Ú s t í n/L. - Po týdenní přestávce se pozornost ústeckých fanoušků ledního hokeje opět upře do útrob Lví arény, kde se v úvodu druhé poloviny soutěže představí Horácká Slavia Třebíč. Té se zatím letos příliš nedaří a výsledkem je dosavadní předposlední pozice. Slovan naopak utekl ligovému pelotonu a zdobí jej již jedenáctibodový náskok na druhý Havířov. Karty jsou tedy rozdány jasně. Potvrdí vývoj střetnutí, které se hraje ve středu 30.listopadu od 18:00 hod, papírové předpoklady?
Porovnání týmů

17-1-3-1-4 celková bilance 5-2-4-1-14
6-1-1-1-4 zápasy venku 2-0-2-0-9
11-0-2-0-0 zápasy doma 3-2-2-1-5
1. postavení v tabulce 13.
57 získané body 24
86:45 skóre 44:60
1 utkání bez vstřelené branky 2
2 utkání se shut-outem 2
5:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 3:0 (M.Boleslav, Prostějov)
0:3 (J. Hradec) nejvyšší prohra 3:7 (Chomutov)
D. Pazourek; 27b (11+16) nejproduktivnější hráč M. Sobotka; 12b (5+7)
D. Pazourek; 11 nejlepší střelec L. Květoň; 6
D. Pazourek; 16 nejvíce asistencí M. Sobotka; 7
D. Mazanec; 55 nejtrestanější hráč L. Květoň; 44
J. Zikmund - 94,69% úspěšnost brankáře F. Šindelář - 92,76%
J. Zikmund - 1,32 průměr inkas. branek F. Šindelář - 2,20
27 góly v přesilovkách 14
20,77% využití přesilovek 11,86%
3 góly v oslabení 3
8,94% střelecká úspěšnost 5,78%

Dosavadní průběh sezony

Třebíčští si své bodové příděly rovnoměrně rozložili mezi obě první čtvrtiny ligy. V té první uhráli ve třinácti zápasech dvanáct bodů, které stačily na dvanáctou figuru. V odvetách vybojovali totožný bodový příděl, ten však již na dvanácté místo nestačil a Slavia klesla na nepopulární třináctou pozici. Zejména na přelomu první a druhé čtvrtiny soutěže se příštímu soupeři Lvů nedařilo, když odešel z ledu sedmkrát naprázdno. Naopak nejdelší šňůru měli Třebíčští mezi devatenáctým a dvaadvacátým kolem. Úspěšná čtyřzápasová série přinesla dvě vítězství a dvě remízy.
Nejvíce se Horácká Slavia vytáhla na svého regionálního soupeře z Jihlavy. Na domácím stadionu udolala ex-extraligový klub 2:1 v prodloužení a i odveta na Horáckém zimním stadionu vyzněla lépe pro Davida. Výsledkem byla opět výhra 2:1, tentokrát již v základní hrací době. Dobře se vede Třebíči také proti Kadani a Mladé Boleslavi. Obě tato mužstva dokázala s Třebíčí pouze jednou remizovat a jednou prohrát.
Doménou Slávistů je především obranná hra. Šedesát obdržených branek je řadí na sedmou pozici co se týče této činnosti. Mnohem horší je to však směrem dopředu. Odchody mnoha zkušených hráčů se logicky promítly do horší produktivity týmu. V pouhých šesti duelech dokázali vstřelit více než dvě branky a tak současná pozice není žádným překvapením.

Opory týmu

Slávistickou jedničkou, pokud se týká brankářského postu, je Filip Šindelář. Spolehlivý gólman drží třebíčské naděje, přesto je se svým procentem úspěšnosti zásahů na téže pozici, jako celý tým v lize, tedy té třinácté. Zhruba stejně si vede jeho stínový gólman Filip Luňák, který pociťoval větší důvěru v minulé sezóně, kdy odchytal více než polovinu zápasů. Letos zasáhl do hry pouze osmkrát.
Třebíč nastupuje pravidelně pouze se třemi dvojicemi beků. Nejlepší dvojicí je Josef Lukáč s Marcelem Hrbáčkem. Ti jediní se dopracovali ke kladným ± bodům (oba +4). Lukáč k tomu přidává též solidní produktivitu (2+4). V té ho dokázal předhonit pouze Bedřich Ščerban (1+6).
Z trojice zkušených forvardů se vede pouze Martinu Sobotkovi, s dvanácti body (5+7) je nejproduktivnějším hráčem Horácké Slavie. Kapitán týmu, sedmatřicetiletý Jiří Oliva, zatím nasbíral pouhých pět bodů (2+3) a ještě hůře je na tom Martin Fryauf (1+1). Držet prapor týmu jakž takž nad vodou tedy musí i mladí. V poslední době se daří českobudějovickému Lukáši Květoňovi. V posledních třech zápasech se po jeho zásazích napnula síťka v brance dvakrát. Skvěle si vede i osmnáctiletý Marek Laš. V prvním roce mezi muži si připsal již osm bodů za tři branky a pět asistencí.

Vzájemné zápasy

2005-2006
Ústí – Třebíč 3:1 report, preview

Třebíč - Ústí 1:4 report, preview

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Zikmund - Pavlas, Mazanec, Kudrna Jan, Klobouček, Drábek, Grof – Eiselt, Slížek, Kudrna Jiří – Fink, Pazourek, Antoš - Jankových, Sýkora, Klimt – Kloz, Kuchler, Jech.

Třebíč: Šindelář (Luňák) - Hrbáček, Lukáč, Šefčík, Lučka, Ščerban, Sláma, Rehák - Pelán, Oliva, Zahradník - Laš, Korotvička, Tatarčík - Fryauf, Sobotka, Látal - Čech, Hanzal, Květoň.

Ostatní zápasy 27. kola

Chomutov - Ostrava
Olomouc - Mladá Boleslav
Jihlava - Jindřichův Hradec
Beroun - Prostějov
Hradec Králové - Kometa Brno
Havířov - Kadaň.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže