Ú s t í n/L. - Ústečtí už mají za sebou první kompletní sraz i s novým realizačním týmem. O své první dojmy se podělili nováčci v ústeckém dresu Eret, Matějček, Havránek a zkušený hráč Severa. Právě ten začne příští týden společnou týmovou přípravu, někteří hráči se připravují individuálně..

Slovan už začal letní přípravu. Někteří hráči se připravují pod vedením nového trenérského štábu přímo v Ústí, jiní nováčci se pak zpravidla připravují individuálně a do Ústí se přesunou až na start přípravy na ledě 20. července. Takový Petr Eret kupříkladu zvolil přípravu s druholigovými Klatovy, za které dříve nastupoval. Individuálně se připravují i exhradečtí Štěpánové Matějček a Havránek. „Trenéři nám sdělili, ať se připravujeme individuálně s tím, že budeme mít vstupní testy, určitě to nechci podcenit,“ řekl s úsměvem o své přípravě právě Havránek.

Jiný styl zvolil ústecký útočník Jiří Severa. „Už šestý týden jedu vlastní individuální přípravu, ale od příštího týdne začneme s některými spoluhráči trénovat společně,“ popsal svou vlastní přípravu jeden ze služebně nejstarších hráčů Slovanu. V barvách Ústí bude začínat již svou čtvrtou sezónu. „Moc se na ní těším. Podle toho, jak se skládá tým, to vypadá celkem slušně,“ sdělil Severa své momentální dojmy.

Samotná letní příprava není pro většinu hráčů příjemná. Nejinak je tomu i v případě ústeckých hokejistů. Všichni čtyři respondenti se ale shodli na tom, že je to něco, co je třeba podstoupit, už jen z té příčiny, že získaná kondice, se pak hodí na ledě.

Petr Eret, Štěpán Havránek i Štěpán Matějček jsou v kádru Slovanu úplní novicové. Přesto všichni z nich prvoligové zkušenosti mají. V různých obdobích, avšak nikoli společně, se mihli v nedalekých Litoměřicích. Havránek již v sezóně 2016/2017, Eret o dva roky později a Matějček v minulém ročníku. Eret následně zamířil do Frýdku-Místku, zbylí dva zpět do druholigového Vrchlabí. „Měl jsem nějaké nabídky, poté se ale agentovi ozvalo vedení Slovanu a domluvili jsme se. Jsem rád, že budu moci hrát na severu Čech,“ popsal okolnosti získání nového angažmá Matějček.

„Návrat do Chance ligy je určitě pro mě výzva. Doufám, že jsem nějaký pokrok udělal a jako tým budeme úspěšní,“ s takovými slovy přijal Štěpán Havránek další kariérní posun, v němž se opět pokusí prorazit do této soutěže. A jaké jsou jeho první dojmy z týmu? „Seznámení s týmem bylo příjemné. Jsme tu vesměs mladí hráči, všichni vypadají sympaticky. Věřím, že uděláme suprovou partu a dotáhneme to co nejdále. Zároveň ale vnímáme, že jsou v kabině zkušení hráči, jako Michal Trávníček nebo Jiří Drtina. Určitě k nim budeme mít úctu. Věřím tedy, že všechno bude fungovat jak má.“

Díky karanténě také měli hráči trochu delší pauzu. Tu ale všichni brali jakou vhodnou příležitost k regeneraci a nabrání sil na nový ročník. „Vynucenou přestávku jsem bral spíše pozitivně, člověk si alespoň odpočinul. Nehledal jsem na tom nějaká negativa. Doma u rodičů máme zahradu, maximum času jsem trávil u nich,“ prohlásil Jiří Severa.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže