V rámci zápasů 25. kola první ligy se odehraje také souboj dvou severočeských rivalů, Ústí nad Labem a Chomutova. Většina fanoušků obou mužstev má jistě v paměti vzájemnou bitvu z loňského čtvrtfinále play off, která vyvrcholila hromadnou bitkou hráčů i diváků v závěru rozhodujícího pátého utkání v Chomutově. Ústečtí hokejisté již v prvním letošním vzájemném utkání na ledě svého zítřejšího soupeře naznačili, že berou celý souboj velice prestižně. Proto se dá, nejen vzhledem k postavení chomutovských hráčů v tabulce, očekávat hokejový zápas se vším všudy.
Z prvního měření sil mezi Chomutovem a Ústeckými Lvi vyšli ve 12. kole lépe hostující hráči, kteří díky brankám Píši a Šaffera zvítězili 2:0. Ústecký brankář Sáblík v tomto zápase udržel díky 41 úspěšným zásahům čisté konto. Branku Chomutova v té době neméně úspěšně hájil Kamil Jarina, který však nakonec neodolal vábení extraligového Litvínova a po 17 odchytaných zápasech v modrobílém dresu nečekaně podepsal novou smlouvu v Chemopetrolu. Chomutovská defenzíva od té doby nemá za sebou brankářskou oporu a v dalším průběhu soutěže se na Jarinovo místo postavili postupně další tři brankáři. Nejprve dostala svou šanci dvojka KLH, mladý Litvínovský Hübl. Toho poté vystřídal Zlínský Tuček, který byl do severočeského klubu zapůjčen na hostování, ani ten však v brance nevydržel příliš dlouho. Během zápasu v Jihlavě se totiž zranil a tak v posledním duelu proti Třebíči dostal možnost další brankář Litvínova, v současnosti chytající v Baníku Most, Michal Podolka. Ten pravděpodobně bude stát v kleci i zítra na horkém ústeckém ledě.

Managementu Chomutova se podařilo pro tuto sezónu udržet všechny svoje hvězdy, jedinou ztrátou tak byl odchod obránce Rimmela do Havířova. Náhradu za něj však vedení KLH získalo více než adekvátní. Do obranných řad přišli dvě nové tváře se zkušenostmi z domácí nejvyšší soutěže, Berounský zadák Maleček a bývalý bek Litvínova Martin Nosek. Hlavní síla Chomutovských je však především v útoku. V první desítce kanadského bodování 1. ligy je hned čtveřice forvardů v modrobílém dresu. Na třetím místě je Jíra s 29 body (14+15), 4. místo patří nejlepšímu prvoligovému střelci Jeslínkovi, který během 21 zápasů stihl svým soupeřům nasázet již 18 branek. Do desátého místa se vměstnali ještě sedmý Mikšovic s 26 body (9+17) a Šíp, který desítku se ziskem 24 bodů (12+12) uzavírá. Pro zajímavost, nejlepším ústeckým mužem v kanadském bodování je až na 19. pozici s 18 body Martin Koudelka (10+8). Hlavně tábor Chomutovských jistě netěší fakt, že zítřejší start ostrostřelce Jeslínka je značně nejistý. Ten kvůli oteklému kotníku vynechal již sobotní duel proti Třebíči.

Lvi v domácím prostředí zatím kralují a plný bodový zisk si z ústecké arény odvezl pouze celek Olomouce. V ostatních 11 zápasech Slovan dokázal doma vždy bodovat. 8 zápasů získal ve svůj prospěch v normální hrací době, dvě další výhry přišly díky přesným trefám ústeckého kapitána Daniela Hodka v prodloužení, v jediném případě si dva body z Ústí odvezla za výhru v nastaveném čase Třebíč. Lvům tak v tabulce zápasů doma patří solidní 3. místo. Zítra však pro ně přijde skutečný křest ohněm. Chomutovští totiž s osmi výhrami na cizích kluzištích drží primát mezi všemi prvoligovými celky, když ve dvanácti zápasech dokázali svým soupeřům nasázet úctyhodných 43 branek.

V současném prvoligovém poli si lze jen těžko představit atraktivnějšího soupeře než jakým je Chomutov, proto v zítřejším utkání můžeme očekávat opět pokoření hranice 4000 diváků. O tom, kdo bude ze zápasu odcházet spokojenější, se můžete přijít přesvědčit na ústecký zimní stadion. Utkání začíná v 18:00 hod.

Poslední vzájemný zápas:
KLH Chomutov - HC Slovan Ústečtí Lvi 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: 13.Píša (Hodek, Pavlas), 22. Šaffer (Kříž, Buďa).

Poslední utkání KLH Chomutov:
KLH Chomutov - SK Třebíč 2:2 p (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)
Branky: 32. Zika, 34. Jíra - 7. Topol, 28. Žiška.

Sestava KLH Chomutov v posledním utkání:
Podolka - Révay, Nosek, Maleček, Liška, Szakal, Plaček - Charousek, Šíp, Boušek - Slavík, Mikšovic, Zika - Jíra, Koláček, Polodna - Gergel.

Oficiální stránky KLH Chomutov naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže