Ú s t í n/L. - První liga má za sebou polovinu základní části. Jak si vede ústecký Slovan, předsezónní favorit? Velmi dobře. Naplňuje své ambice a očekávání. Na první figuře má jedenáctibodový odstup na druhý Havířov. Má tak nakročeno k nejlepšímu výsledku v dějinách samostatné ČR, kterým je loňská druhá pozice za suverénními Českými Budějovicemi.
Očekávání fanoušků a vůbec všech, kteří se kolem hokeje pohybují, byla značná. Lvi si s nimi poradili celkem dobře. Zaznamenali jediný výpadek, sice monstrózní, ale v Jindřichově Hradci byl tým potupen o více než jednu branku jedinkrát v soutěži. Ostatní prohry u celků, jež se rvou o postupovou osmičku, tak šílené nebyly. Třikrát o jednu branku, jednou v prodloužení. Zato z domácího ledu si Ústečtí vydobyli nedobytnou tvrz. Po dvou remízách v úvodu následovalo deset vítězství, vždy minimálně o dvě branky, častěji o více. Dobrá práce.

Loňský lukrativní přísun bodů se sice neopakuje. Slovan touto dobou měl o sedm více, ale zisk na třetí pozici figurujícího Chomutova je stejný jako loni. „Loni rekordní zisk bodů nikdo nečekal. Spousta lidí si teď myslela, že vše půjde samo. Je těžké navázat a úspěch zopakovat. Oproti loňsku se soutěž vyrovnala. Posílila se mužstva hlavně z Moravy,“ líčí po polovině základní části kormidelník ústecké střídačky Pavel Hynek. Takže jedenáctibodový náskok před smečkou pronásledovatelů neznamená, že ostatní v zápasech zbytečně ztrácí. Slovan prostě dobře šlape. Proti loňsku dokonce nastřílel téměř stejně branek, zaostává jen o tři. Inkasoval o jedenáct víc. Významně se na tom podílí slabší výkonnost loňského fantóma v brance, Lukáše Sáblíka. „Letos má daleko do formy z loňského roku,“ potvrzuje Hynek. V posledních zápasech se ale rozpumpoval věčný Sáblíkův stín. Jiří Zikmund si svými čísly dokonce podmanil brankářské statistiky soutěže. Průměr branek na zápas: 1,32. Procentuální úspěšnost: 94,69. Výborná vizitka! Může provést tým i úskalími play off? „Už chytal před dvěma lety. V podstatě opakovaně podává dobré výkony, chytá výborně, a tak je v bráně,“ ucedil Hynek. I v dalších statistikách se na špici pohybují Ústečtí. Pazourek je druhý v kanadském bodování. „Určitě kdybych měl vyzdvihnout někoho v útoku, tak Pazourek s Antošem je naše nejlepší dvojka,“ pochvaluje si trenér.

Slovan od vzniku samostatné republiky hrál podobně vysoko třikrát. V nováčkovské sezoně 1993/94 nakonec zůstal pátý, ale ve čtvrtfinále play off vyřídil čtvrtou Opavu. Předloni skončil čtvrtý a loňskou jízdu si každý pamatuje.
Na začátku osmdesátých let třikrát vyhrál jednu z českých skupin I. NHL, jednou prohrál finále české části s Gottwaldovem, v pozdějších letech ve finálových skupinách pak skončil nejlépe třetí. Letošními výkony a výsledky se hlásí o historický zápis. Samozřejmě, soutěž je dlouhá, rozhodne se v play off, ale minimálně výsledky po polovině a velký náskok zasluhují namočení pera do inkoustu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže