Ú s t í n/L. - Slovan prohrál s Jihlavou 3:7, dvě branky zaznamenal Přemysl Svoboda. Ten po zápase neskrýval velké zklamání a sdělil, že ačkoliv šlo o předposlední mač v sezóně, tak hráči hrají o hodně. Jde jim totiž o smlouvy pro nadcházející ročník.

Jak byste zhodnotil zápas proti Jihlavě?
Hodnocení je velmi těžké. První třetina byla z naší strany moc špatná, něco strašného. Byli jsme nepřipravení ve všech směrech. Dukla si s námi hrála jako kočka s myší. Do druhé třetiny jsme vyměnili brankáře, což možná trochu pomohlo, dodalo nám to impulz. Trochu jsme se vzchopili, ale celkově byl zápas z naší strany hodně špatný. Jihlava možná polevila, proto to neskončilo ještě větším rozdílem. Objektivně řečeno, na to, jaká byla první třetina, tak výsledek 3:7 je přijatelný.

Čím to je, že se Slovanu první třetina tak výrazně nepovedla?
Nemůžu mluvit za ostatní kluky, ale řekl bych, že nekoncentrovanost. Nebyli jsme připraveni na zápas. Jihlava je těžký soupeř, my jsme nezačali vůbec dobře. Podle toho také vypadal celý duel.

Byl to poslední domácí zápas. Co byste vzkázal ústeckým fanouškům?
Musím naše fanoušky pochválit. Nikdy jsem nezažil, aby fanoušci klub podporovali za stavu 0:5 v první třetině. Je to něco neuvěřitelného, takto věrných fanoušků je velmi málo. Já jsem se s nimi ještě nikdy nesetkal. Celý zápas nám fandili, klobouk dolů. Zápas byl hrozný z naší strany a oni nás podporovali, moc jim děkujeme.

Tým prohrál, ale vy jste vstřelil dvě branky. Jaké máte pocity po zápase?
Nebudu lhát, alespoň, že jsem dal ty dva góly. Získané kanadské body mi dávají hezký pocit, ale na prvním místě je tým. My jsme jako tým zápas nezvládli. V této sezóně se už prakticky o nic nehraje, ale celkově se hraje o hodně.

Povídejte.
Hraje se o angažmá pro příští sezónu. Bojujeme o smlouvy a máme poslední zápas na to, abychom ukázali, co v nás je. Hraji o místo ve Slovanu. Příští sezónu tu můžu být, ale také nemusím. To neví nikdo a já to také nevím. Příští měsíce rozhodnou.

Pokud by šlo všechno podle plánu, kde byste chtěl hrát?
Těžká otázka. Jsem litvínovský hráč, takže bych rád hrál extraligu v Litvínově. Prošel jsem Litvínovem, Litoměřicemi a Ústím. Ve Slovanu se mi hraje dobře, pokud bych tu začal sezónu 2020-2021, nebral bych to vůbec špatně. Máme skvělé fanoušky.

Mohl byste popsat váš první gól v zápase?
Matyáš Filip přihrával přes osu hřiště na kapitána Vladimíra Brože. Dobře jsem vyhodnotil situaci, najel jsem si do volného prostoru před brankou. Brožák skvěle naznačil střelu a přihrál mi před prázdnou branku. Šlo o spolupráci celé formace. Já jsem sice skóroval, ale největší práci odvedli nahrávající hráči.

Jak jste viděl samostatný nájezd?
Mám různé typy zakončení pro samostatné nájezdy. Tento zkouším. Vždy jedu z levé strany, pokud se mi otevře mezera mezi betony, tak zakončuji tam. Pokud tam místo není, naznačím střelu a puk si potáhnu do bekhendu a zakončuji. Věděl jsem dopředu, že půjdu buď mezi betony, nebo to potáhnu. Ještě než jedu nájezd, musím mít rozmyšlené alespoň dvě varianty zakončení. Podle postavení brankáře se pak rozhodnu pro jednu z nich. Nevím, jak to mají ostatní hráči, ale já si vybírám ze dvou zakončení.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže