Ú s t í n/L. - Poslední utkání na domácím ledě Slovanu vycházejí, velký podíl na tom má i Matyáš Filip, který se svou lajnou zařídil proti Kadani pět branek. Jak nám čerstvě nejlépe bodovaný junior Chance ligy popsal utkání, se dozvíte v pozápasovém rozhovoru.

Matyáši, gratuluji. Dnes vítězně, jak byste utkání krátce zhodnotil?
První třetinu jsme nezačali vůbec dobře, hráli jsme na padesát procent a vůbec to nebylo dobré. Pak jsme si v kabině něco řekli a už to vypadalo lépe. Musíme zlepšit hru do obrany, tam to pořád hapruje.

V druhé minutě první třetiny jste otevřel skóre utkání, mohl byste tuto situaci přiblížit?
Tu situaci odpracovala celá lajna dobře, Martin Tůma vybojoval kotouč, ten se odrazil k Přémovi (Přemysl Svoboda pozn. redakce), a ten mi to dal mezi kruhy, já už jsem pak pouze zakončil.

Sám jste si dnes připsal pět kanadských bodů (2+3), jak jste spokojený s osobním výkonem?
Určitě je to bezva přispět takhle týmu, ale mrzí mě to o to víc, že je to teď, když už se hraje, dá se říci, o nic. Škoda, že to začalo padat až teď.

Vaše lajna celkově dneska úřadovala, sedli jste si ve všem?
Musím říct, že ze začátku to bylo trošku těžší se sehrát, ale teď spolu hrajeme pravidelně každý zápas, každý trénink jsme spolu, takže si to už sedá. Myslím, že to klape.

V první třetině tam měla Kadaň dvě nebo tři tyčky, pomohla vám tato štěstěna pro další vývoj utkání?
Určitě to pomůže, Souky (Jakub Soukup pozn. redakce) to tam pak ještě skvěle zavřel v bráně, dneska to dobře odchytal.

Ve třetí třetině stihla Kadaň ještě snížit na rozdíl jedné branky, slova na střídačce se ujal Vladimír Brož, k čemu vás nabádal?
Láďa to hecuje každý zápas, po každé třetině nám něco říká, když je to špatné, tak nás hecuje, ať to zlepšíme. Když je to dobré, tak nás stále motivuje, ať hrajeme líp a když to takhle při třetí třetině dotahují, tak tam Láďa vždycky zařve a týmu to pomůže.

Klid vám dal nejspíše až gól Přemysla Svobody v závěru utkání, popsal byste krátce jeho pěknou branku?
Ve středním pásmu jsem vzal puk, zatáhl jsem to do pásma, dá se říci, že jsem to tam projel na trojnožce, protože jsem hledal spoluhráče, pak se mi tam Přéma ukázal na pravé tyči, tak jsem mu to tam hodil a on skvěle zakončil.

V pondělí vyrážíte do Sokolova, jedete si pro tři body?
Určitě to nebude jednoduchý zápas, ale jedeme tam s tím, že chceme vyhrát, že chceme urvat tři body.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže