Ú s t í n/L. - V utkání s Benátkami se v brance Slovanu představil Jakub Soukup, který obléká dres druholigového Vrchlabí. Tomu se velmi daří, a i proto byl pro Soukupa zápas za Ústí náročný. Na severu Čech by měl zůstal do konce ročníku a následně se vrátí na play-off do svého stálého působiště. Po utkání se rozpovídal také o tom, jak se zrodil jeho start ve žlutomodrém dresu.

Odehráli jste velmi vyrovnané utkání, jak těžké bylo udržet výhru?
Pro mě osobně to bylo hodně těžké. Ve Vrchlabí, kde chytám, tolik střel nejde. Tady byla jedna za druhou, musel jsem se hodně hýbat a už po deseti minutách jsem z toho byl hotovej. (smích) Pro mě to tedy bylo těžké, ale tým to odehrál výborně. Odbránili jsme přesilovku pět na tři, což podle mě rozhodlo. Potom jsme si to už pohlídali.

Jak už jste říkal, ubránili jste oslabení 3 proti 5, jak moc jste se zapotil?
Tak, jak jsem se zapotil za celý zápas, tak v tom oslabení jsem se zapotil dvakrát tolik, takže hodně. (smích)

Jak Vy osobně jste spokojen s výkonem?
Když to vezmu celkově, tak první gól jsem neviděl a druhý si trochu vyčítám. Byl jsem hůř postavenej, kdybych stál jinak, tak by nemusel padnout. Jinak jsem spokojený, střel bylo hodně a myslím si, že to nebyl úplně špatný výkon.

Co podle Vás nakonec rozhodlo?
Naše využívání šancí, na které to bylo vyrovnané. Kluci, co dali gól, to dokázali naštěstí využít, oni ne, proto jsme vyhráli

Slovanu se v poslední době daří, je v kabině cítit, že už není o co hrát a nervozita opadla?
To nevím, já jsem tady teprve druhý den, takže vůbec nevím, jak to tady bylo předtím. Ale viděl jsem, že kluci vyhráli dva zápasy, ta pohoda je pak větší a je to lepší na náladu v kabině. Je to fajn.

Jak se zrodil Váš přesun do Ústí?
Ústí oslovilo Vrchlabí, jestli mě nemůžou využít do konce sezóny, což znamená do 7. března. Vrchlabí na to kývlo, protože zápasy tady mi dají asi víc. Ve Vrchlabí máme jisté první místo, a už se jen připravujeme na play-off. Takže tam dostane šanci můj kolega Martin Abrahám, který odchytá zbytek sezóny, což znamená tři zápasy, bude v zápasovém rytmu a bude připraven, kdyby se cokoliv stalo v play-off.

Takže diváci se na Vás mohou v Ústí těšit ve zbytku sezóny?
To je na trenérech, jestli ještě nějaký zápas dostanu nebo ne. Měl bych tady být až do konce.

Říkal jste, že je značný rozdíl mezi první a druhou ligou, je to opravdu tak rozdílné?
Není to tak, že by to byl úplně tak velký rozdíl, ale je to rozdíl v tom, že ve Vrchlabí jsme prohráli tři zápasy za sezónu (smích), takže máme v naší skupině suverénní tým, který většinu zápasů odehrál v klidu. Takže do obrany i pro gólmana je to jednodušší, že na něj nejde tolik střel. Takže proto tady těch střel bylo třeba dvakrát tolik, než na mě chodí tam. Byl to tedy nezvyk i v tom.

Ústečtí fanoušci Vás znají, jak jste se po dlouhé době těšil na ústecký led?
Těšil jsem se, ale vím od kluků, že když jsem tady byl ty dva tři roky nazpět, tak chodilo mnohem víc fanoušků. Určitě je to pro Ústí škoda, že není nějaký sponzor, který by do toho chtěl dát peníze, aby to bylo na vyšší úrovni a i lidi by sem chodili rádi.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže