Ú s t í n/L. – Dlouho očekávaný start nové sezóny je zde, v pondělních 18:00 startuje střetnutí mezi pražskou Slavií a ústeckým Slovanem. Ústeckému týmu vyšly negativně testy na nemoc Covid-19, může tedy i s novými posilami odcestovat do pražského Edenu.

Ústecký tým musel přerušit letní přípravu a odřeknout některá přípravná utkání ze závěru. Nyní už jsou ale svěřenci Miroslava Macha připraveni a společně s nejčerstvějšími posilami, kterými jsou Marek Voženílek, Přemysl Svoboda a Tomáš Pšenička, se mohou poprat o první body do ligové tabulky.

HC Slavia Praha

Slávisté skončili v minulé sezóně na sedmém místě po základní části, ve skupině vítězů zůstali pouze o skóre za šestými Litoměřicemi a čekalo je tak předkolo play-off. V něm narazili na Třebíč, která vyhrála první dvě utkání této série. Další utkání už se ovšem v sezóně 2019/20 neodehrálo, liga skončila kvůli vládním nařízením zabraňujícím šíření nemoci Covid-19.

V novém ročníku by mohli sešívaní klidně patřit mezi největší favority. Hlavním cílem Slavie je ovšem postup do play-off. Nový trenér Martin Štrba přivedl do týmu hned několik posil a podepsal několik zajímavých smluv. Mezi ty nejzajímavější patří určitě ty Petra Vampoly a Tomáše Šmerhy. Zajímavými přestupy jsou z pohledu ústeckého fanouška příchod Daniela Kružíka, kterého v Ústí fanoušci dobře znají. Naopak za Slovan se představí slávistický odchovanec Aleš Furch.

Přípravná utkání Slavie

13.8.2020 – Slavia - Sokolov 4:3 (3:3)
18.8.2020 – Litoměřice - Slavia 3:2
20.8.2020 – Sokolov - Slavia 3:2 (2:2)
25.8.2020 – Kladno - Slavia 5:2
27.8.2020 – Karlovy Vary - Slavia 3:0
1.9.2020 – Vrchlabí - Slavia 1:2
3.9.2020 – Slavia - Vrchlabí 0:1
8.9.2020 – Tábor - Slavia 2:6

Sestava Slavie v minulém utkání

Michajlov – Buchta, Veber, Krejčí, Steinocher, Duda, Antoš, Hejda – Šmerha, Vampola, Všetečka – Šteiner, Vlček, Ondráček – Brož, Kuťák, Tomica – Petrov

Poslední vzájemné utkání

Poslední střetnutí pondělních soupeřů se odehrálo před téměř jedenácti měsíci na ledě Slovanu. Slavia vedla po první třetině o dvě branky, v poslední periodě snížil Kružík, na víc se ovšem ústečtí nezmohli a Slavia přidala ještě jednu branku do prázdné branky.

Branky a nahrávky: 5. Tůma (Vildumetz, Maršoun), 48. Kružík (Pšenička, Smetana) – 3. Šmerha (Vampola, Vlček), 10. T. Duda (Šteiner, J. Doležal), 18. Vrdlovec, 60. Hejda (Vrdlovec, J. Novák). Rozhodčí: Radek Wagner, Josef Barek – Richard Coubal, Michal Janíček. Vyloučení: 5:6, navíc Jan Havel (UNL) 10 minut OT - vražení na hrazení - Petr Vampola (Slavia Praha) 10 minut OT - nesportovní chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 818. Střely na branku: 35:32. Vhazování: 28:37.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže