Ú s t í n/L. - V dnešní době zavřených stadionů jsou informace z hokejových utkání Chance ligy vzácnější, než tomu bývalo zvykem. Redakce ústeckého Slovanu vám však udržuje přehled i v této těžké době. Šéfem ústecké redakce je již od roku 2016 Jiří Cícha, který by rád přivítal ve svém redakčním týmu i nové posily, které by se podílely nejen na obsahu webu Slovanu. Máte nyní jedinečnou možnost, stát se hokejovým redaktorem a předat svou hokejovou vášeň ostatním fanouškům.

Jirko, jak dlouho pracuješ v redakci Slovanu a jak dlouho jsi šéfredaktorem?
V redakci jsem od roku 2016, kdy jsem nastoupil rovnou na šéfredaktorskou pozici. Přede mnou byl na vedoucí pozici Miroslav Janíček, který bohužel z časového vytížení musel skončit, ale v redakci nadále působí a stará se o statistiky hráčů našeho klubu. Jsem velice rád, že jsem redakci mohl přebrat právě po něm, jelikož to byla jedna velká sehraná parta, která spolupracovala a pomohla mi se dostat do chodu celé redakce.

Jak si se dostal k této práci?
Dostal jsem se k tomu přes svoji přítelkyni, která v redakci také působí. Se Slovanem jsem v podstatě spjatý celý život, ať už jsem chodil na zápasy jako malý kluk a fandil svému tátovi, který byl u vzestupu klubu do 1. ligy, nebo jako brankář, když jsem hrál hokej právě za Ústí nad Labem.

Co tě na práci v klubové redakci baví a jaká je tvoje celková náplň práce?
Práce v redakci mi dala opravdu hodně. Donutilo mě to se naučit s grafickým programem Photoshop, jelikož dnes je skoro vše o sociálních sítích. Vše jsem se učil přes tutoriály na YouTube a později mám v plánu absolvovat nějaké kurzy, abych doladil to, co jsem se zatím nenaučil. Moje celková náplň práce je hlavně o organizování redaktorů, kteří pro Slovan pracují. Dále pak veškerá grafika na Facebook, Instagram, YouTube a web. Zajišťuji lidi na sběr statistik při utkáních, který přinese fanouškům dostatečný přehled o jednotlivých hráčích, ať už se jedná o icetime, vhazování, či střely. Spravuji ve spolupráci s marketingem oficiální profily Slovanu na internetu a mnoho dalšího.

Na co bys nalákal případné nové redaktory/redaktorky, kteří by měli zájem o tuto práci?
Poslední dobou není moc lehké nalákat někoho do redakce, jelikož mnoho lidí se buď bojí českého jazyka, nebo si pod touto prací představují plný úvazek v práci. Jsem moc rád za mladé kluky, kteří nastoupili do redakce, jelikož postupně přicházeli další jejich kamarádi. Na co bych je nalákal? Určitě na dobrý kolektiv, výhody u partnerů Slovanu, ale i nějaký ten finanční obnos. V případě zájmu mě mohou kontaktovat na mé mailové adrese - sefredaktor@slovanusti.cz.

Pro koho je tato práce vhodná? Co musí zájemce ovládat?
Tato práce je vhodná pro všechny, kteří fandí našemu klubu. Z osobní zkušenosti vím, že se nejvíce hlásí studenti, kteří se později chtějí dostat do publicistiky. Je potřeba mít nějaké ponětí o pravopisu, ale já jsem jasný příklad toho, že se dá vše naučit.

Co bys popřál redakci ústeckého Slovanu do budoucna a na čem bys chtěl ve svém redakční týmu zapracovat?
Přál bych si, aby momentální kolektiv vydržel co nejdéle a postupem času byl ten, který bude patřit mezi TOP redakce Chance ligy. Chtěl bych moc poděkovat všem, kteří se momentálně podílejí na chodu Slovanu, ať už to je vedení Slovanu, ale i celé redakci, která se snaží dělat vše nejlépe, ale někdy jsou moje nároky vysoké. Je hlavně potřeba zapracovat na rozšíření redaktorského kolektivu, jelikož někteří odcházejí na vysoké školy a nebudou mít na práci pro Slovan tolik času.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže