Ú s t í n/L. - Sobotní souboj se Vsetínem přinesl Slovanu první body po restartu Chance ligy. A hned z toho byl triumf nad týmem z Valašska, v podobě výhry v prodloužení. Jakuba Málka v brance Valachů překonali i dva bývalí hráči Vsetína. Jiří Drtina a Daniel Vrdlovec. Druhý jmenovaný dokonce vyhrál na Vsetíně juniorskou extraligu. Co pro něj znamenal a jak vnímá utkání právě proti tomuto soupeři?

Dane, dnes dva body za vítězství v prodloužení proti silnému Vsetínu, jak byste utkání popsal?
Jednalo se o velice těžké utkání. Vsetín má hodně kvalitní tým a obrovskou sílu v útoku. Podali jsme bojovný, týmový výkon a byl cítit, ten obrovský hlad po vítězství. Měli jsme na dosah tři body, avšak po velice sporné situaci, ke které se raději nebudu vyjadřovat, soupěř srovnal. V prodloužení jsme byli šťastnější tým, ale určitě jsme si ten bod navíc zasloužili.

O vítězství v základní hrací době jste právě přišli dvě minuty před koncem, přesto převládá spokojenost se ziskem dvou bodů?
Před zápasem bychom určitě dva body brali, ale vzhledem k průběhu, mě ten ztracený bod mrzí.

Vstřelil jste dnes důležitou vedoucí branku v oslabení, jak byste ji popsal ze svého pohledu?
Vyhráli jsme buly v obranném pásmu. Klukům se podařilo dostat puk ze třetiny a tam se nějak nepohodla hostující obrana. Toho jsem využil a ujel sám na bránu. Tam se mi konečně podařilo protrhnout smůlu a dát gól.

Vy osobně jste vyhrál se Vsetínem juniorskou extraligu a působil na Vsetíně několik sezon, Jaké jsou pro Vás zápasy právě s tímto soupeřem a jak na toto působení na Valašsku vzpomínáte?
Na Vsetíně jsem zažil hezké roky mládežnického hokeje. Vzpomínám na to moc rád, hlavně ta titulová sezóna byla parádní. Takže ano, zápasy jsou pro mě vždy speciální a těším se na ně. Rád se vracím i na Vsetín.

Slovan dnes poprvé po pauze bodoval, dostává se zpátky do formy? A je toto vítězství důležité i z pohledu psychiky?
Z pohledu psychiky je vítěžství strašně důležité. Zase jsme si uvědomili, že můžeme vyhrát s každým. Jestli jsme se dostali zpět do formy, potvrdí až další utkání, ale pokud budeme takto pokračovat, tak věřím, že jsme opět na správné cestě.

Do konce roku čekají Slovan ještě dva venkovní zápasy v rychlém sledu. Jak je na tom Slovan po fyzické strance a co očekávat od těchto dvou zápasu?
Měli jsme dlouhou zápasovou pauzu, pracovali jsme na kondici, takže po fyzické stránce není žádný problém. Očekávat se dají opět vyrovnaná utkání a boj o každý bod do tabulky, která je stále otevřená a budeme bojovat o místo v play off.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže