Ú s t í n/L. – Ústečtí junioři si postup zajistili až v posledním utkání proti Kralupům nad Vltavou, když zvítězili v domácím prostředí 3:0. První utkání čtvrtfinálové série čeká celek Jiřího Merty na ledě Havířova, který skončil ve své skupině na prvním místě.

Systém play-off

Dvojice pro čtvrtfinále REDSTONE extraligy juniorů tvoří vždy vítěz jedné skupiny (východ a západ) se čtvrtým týmem druhé skupiny a druhé týmy se třetími. Po odehrání čtvrtfinálových sérií se tvoří dvě dvojice podle zisku bodů týmů v základní části soutěže. První hraje se čtvrtým a druhý se třetím nejlepším týmem. Finálovou dvojici utvoří vítězná družstva ze semifinálových sérií. Vítěz play-off má právo účastnit se Juniorské ligy akademií.

Kralupy (1Z) – Šumperk (4V)
Havířov (1V) - Ústí (4Z)
Kobra Praha (2Z) – Vsetín (3V)
Přerov (2V) – Písek (3Z)

Každá ze tří sérií se hraje na tři vítězné utkání. První dvě utkání se hraje na ledě lépe postaveného týmu, třetí zápas na ledě horšího z týmů. Případný čtvrtý zápas opět na stadionu hůře postaveného. Za stavu 2:2 na zápasy se série přesouvá zpět na led lépe postaveného mužstva.

V případě nerozhodného stavu utkání po základní hrací době přichází na řadu prodloužení. To se hraje systémem 4 na 4 deset minut, o vítězi rozhoduje pravidlo zlatého gólu. Pokud nerozhodne prodloužení, přicházejí samostatné nájezdy.

AZ RESIDOMO Havířov

Havířovští junioři dokázali během základní části posbírat během třiceti šesti utkání 85 bodů. O pět bodů porazili druhý Přerov. Nejužitnějšími hráči Havířova jsou Vojtěch Pindel a Lukáš Juhász, oba mají shodně 49 kanadských bodů. Králem střelců je z havířovského družstva Vojtěch Pindel s dvaceti sedmi vstřelenými brankami.

Ohlasy hráčů

Roman Brandner, útočník: ,,Klepali jsme se o postup do play-off až do posledního kola, i když jsme měli být určitě výš než je čtvrté místo. Naštěstí jsme to ubojovali. Budeme hrát proti Havířovu, který byl snad od začátku sezóny na prvním místě. Havířov je favorit, ale to neznamená, že to půjdeme jenom nějak odehrát. Když už jsme postoupili, tak se chceme dostat co nejdál.“

Tomáš Svoboda, brankař: ,,Jsem hrozně rád, že jsme do toho play off vůbec postoupili, protože když jsme se v lednu dohodli na spolupráci, tak Ústí přepadla lehká krize a nebyli jsme úplně v nejlepší pozici, ale zvládli jsme to a teď už jen musíme makat. Z naší strany to bude více o srdci a o vůli. Já si chci play-off hlavně užít, je to takový hezký závěr sezóny, ale můžu vám slíbit, že v každém zápase nechám 100%.“

Vít Šindelář, útočník: ,,Po Vánocích jsme měli velikou krizi, ať už to byla smůla, marodka nebo nesoustředěnost. Chceme ukázat, že je to za námi a dotáhnout to v play-off co nejdál.“

Rozpis čtvrtfinálových utkání

3. 3. 2020 od 18:00 – Havířov - Ústí
4. 3. 2020 od 18:00 – Havířov - Ústí
7. 3. 2020 od 17:30 – Ústí - Havířov
8. 3. 2020 od 12:00 – Ústí - Havířov *
11. 3. 2020 od 17:00 – Havířov - Ústí *

* pouze pokud nerozhodnou předcházející utkání

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže