Ú s t í n/L. - Duelem ústeckého lídra s jedenáctým HK Prostějov se završí první polovina základní části. Slovan zatím soutěži jasně dominuje a zejména v domácím prostředí je k neporažení. Jediný tým, který ještě neměl možnost poznat nedobytnou lví tvrz jsou právě Jestřábi. Ti se ji pokusí pokořit ve středu 23.listopadu od 18:00 hod. Odolají Ústečtí Lvi létajícím šelmám a zakulatí šňůru domácích vítězství na deset?
Porovnání týmů

16-1-3-1-4 celková bilance 8-1-2-0-14
6-1-1-1-4 zápasy venku 1-1-0-0-10
10-0-2-0-0 zápasy doma 7-0-2-0-4
1. postavení v tabulce 11.
54 získané body 28
82:44 skóre 58:66
1 utkání bez vstřelené branky 4
2 utkání se shut-outem 1
5:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 7:0 (Kadaň)
0:3 (J. Hradec) nejvyšší prohra 0:5 (Olomouc)
D. Pazourek; 26b (11+15) nejproduktivnější hráč M. Piecha; 13b (11+2)
D. Pazourek; 11 nejlepší střelec M. Piecha; 11
D. Pazourek; 15 nejvíce asistencí F. Čech; 9
D. Mazanec; 53 nejtrestanější hráč J. Fojtík; 68
J. Zikmund - 93,57% úspěšnost brankáře V. Lakosil - 92,92%
J. Zikmund - 1,36 průměr inkas. branek V. Lakosil - 2,41
26 góly v přesilovkách 18
20,63% využití přesilovek 13,85%
3 góly v oslabení 4
9,03% střelecká úspěšnost 8,31%

Dosavadní průběh sezony

Prostějovští hokejisté se nacházejí zhruba v těch místech, kam je předsezónní prognózy pasovaly. Dosavadní jedenáctá příčka je však hodně horkou pozicí, vždyť na barážově položenou Třebíč mají Jestřábi náskok pouhých čtyř bodů. Naopak osmá, poslední “play-offová“, příčka se začíná rychle vzdalovat. Nyní má prostějovská naděje na vyřazovací boje již desetibodovou trhlinu.
Svojí pozici v tabulce vybojovali Jestřábi hlavně v domácím prostředí, kde jsou velmi nepříjemní. Podlehli zde pouze Kometě (1:6), Ostravě (0:1), Ústí (1:4) a Boleslavi (2:5). Naopak naplno bodovali doma Prostějovští sedmkrát. Nejtěžší “nakládačku“ od nováčka si vykoledovali Kadaňští, kteří si z Hané odvezli sedm kousků.
Zato vydolovat body při výjezdu mimo Prostějov je téměř nepřekonatelný problém. Jediné dvě výjimky reprezentuje výhra v Jindřichově Hradci, kde v duelu nováčků zvítězil ten východněji položený 1:2. Druhým úspěchem pak byla překvapivá výhra v Mladé Boleslavi, kde Jestřábi uloupili cenné dva body za výhru v prodloužení 1:2.

Opory týmu

V prostějovském brankovišti je jasnou jedničkou Vlastimil Lakosil, který vloni vypomáhal v ostravské Sareze. Šestadvacetiletá posila přišla před sezónou ze spřáteleného Třince a prozatím téměř nedala prostor Emilu Hrazdírovi, který provedl Jestřáby barážovými boji o první ligu.
Celý kádr letošního nováčka se nese ve znamení mládí. Nejstarším hokejistou je teprve sedmadvacetiletý Robert Procházka. Obrovitý bek přišel v létě ze sestoupivší Opavy a hned se zařadil k nejproduktivnějším Jestřábům. S deseti body (5+5) mu patří dokonce čtvrtá pozice mezi obránci celé ligy.
Ostrostřelecké schopnosti prokazuje Martin Piecha. Napnout síť za gólmanem soupeře se mu podařilo již jedenáctkrát. K tomu přidal i dvě přihrávky a se třinácti body se ohřívá na výsluní prostějovské produktivity. Na záda mu dýchá trojice Vladimír Luka (5+7), Michal Čech (4+8) a Filip Čech (3+9).
Nejnovější změny v kádru přinesly příchod finského forvarda Riku Rahikainena a odchody zkušeného Mojmíra Musila (Nitra) a Martina Tomse (zatím bez angažmá).

Vzájemné zápasy

2003-2004 Ústí - Prostějov 3:2p report
Prostějov - Ústí 2:5 report
Ústí - Prostějov 4:2 report
Prostějov - Ústí 3:1 report
2005-2006
Prostějov - Ústí 1:4 report

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Zikmund - Pavlas, Mazanec, Kudrna Jan, Klobouček, Jelínek, Grof - Slížek, Kudrna Jiří, Eiselt, Pazourek, Antoš, Jankových, Fink, Klimt, Sýkora, Kuchler.

Prostějov: Lakosil - Braniš, Dibelka, Čech F., Čech M., Fojtík, Kameš, Kučera, Kučírek, Luka, Piecha, Procházka, Saluga, Sedlák,Vymazal, Všetečka, Řípa.

Ostatní zápasy 26. kola

Jindřichův Hradec – Hradec Králové
Havířov – Kometa Brno
Beroun - Kadaň
Olomouc - Třebíč
Chomutov – Mladá Boleslav
Jihlava – Ostrava.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže