Ú s t í n/L. - Druhé utkání v dresu Slovanu má za sebou čtyřiadvacetiletý útočník, který do Slovanu přišel z Mladé Boleslavi. Jak hodnotí oba dosavadní zápasy ústeckého mužstva?

Nejprve k minulému zápasu na Slavii, první utkání a hned výhra.
Odehráli jsme dobré utkání. Na Slavii se těžko vyhrává, byla to důležitá výhra.

Jak probíhal Váš přesun z Mladé Boleslavi do Ústí?
Mladá Boleslav mi oznámila, že se přesunuji do Ústí. To je hokejový život. Jsem rád, že tady mohu působit a že je tu spousty hráčů z Boleslavi.

Jak se ti tu zatím líbí, jestli se to dá po pár dnech nějak zhodnotit?
Trénuji v Boleslavi a jezdím sem na zápasy. Je tu dobrá parta, kabina pěkná, zimák velký.

Teď již k utkání s Porubou, nějaké krátké zhodnocení?
Bylo to trošku těžší než proti Slavii, přeci jen Slavia byla oslabená. Myslím si, že jsme začali dobře, první dvě třetiny jsme dělali ale strašně moc chyb v obranném pásmu, dávali jsme jim strašně moc šancí, brankář nás několikrát podržel. Třetí třetinu nám trošku došly síly, nakonec jsme to zvrátili na 3:3. Akorát škoda toho prodloužení, dvě přesilovky čtyři na tři a nic z toho nebylo, takže škoda.

Koncovka třetí třetiny byla poměrně infarktová, jak se slavila vyrovnávací branka na střídačce?
Já jsem zrovna seděl, vydýchával jsem střídání a zrovna jsme ho dali. Nevěděl jsem, jak to padlo, až poté na TV kostce. Jsme rádi, že jsme aspoň ten bod urvali.

V nájezdech jste měl z ústeckých asi nejblíže ke skórování, řekl jste si sám, že pojedete. Nebo vás zvolil trenér?
Trenér mi řekl, ať jedu, tak jsem jel a zkusil vystřelit mezi nohy, bylo tam místo, ale bohužel jsem netrefil, tak jak jsem chtěl, nepropadlo to tam.

V sobotu míříte do Jihlavy, jaké budou ambice?
Kdo hraje hokej, chce vyhrát každý zápas. V Jihlavě to bude určitě těžké, ale teď jsme si vyzkoušeli, že můžeme hrát s kýmkoliv. Liga je vyrovnaná, vyhrát může každý s každým.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže