Ú s t í n/L. - Hrozící nedostatek útočníků je alespoň na chvíli odvrácen. Po jednáních s Bílými Tygry z Liberce přichází mezi Lvy na střídavý start dravé levé křídlo Ctibor Jech. Alternovat mezi kočkovitými šelmami bude zatím do 31. ledna 2006.

Profil

Útočník Ctibor Jech je odchovanec Liberce. Narodil se 28. srpna 1983 ve Frýdlantu v Čechách. O tom, že bude jednou hrát hokej, snad při jeho narození nikdo nemohl pochybovat. „K hokeji jsem se dostal díky tátovi, který ho dříve hrál. Vlastně jsem ani neměl jinou cestu, než se stát hokejistou. Někdy ve třech letech jsem začal pomalu bruslit, poté jsem se přes hokejovou základnu věnoval hokeji dál.“ Otec se také stal jedním z jeho prvních trenérů. „Táta mě vedl od třetí třídy až do dorostu jako hlavní trenér. Po něm přišel pan Vladimír Čermák, na kterého také rád vzpomenu. Ten mi dal v hokeji hodně, trénoval mě od dorostu až po juniory. Nechtěl bych ještě zapomenout na pány Černého a Plíhala.“ Odmala chtěl být Ctibor jedině útočníkem. „Až do dorostu jsem hrál centra, pak trenéři neměli levé křídlo, tak mě vyzkoušeli a už jsem tam zůstal.“ Snad jako každý malý hokejista měl i on svůj hokejový vzor. „Do života jím byl Jarda Jágr. To je opravdu špičkový hokejista. Vzpomněl bych i na Petra Nedvěda. Toho jsem jako Liberečáka hodně bral a jsem rád, že jsem se s ním mohl bavit a že jsme do dneška kamarádi.“

V Liberci postupně prošel všemi mládežnickými kategoriemi. Do „A“ týmu se poprvé podíval za působení trenéra Jandače. „Bylo mi čerstvých osmnáct, když jsem tady nastoupil v přátelském utkání. Později to byl právě pan Jandač, kdo mi dal šanci zahrát si extraligu.“ To bylo v sezóně 2002/2003. Mladý útočník tehdy okusil českou nejvyšší soutěž v 6 zápasech. Převážně však hrál ještě za juniory. V následující sezóně dostal od trenéra větší důvěru. Odehrál 20 zápasů a v nich si připsal své první 4 extraligové body za dva góly a dvě asistence. „To byla asi moje nejúspěšnější sezóna mezi muži, hrál jsem napůl tady v Liberci a napůl v Berouně. Měl jsem velké zápasové vytížení, obzvlášť v extralize to byla v těch 20 zápasech velká zkušenost.“ Přišla sezóna 2004/2005 a v ní výluka v NHL. Do Evropy přišli nejlepší čeští hráči a někteří z nich posílili i Liberec. Do kádru Liberce se Jech neprotlačil a tak po většinu sezóny působil opět v Berouně. Bílým Tygrům pouze vypomohl v několika zápasech, kdy měli velikou marodku. Díky tomu nakonec poprvé v kariéře okusil i play off, ve kterém vyřadili Tygři tým Pardubic a obsadili třetí místo.

Dravého útočníka při hře zdobí hlavně obrovské nasazení. „Nasazení, tvrdost, agresivita a síla, to jsou vlastnosti, které jsou mi blízké. Hraji tak celou dobu, vždy jsem všechno urval vůlí a silou. Nejsem žádný technik, práci holí a bruslení mám spíše na podprůměrné úrovni. Snažím se na tom pracovat, ale tohle mi opravdu nebylo dáno do vínku.“

Dosavadním nejhezčím okamžikem kariéry byl pro hokejového tvrďáka první zápas v extralize. „Hráli jsme v juniorech a najednou jsme začali trénovat s áčkem. Přišel pan Jandač, dal nám dresy a řekl – ,Tak borci, v pátek nastoupíte proti Pardubicím.‘ Tak jsme do toho vlítli takhle po hlavě. Zápas měl pro nás neopakovatelnou atmosféru. Pardubice byly a jsou špičkový mančaft. Najednou jsme hráli proti hráčům, na které jsme předtím koukali v TV, četli o nich v novinách. Když jsme stáli poprvé na buly, byli jsme z toho takový vyjevený. Pak se však začalo hrát a nervozita opadla.“

Sto osmdesát dva centimetrů vysoký forvard se podíval i do mládežnických výběrů reprezentace. „Byl jsem v šestnátce jednou na soustředění v Nymburce a poté na následující akci. To bylo na Slovensku v Nitře, kde jsme hráli turnaj. Od té doby šla reprezentace mimo mě“.

Mezi koníčky mladého útočníka patří kromě hokeje i další sporty. „Zahraji si rád tenis, fotbálek s kamarády… Když se mi nic nechce dělat, pustím si televizi a koukám na filmy. Nebo si sednu k počítači a hraji hry, případně surfuji na internetu. Rád také čtu, zajímá mě historie.“ A jak volají na Jecha jeho kamarádi? „Říkají mi buď Bora nebo Vir (smích).“


Statistiky


Sezóna   Klub                                  Z  G  A  B  TM
1999-00  HC Stadion Liberec - dor. (E)        40 10 13 23  97
2000-01  -                                     -  -  -  -   -
2001-02  HC Bílí Tygři Liberec (1.liga)        1  0  0  0   0
         HC Jablonečtí Vlci (2.liga)          10  3  2  5   -
         HC Bílí Tygři Liberec - jun. (E)     35  9 10 19 129
2002-03  HC Bílí Tygři Liberec (E)             6  0  0  0   6
         HC Jablonečtí Vlci (2.liga)           -  2  1  3   -
         HC Bílí Tygři Liberec - jun. (E)     34  5 11 16 158
         HC Bílí Tygři Liberec - jun. (E,p-o)  7  2  0  2  24
2003-04  HC Bílí Tygři Liberec (E)            20  2  2  4  14
         HC Berounští Medvědi (1.liga)        19  2  3  5  30
         HC Berounští Medvědi (1.liga,p-o)     9  1  2  3  14
2004-05  HC Bílí Tygři Liberec (E)             5  0  0  0   0     
         HC Bílí Tygři Liberec (E,p-o)         3  0  0  0   2
         HC Berounští Medvědi (1.liga)        36  1  0  1  32 
         HC Berounští Medvědi (1.liga,p-o)     3  0  0  0   4

Celkem   Nejvyšší soutěž ČR                   26  2  2  4  22
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže