a jel jsem s pukem na osu hřiště. Chtěl jsem to hlavně dostat na bránu a nakonec se mi poštěstilo a spadlo to tam.

David Moravec

  • Místo narození: Havlíčkův Brod.
  • Věk: 17.
  • Pozice: Obránce.
  • Počet startů v Extralize: 10.
  • Počet branek v Extralize: 1.

Schoval jste si puk po premiérové trefě? Mám pocit, že Michal Trávníček si jej žádal od rozhodčích.
Ano, puk jsem si schoval. Přesně tak, Michal Trávníček mi dojel pro puk a poté mi ho v kabině věnoval.

Už jste si vyslechl od pokladníka Vladimíra Brože, kolik Vás bude stát dnešní utkání?
Zatím jsem si nevyslechl, kolik mě to všechno bude stát.

V zápase jste odehrál 12 minut, byl jste na ledě i v závěrečných minutách. Jak jste viděl vůbec tempo Chance ligy a Váš dnešní výkon?
Tak tempo bylo docela slušný. Hrál proti nám celkem mladý tým, takže se hodně bruslilo. Můj výkon? Měl jsem tam pár malých chyb. Kluci mě vždycky podrželi a hlavně parádní výkon od Olivera Šatného v brance.

Hodně jste se snažil podporovat útok, považujete se za obránce s ofensivními choutky, jak byste se fanouškům charakterizoval?
Tak hlavně jsem obránce, mám za úkol hrát dobře do defensivy a poté, když je určitě nějaká možnost, tak do útoku hned vyjedu.

Jak se vůbec zrodilo angažmá ve Slovanu a jak dlouhé bude?
Tak juniorské soutěže jsou pozastavené a v A týmu v Boleslavi se uzdravili obránci, takže jsem jel do Ústí. Nedokážu Vám teď říct, jak dlouhé to bude.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže