Ú s t í n/L. - Vedení klubu se dohodlo na roční smlouvě s Davidem Valou, který nastupoval za BK Havlíčkův Brod. Čtyřiadvacetiletý obránce v letošní sezoně bude nastupovat za ústecký celek.

Popište nám, jak probíhalo oslovení, jestli byste měl zájem hrát za náš klub?
Zhruba tak před půl měsícem mi volal pan Mach, který se mě ptal, zda mám už nějakou nabídku na další sezonu a navrhnul mi, jestli nechci hrát za Slovan. Vzhledem k tomu, že mě tato nabídka oslovila, moc dlouho jsem neváhal a nabídku přijal.

Oslovil Vás ještě nějaký celek s nabídkou na nové angažmá?
Žádnou jinou nabídku z Chance ligy jsem neměl. Ještě minulý měsíc jsem si myslel, že budu stále hráčem BK Havlíčkův Brod.

V minulé sezoně jste nastupoval za BK Havlíčkův Brod, co Vás přimělo změnit angažmá?
Nejvíce mě zlákalo zahrát si vyšší soutěž a dobré podmínky, které mi klub nabídnul. Brod je moje srdeční záležitost, kde mě naučili bruslit a hrát hokej, ale je na čase udělat změnu a využít novou příležitost, na kterou se moc těším.

Víte, jakou roli byste měl vykonávat ve Slovanu?
Zatím jsme se přímo o konkrétní roli v týmu nebavili, určitě na to postupem času přijde řeč. Samozřejmě se budu snažit hrát tak, jak nejlíp umím a trenéři budou chtít.

Jak se připravujete na nadcházející sezonu?
Připravuju se individuálně, posilovna, běh, kolo. Momentálně hlavně trénuju s partou kluků, se kterými plníme individuální plán od kondičního trenéra.

Za svoji kariéru jste nikdy nehrál Chance ligu, těšíte se na tento hráčský posun?
V sezóně 2014-2015 se 1. liga sice ještě nenazývala Chance liga, ale 1. liga to byla tak jako tak a já odehrál rovných 7 zápasů za HC Rebel Havlíčkův Brod. Tenkrát jsem strávil většinu času v juniorce na Slavii.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže