Ú s t í n/L. - Představujeme další mladou posilu, která vyjede v pondělí na ústecký led. Je jím třiadvacetiletý odchovanec hradeckého hokeje, jenž vyztuží naše obranné řady. Tento ofensivně laděný obránce si již vyzkoušel naší nejvyšší soutěž, také Chance ligu a dokonce naskočil v hradeckém dresu do Ligy mistrů. Máme se tedy na co těšit a Štěpánovi přejeme úspěšný start do ústeckého angažmá.

Štěpáne vítejte ve Slovanu, jak se zrodila možnost začít novou sezonu právě v Ústí nad Labem?
Děkuji za přivítání. Po letošní zkrácené sezoně mě oslovil pan Mach a nabídl mi místo v sestavě. Jeho přístup a vize mě oslovily. Na začátku června jsme dotáhli do konce všechny náležitosti a já se tak mohl začít těšit na nové angažmá.

Jakou jste měl letní přípravu a jak se cítíte fyzicky připraven na novou sezonu?
Letní přípravu jsem měl letos poprvé individuální. Prakticky od otevření posiloven a ostatních sportovních zařízení jsem se na letošní sezonu připravoval s kondičním trenérem Jaroslavem Svobodou, kterému bych chtěl tímto ještě jednou poděkovat. Mimo jiné jsem chodil hrát tenis, beach volejbal a jezdil na kole. Poslední dva týdny jsem k tomu přidal také pár tréninků na ledě. Snažil jsem se, aby moje příprava byla pestrá. Věřím, že jsem fyzicky velmi dobře připraven. To ukáží pondělní testy.

Co od angažmá ve Slovanu očekáváte a jak se těšíte konečně na led?
Prvotním mým cílem je vybudovat si stabilní místo v sestavě Ústí. Konkurence bude veliká a o místo v sestavě se budeme muset „poprat“. Rád bych pomohl týmu splnit stanovené cíle. Skvělé by bylo zahrát si také play-off. Doufám, že naše hra přivede fanoušky na zimák a dokážeme společně dosáhnout co nejlepších výsledků. Na tréninky na ledě se těším. Přeci jen téměř 3 měsíce převážně v posilovně byly dlouhé.

Vy jste působil poslední tři sezony ve Vrchlabí, které nakonec slavilo postup do Chance ligy. Nabízí se možnost, proč jste nezůstal právě pod Krkonoši?
Před začátkem sezony jsme se se sportovním manažerem Vrchlabí o další spolupráci v případě postupu do Chance ligy bavili. Byla to pro mě velká motivace a doufal jsem, že příští sezonu již budu působit v první lize. Poté, co byl ale vyhlášen nouzový stav a sezona se předčasně ukončila, rozběhlo se jednání mezi Vrchlabím a Pardubicemi. Jelikož jsem odchovancem hradeckého Mountfieldu bylo mi jasné, že je čas hledat si nové angažmá.

V poslední sezoně jste z pozice obránce nasbíral i slušné množství bodů, považujete se za moderní typ ofensivního obránce? Na jaký styl hry se mohou fanoušci Slovanu těšit?
Jsem obránce, který si rád zaútočí. Na druhou stranu si ale myslím, že jsem zodpovědný a dokáži přijmout jakoukoli roli v týmu abychom uspěli.

Do Chance ligy jste měl již možnost naskočit už v nedalekých Litoměřicích. Tak jak velký skok oproti mládežnickým soutěžím to pro Vás byl?
V té době to byl pro mě určitě velký skok, protože jsem tehdy ještě neměl zkušenosti se seniorským hokejem. Tehdy se mi v první lize udržet nepodařilo a doufám, že tuto sezonu se mi to podaří.

V Ústí nad Labem se skládá letos mladý kádr, kolem pár zkušených borců. Znáte někoho v současném týmu, nebo to pro Vás bude velká neznámá?
Blíže znám jen Štěpána Matějčka, se kterým jsem působil jak v Hradci, tak ve Vrchlabí. S některými spoluhráči jsem se krátce seznámil na začátku června, kdy jsme si v Ústí vybírali výstroj. Těším se, až poznám zbytek kádru.

Statistiky Štěpána Havránka

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže