Ú s t í n/L. - Bezmála pět set zápasů v nejvyšší soutěži a čtyři sta v první lize. Jiří Drtina patří mezi nejzkušenější hráče, kteří letos oblékají ústecký dres. Pětatřicetiletý obránce toho za svou bohatou kariéru zažil opravdu hodně, svého času hrál i v zámoří. Na zápasy před prázdnými tribunami si zvyká jen velmi obtížně.

Jak se vám hraje v obranné dvojici se Štěpánem Havránkem?
Hrajeme spolu ve dvojici už od přípravy. Hraje se mi s ním dobře, myslím si, že to je šikovný hráč. Všechno má před sebou, jsem spokojený. Pokud bude takhle pokračovat, tak z něho může být velmi slušný bek.

Jak jste spokojen z týmového pohledu se sezónou?
Momentálně být spokojený nemůžu. Na začátku sezóny jsme předváděli výkony, na které se nám po dlouhé pauze nepodařilo navázat. Ze sedmi zápasů jsme pět prohráli, přišli jsme o hodně bodů. Kvůli tomu máme v tabulce ztrátu na místa, ze kterých se postupuje do play-off. Do vyřazovacích bojů bychom se chtěli dostat. Věřím, že teď dobře potrénujeme, a pak se v lednu naše hra zvedne. Že budeme získávat body a dostaneme na na příčky, na kterých bychom chtěli být.

Jaký máte teď týmový program?
Budeme trénovat, okolo Vánoc máme tři dny volna, a pak zase trénink. Víc toho zatím nevím, konkrétní plán je na trenérech, detailní informace zatím nemám. Myslím si, že budeme určitě pracovat na kondici a před začátkem soutěže budeme ladit technické věci a souhru.

Plní zatím angažmá v Ústí to, co jste od něj očekával?
Musím říct, že i když ty výsledky byly takové, jaké byly, tak já jsem velmi spokojený. V Ústí je příjemné prostředí, lidé jsou fajn. Parta v kabině a trenéři fungují výborně. Bohužel ty výsledky nejsou dobré, ale jsme mladé mužstvo, věřím, že to v další fázi soutěže bude lepší.

Ústeckých fanoušků jste si ale moc neužil...
Bohužel. V současné době nemohou být fanoušci na stadionu, což je škoda. I když na Chance ligu nechodí tolik lidí jako na extraligu, tak každý fanoušek je znát. V Ústí jsou hodně hlasití fanoušci, kteří člověka ženou dopředu. V mém věku je složité si zvykat na to, že hrajeme bez diváků.

Atmosféra mezi zápasy a tréninky není moc rozdílná, že?
Pokud jde o fandění, tak v tom v současné době opravdu moc rozdíl není. Pokud jde o atmosféru v kabině a přípravu, tak v tom rozdíly pořád jsou. Zápasy s fanoušky by byly rozhodně lepší.

Získal jste sedm kanadských bodů, jak jste spokojený po osobní stránce?
Pokud se budeme bavit o bodech, tak si myslím, že sedm bodů není špatné ani nějaké skvělé. Řekl bych, že to je takový průměr. Podle bodů se těžko hodnotí výkon, někdy je to i o štěstí. Zatím je to jako na houpačce. Určitě by to mohlo být lepší, určitě bych týmu přispěl nějak více. Snad to v novém roce zvládnu.

Patříte mezi nejzkušenější hráče v kádru. Nechávají si mladíci poradit?
Když něco řeknu, tak si nechají poradit, nikdo neprotestuje. Na druhou stranu jsem za svou kariéru zjistil, že říkat můžu cokoliv. Lepší je jít celkově příkladem a dělat všechno dobře.

Kdo nejvíce poslouchá?
Takhle obecně to říct nedokážu. Mému parťákovi z obrany, Štěpánovi, toho asi napovídám nejvíc, protože jsme spolu nejvíc v kontaktu, hrajeme spolu prakticky pořád.

Jste spolu v kontaktu i mimo hokej?
To úplně ne (smích). Vidíme se každý den, takže to, co potřebujeme, si řekneme v šatně. Přes den mám svých starostí dost, hodně času trávím s dětmi (úsměv).

Blíží se Vánoce a také mistrovství světa juniorů. Budete sledovat český tým?
Určitě tým nějakým způsobem sledovat budu, ale asi ne všechny přímé přenosy. Možná se na některé zápasy podívám. Výsledky ale určitě sledovat budu, na hokejové výsledky se obecně koukám.

Dokážete odhadnout, jak se bude českému týmu dařit?
To nedokážu. Celé to mistrovství bude takové zvláštní. Někteří hráči kvůli koronaviru trénovali více, někteří méně. Je to velká neznámá. Jsou tam týmy Kanady, Ruska, USA, Švédska nebo Finska, které budou silné jako každý rok. Česko má poměrně silnou skupinu, nebudou to mít hráči lehké. Celkově výkony juniorského týmu v posledních letech nejsou takové, že bychom mohli očekávat nějaký zázrak. Třeba to dopadne, budu jim přát.

Zmínil jste, že sledujete hokejové výsledky. Komu fandíte?
Já nejsem fanoušek, ale hráč. Takže fandím týmu, za který hraji, tedy Ústí.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže