Ú s t í n/L. - Poprvé se v dresu Slovanu objevila v utkání s Prostějovem nejčerstvější posila Ústeckých Lvů Ctibor Jech. Odchovanec libereckých Bílých Tygrů by měl ústeckým šelmám pomáhat minimálně do konce ledna. Hned první vystoupení přetavil mladý forvard v premiérový gól, když nezaváhal osamocen tváří v tvář prostějovskému Hrazdírovi. Po utkání si pak lebedil: ”Takovouhle premiéru jsem ani nečekal. Dnešní den byl naprosto skvělej.”
”Soupeře jsme přehrávali. Měli jsme hru celou dobu pod kontrolou. Důležité bylo, že jsme dali dva rychlé góly a spadla z nás nervozita. Utkání nebylo lehké. Potřebovali jsme vyhrát, ale nesměli jsme soupeře podcenit,“ hodnotil první duel v dresu ústeckých Lvů Ctibor Jech.
Slovan vstoupil do utkání razantně a již v osmé minutě slavila novopečená posila svojí první trefu v dresu Lvů. ”Takovouhle premiéru jsem ani nečekal. Vyhráli jsme, dal jsem góla, bylo to úplně super. Hrálo se mi skvěle. Po dlouhé době jsem si hodně zahrál v základu. Navíc musím říct, že tady je úplně perfektní parta kluků. Zázemí je tady na výborné úrovni, takže nemám si na co stěžovat. Dnešní den byl naprosto skvělej,“ nešetřil superlativy Jech.

Dvaadvacetiletý útočník přibyl mezi Lvy po rychlém jednání a již v úterý se objevil poprvé na tréninku. Jak se přesun po ose Liberec-Ústí vyvíjel? ”V Liberci jsem byl třináctý hráč. Nechtělo se mi jenom trénovat a čekat, až se někdo zraní. Během víkendu mi táta, který dělá v Liberci generálního manažera, řekl, že Ústí má zájem. Řekl jsem si proč ne, proč tu šanci nevyužít. Hlavně jsem chtěl hrát. Upeklo se to během dvou dní. V pondělí se to domluvilo a v úterý jsem byl již tady na tréninku,” popisuje hráč s šestadvaceti extraligovými starty a dodává: ”Důležité je to, že Ústí má velice dobrý mančaft. Má ambice na postup. Vůbec to neberu jako nějakou degradaci nebo ústup z pozic, protože v Liberci moc času na ledě nedostávám. Tady jsme rád, že mi dali důvěru, že se mnou počítají a že tu můžu hrát.”

V dosud odehraných extraligových zápasech si zatím připsal dva góly. Další čtyři přesné trefy přidal v prvoligové soutěži. Právě úspěšný gólový vstup do nového angažmá by mohl znamenat povzbuzení a začátek lepší produktivity. ”Určitě. Na to právě čekám. Hlavní je ale to, abychom vyhrávali. Nejde tolik o statistiky. Určitě je ale důležité dávat branky, to útočníka zdobí. Je pravda, že gólů moc nedávám, ale pracuji na tom, aby se to zlepšilo,” říká Jech odhodlaně. Pomoci by mu v tom měli i jeho parťáci ze čtvrté pětky Kysela s Kuchlerem. ”Na ledě jsme si vyhověli výborně. Kyslík je výborný hráč, sice již trošku pomalejší – doufám, že na mě nebude teď naštvaný – ale stále má to hokejové myšlení. I Kuchlis je výborný. Skvěle jsme si sedli, všechno nám vyšlo. Prostě super” pochvaluje si Jech, jehož snem je vyhrál s Libercem extraligu. ”V Liberci odmala hraju, je to moje srdeční záležitost. S Libercem bych chtěl vyhrát extraligový titul. To je moje nejvyšší meta.”

Od nové liberecké posily mohou diváci čekat dravé a bojovné výkony. ”Já to tak již odmala hraju. Navíc využívám svých dispozic. Snažím se tu techniku nahradit důrazem, agresivitou, bojovností. Fanoušci se mají na co těšit. Budu makat za tenhle dres,” burcuje a napíná přitom na hrudi slovanistický “mundúr”.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže