Ústí n/L. – Letošní ročník Chance ligy je pro ústecké již minulostí. Redakce ústeckého týmu vybrala z řad hráčů pět zástupců, kteří zanechali v letošní sezóně velkou stopu. Mezi těmito hráči si mohou fanoušci vybrat svého favorita. S vítězem hlasování následně zveřejníme rozhovor. Přehled hráčů přinášíme v článku. Hlasovat můžete prostřednictvím našeho webu do středy 1. 4. 2020.

Adam Brízgala

Jednadvacetiletý brankář Adam Brízgala je odchovancem pražské Sparty. Do ústecké branky se dostal na hostování jako kmenový hráč Kladna a vytvořil zde kvalitní gólmanskou dvojici s Davidem Stahlem. V průběhu sezóny přesídlil Brízgala do branky českobudějovického Motoru, kde ovšem až do posledního utkání nevydržel. Kvůli marodce brankařů šel Adam Brízgala zpět do Kladna.

2019/20 za Slovan

  • Odehraná utkání: 25
  • Úspěšnost: 90,74%
  • Čistá konta: 0

Za Slovan nastoupil Brízgala do dvaceti pěti utkání, ze kterých si odnesl úspěšnost zákroků 90,74 %. Průměrně obdržel 3,56 gólů na zápas. Ve srovnání s ostatními brankáři Chance ligy skončil na 12. místě.

Vladimír Brož

Velká ústecká opora v letošní sezóně, Vladimír Brož, oslaví v září své třicáté narozeniny. Již od mládí je tento obránce spjatý s ústeckým hokejem, za své působení zažil i dobu extraligovou. V roce 2011 odešel poprvé do Třebíče, ve které strávil s pauzou dvě sezóny. Naposledy oblékal třebíčský dres v ročníku 2018/19.

2019/20 za Slovan

  • Odehraná utkání: 57
  • Góly: 5
  • Asistence: 17

Za letošní sezónu odehrál Vladimír Brož 57 utkání za ústecký tým a stal se nedílnou součástí kádru. Po odchodu Ondřeje Smetany převzal až do konce sezóny kapitánské céčko a vedl mužstvo po zbytek zápasů. Celkem si letos zapsal 22 bodů. Vladimír Brož je na pátém místě v konkurenci všech hráčů Chance ligy v počtu průměrného času stráveného na ledě za zápas.

Jiří Severa

Jiří Severa hájí ústecké barvy od roku 2017, kdy přišel z Tábora. Čtyřiadvacetiletý útočník je jednou z největších ústeckých hrozeb pro soupeřovy obrany. V loňské sezóně se Severa potýkal s velkou řadou zranění, která mu umožnila odehrání pouze dvaceti tří utkání.

2019/20 za Slovan

  • Odehraná utkání: 45
  • Góly: 13
  • Asistence: 17

Severova zranění se v menší míře přenesla i do letošního ročníku, nezabránila mu ovšem k nastoupení do čtyřiceti pěti zápasů, ve kterých posbíral celkově třicet kanadských bodů. Má na svém kontě nejvíce branek z ústeckého týmu, za záda brankáře dostal kotouč celkem třináctkrát.

Martin Tůma

Tento dvaadvacetiletý útočník je jedním z mála ústeckých odchovanců působících v A-týmu. Seniorský hokej začal v Kadani, od minulé sezóny je nicméně tradičním hráčem v sestavě Slovanu, ze kterého občas hostuje v druholigovém Děčíně.

2019/20 za Slovan

  • Odehraná utkání: 41
  • Góly: 10
  • Asistence: 14

Za letošní ročník posbíral celkem 24 kanadských bodů. Rozstřílel se hlavně v závěru soutěže, kdy utvořil útočnou trojici společně s Přemyslem Svobodou a Matyášem Filipem. Památný je poslední únorový zápas proti Kadani, ve kterém tento útok zařídil pět ze šesti branek. Proti Benátkám nad Jizerou si Martin Tůma v prosinci připsal hattrick.

Tomáš Vildumetz

Jedenadvacetiletý odchovanec Karlových Varů se do Ústí nad Labem dostal z Kladna, za které loni odehrál padesát jedna utkání. Na Kladně také zahájil svou seniorskou kariéru, bylo tomu v sezóně 2017/18. V letošním ročníku si zapsal Vildumetz také první extraligové starty.

2019/20 za Slovan

  • Odehraná utkání: 44
  • Góly: 12
  • Asistence: 29

Na letošní sezónu bude Tomáš Vildumetz vzpomínat určitě v dobrém. Během čtyřiačtyřiceti utkání za ústecké držel bilanci téměř bodu na zápas. Posbíral celkem 41 kanadských bodů. Tyto stabilní výkony znamenaly pro Vildumetze pozvánku do extraligových Karlových Varů, za které stihl odehrát čtrnáct zápasů a připsal si i premiérovou branku v Extralize.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže