Ú s t í n/L. - Po klopýtnutí v Hradci Králové si Ústečtí Lvi spravili chuť v domácím prostředí s Kometou. Houževnaté Brňany přehráli 3:1 a díky porážce Havířova v Jindřichově Hradci mají na Pantery 5 bodů k dobru. Kadaň se musela v posledním kole sklonit na Hané a momentálně ji dělí propast devíti bodů na prozatím osmou Duklu Jihlava. Avšak zápasy v Kadani nebývají pro týmy z popředí tabulky zrovna procházkou růžovou zahradou. Jak si tedy povede u sousedů ze severu Čech Slovan, se uvidí v sobotu 19. listopadu od 17:00 hod.
Porovnání týmů

8-1-3-0-12 celková bilance 15-1-3-1-4
0-0-3-0-9 zápasy venku 5-1-1-1-4
8-1-0-0-3 zápasy doma 10-0-2-0-0
10. postavení v tabulce 1.
29 získané body 51
44:59 skóre 79:44
2 utkání bez vstřelené branky 1
4 utkání se shut-outem 1
5:1 (Havířov) nejvyšší výhra 5:0 (J. Hradec)
0:7 (Prostějov) nejvyšší prohra 0:3 (J. Hradec)
M. Oliverius; 14b (5+9) nejproduktivnější hráč D. Pazourek; 25b (11+14)
Oliverius, Tvrdek, Kajer; 5 nejlepší střelec D. Pazourek; 11
Oliverius, Postl; 9 nejvíce asistencí D. Pazourek; 14
R. Plaček; 46 nejtrestanější hráč J. Klobouček; 50
J. Hübl - 94,01% úspěšnost brankáře J. Zikmund - 93,94%
J. Hübl - 2,06 průměr inkas. branek J. Zikmund - 1,53
13 góly v přesilovkách 24
12,62% využití přesilovek 20,17%
4 obdržené góly v přesilovkách 5
0 góly v oslabení 3
7,05% střelecká úspěšnost 9,08%

Dosavadní průběh sezony

V probíhající sezóně zdobí Kadaň vcelku zajímavý fakt. Pouze jednou dokázala potvrdit své vítězství i v následujícím soutěžním utkání. Ve 13. kole zdolali Kadaňští na svém ledě Beroun a o týden později si taktéž za podpory domácích diváků smlsli 5:1 na Panterech z Havířova. Jinak v pravidelných cyklech zůstává po odehraném zápase na kontě Severočechů buď 3, 2, 1 nebo také žádný bod, přičemž poslední alternativa je pro Kadaň tou nejvíce obvyklou.
Zvláště první čtvrtinu soutěže se museli Kadaňští cítit jako na horské dráze. Při pohledu na bilanci 4-1-3-0-5 se žádný lepší příměr ani nenabízí. Nejúrodnější sérií si prošla Kadaň mezi 2. až 10. kolem, kdy z těchto devíti zápasů sklidili Severočeši 14 bodů a pouze dvakrát vyšli zcela naprázdno. Konkrétně se tak stalo v brněnském Rondu (2:6) a v Ostravě, kde Kadaň srazil na kolena brankou v 60. minutě Mleko. Na druhou stranu si v této šnůře nepřišla na Kadaňské Dukla (0:1p), Boleslav (1:3) a i Chomutov se musel spokojit s domácí remízou 3:3.
Nevyrovnané výkony trápí Kadaň především od střetnutí 14. kola, kdy si ze Slezska přijel pro debakl 1:5 Havířov. Poté přišly porážky v Hradci Králové (2:3) a doma s Kometou (2:4), na lepší časy se blýsklo po domácí výhře nad Jindřichovým Hradcem (2:1). Ale hned vzápětí zabředli Kadaňští do výsledkového bahna znovu, v dalších třech zápasech se totiž bodově neurodilo. Alarmující byla především sedmigólová ostuda v kleci Prostějovských Jestřábů. Poslední čtyři utkání byla, jak jinak, jako den a noc - dvě vítězství na vlastní půdě (Sareza 3:1, Chomutov 1:0) a dvě zaváhání za kadaňskými hranicemi, na Dukle ostrouhali hosté 1:3 a taktéž si vedli i v Olomouci.

Kádr a opory týmu

Celkem třikrát se zavířil prach na kadaňské střídačce. Z obranných řad se vytratili předsezónní posily Marián Měňhart respektive Lukáš Zíka a naopak opačný kurs nabral z Mladé Boleslavi bek se slávistickými kořeny Ondřej Staněk.
Skvělými čísly disponuje strážce kadaňské svatyně Jaroslav Hübl. Čtyřikrát nenašli útočníci soupeře na kadaňského fantoma s maskou recept a 94% střel vyslaných Hüblovým směrem skončilo v bezpečí jeho výstroje.
Jednoznačně nejpilnějším sběratelem kanadských bodů je mezi beky Kadaně Milan Vobořil (4+4), který mimo jiné asistoval u premiérové sezóny Ústeckých Lvů v druhé nevyšší soutěži.
Zato útočné lajny jsou podstatně vyrovnanější. Na špici se sice drží Michal Oliverius (5+9), o korunu krále střelců Kadaně se ovšem musí dělit s dalšími dvěma kolegy. Útočník z karlovarské líhně Kamil Tvrdek (5+5) a kapitán Severočechů Miloš Kajer (5+8) si se svým parťákem z útoku ve střelecké potenci nijak nezadají. Ani pozice nejlepšího nahravače mužstva neleží jen na Oliveriusových bedrech, zdatně mu sekunduje Martin Postl (1+9), jenž své spoluhráče zásobuje přesnými pasy již druhým rokem.

Vzájemné zápasy

2004-2005
Kadaň - Ústí 0:4 report
Ústí - Kadaň 4:1 report
Kadaň - Ústí 0:5 report
Ústí - Kadaň 3:2 report
2005-2006
Ústí - Kadaň 4:2 report, preview

Předpokládané sestavy

Kadaň: Hübl - Vobořil, Staněk Ondřej, Plaček, Lašek, Hlavatý, Hlubuček, Zajíček - Tvrdek, Oliverius, Kajer - Žák, Hlusička, Postl - Zika, Švík, Hahn - Hubínek, Tauš, Zaťovič, Švejda.

Ústí n./L.: Zikmund - Pavlas, Mazanec, Kudrna Jan, Klobouček, Jelínek, Grof - Lopuski, Slížek, Kudrna Jiří - Eiselt, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Kysela, Sýkora, Kuchler.

Ostatní zápasy 25. kola

Hradec Králové - Havířov
Kometa Brno - Beroun
Prostějov - Olomouc
Třebíč - Chomutov
Ostrava - Jindřichův Hradec
Mladá Boleslav - Dukla Jihlava

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže