Ústí nad Labem – Ústecké hokejisty čeká první domácí ligový zápas v nové sezóně. V rámci druhého kola nastoupí ve středu 16. září od 18 hodin proti HC RT TORAX Poruba. Oba kluby v prvním kole vyhrály, a tak po tomto utkání bude platit neporazitelnost jen jednoho z nich.

Hokejisté Poruby vstoupili do nového ročníku možná ještě lépe, než očekávali. V prvním kole doma hostili Benátky nad Jizerou a prosadit se dokázali už v první minutě. Po 37 vteřinách zápasu se z brejku prosadit Marek Sikora. V desáté minutě vyrovnal Kryštof Hrabík. Nerozhodný stav vydržel až do 46. minuty, kdy se prosadil Lukáš Endál. Do prázdné branky přidal pojistku výhry Petr Kanko. Poruba v prvním kole vyhrála nad Benátkami 3:1.

Poruba má na své soupisce jediného hráče, který má zkušenosti s ústeckým dresem. Šestatřicetiletý Petr Kanko hrál na severu Čech v sezóně 2010-2011. Za Slovan odehrál 24 zápasů, v nichž získal 10 kanadských bodů (3+7). Fanoušci si tohoto útočníka pamatují zejména díky bitce, která se strhla v domácím zápase proti Kadani. Ke Kankovi tvrdší styl hry patří, za 24 ústeckých zápasů dostal 65 trestných minut.

Vzájemné zápasy

V novodobé historii odehrály kluby osm vzájemných zápasů. Bilance z pohledu Slovanu je výrazně záporná, dvě výhry, pět porážek v základní hrací době a jedna v prodloužení. Posledních šest vzájemných zápasů Ústí prohrálo, získalo jeden bod. 23. ledna Slovan prohrál 3:4 v prodloužení. Ještě dvě minuty před koncem zápasu žlutomodří prohrávali 1:3. V 58. minutě Roman Chlouba proměnil trestné střílení a v poslední minutě poslal zápas do prodloužení Václav Krliš. V nastaveném čase vyhráli hosté, trefil se Tomáš Guman.

Šest vzájemných zápasů čeká Slovan na výhru proti Porubě. Naposledy tři body získalo Ústí ze zápasu proti tomuto soupeři 19. listopadu 2008. Tehdy Slovan vyhrál 7:0. Čisté konto tehdy udržel Martin Volke, který je dnes trenérem brankářů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže