Ú s t í n/L. - Duel s Kometou nezačal pro Ústecké Lvy dobře, již ve čtvrté minutě tečoval před Zikmundem Krulišovu střelu výtečný Miroslav Barus. Jeho útok byl pro ústeckého gólmana velkým nebezpečím a litoval neproměněných šancí, které si za stavu 0:1 brněnský tým vypracoval: “Škoda, že jsme neutekli na dva nula“. Ústečtí však v dalších třetinách přepnuli na vyšší obrátky a zaslouženě vyhráli. Parádou pak byl Sýkorův slalom pět minut před koncem: ”Co mě napadlo, to mě napadlo,” informoval Tomáš Sýkora.
“Bylo to těžké utkání, protože Brno má kvalitní tým. Je v popředí tabulky, vyměnili tam trenéra a mají hlavně šikovné útočníky. Jsou nebezpeční hlavně dopředu. To jsme si chtěli dnes pohlídat. Prohrávali jsme jedna nula, pak jsme to zvrátili, ale byl to těžký zápas,“ shrnul průběh utkání Jiří Kudrna.
Brzká nadílka v domácí svatyni vnesla na ústecké hole nervozitu. ”Nepovedený začátek nás dostane do útlumu. Je nepříjemný prohrávat s Brnem. Vždycky je špatný, když prohráváte jedna nula a ještě k tomu doma. Chtěli jsme mít dobrý začátek. Vždycky si to říkáme. Teď jsme dostali prvního góla, ale my jsme věřili, že to trpělivostí zlomíme. Od druhé třetiny jsme začali hrát na tři pětky a podařilo se nám zvednout tempo hry,” liboval si menší z bratrské dvojice ve lvím dresu trenérův tah. Ten byl částečně vynucen Eiseltovou zdravotní a Kyselovou herní indispozicí. Zbylé tři lajny však předvedli ústeckému publiku, jak se otáčí utkání. Ve třetí třetině pak již byla dominance Slovanu zřetelná. ”Když jsme byli ve vedení a navíc Brněnským docházeli síly, tak si víc dovolíme. Hra je pak lehčí, uvolněnější. Je dobrý hrát na čtyři pětky, ale teď jsme se potřebovali dostat do většího tempa a dostat Brno pod tlak. To se nám ve čtyřech pětkách nedařilo,” dodává Kudrna.

I obrozený Tomáš Sýkora viděl průběh duelu podobně: “První třetina byla z naší strany špatná. Vůbec jsme se nedostali do zápasu. Nemohli jsme se zahřát. Brno nás přehrávalo. Do druhé třetiny nás trenér nabudil, stáhl to na tři lajny a dvě třetiny jsme je přehrávali. Byli jsme lepší a zaslouženě jsme vyhráli.“
Po nepovedeném startu do sezóny, kdy první branku dal až v osmnáctém kole, se bojovník Sýkora dostává do pohody. V posledních třech utkáních dal dvě branky a na čtyři přihrál. V klubovém bodování se probojoval na šestou pozici, přičemž ani třetí Klimt se svým dvoubodovým náskokem není daleko. ”Tři góly jsou pořád málo,” glosuje však svojí střeleckou potenci Sýkora.
Právě muž s osmičkou na zádech potěšil pět minut před koncem diváky parádní akcí, při které si ze soupeřů udělal cvičné kužely. ”Fines tam stál na červené s pukem asi pět vteřin a pěkně si na mě počkal. Já jsem zatím získal rychlost. Jel jsem do brány a co mě napadlo, to mě napadlo, a byl z toho gól,” lakonicky okomentoval branku, která Kometě definitivně srazila vaz.

Brněnští přijeli do Ústí nabuzeni a nehodlali se vzdát bodů lacino. ”Nejeli jsme sem body odevzdat a hlavně bych řekl, že Ústí není v takové pohodě. Nemá nahráno tak jako vloni v tuhle dobu. Teď celkem body rozdává. Až ve třetí hráli dobře a přetlačili nás,” popisoval současnou herní pohodu ústeckého mančaftu Miroslav Barus, který ještě na jaře pomáhal Lvům. Další spolupráce se však již nekonala. “Nebyl zájem. Prostě to skončilo. Já jsem tady ještě v létě trénoval a chtěl bych za to poděkovat panu Hynkovi, že mi to umožnil.“
Kometa však nakonec dopadla podobně jako devět soupeřů před ní a odjela ze Lví arény s prázdnou. ”Ústí hraje doma velice dobře a přehrálo nás. Vytvořili na nás tlak a to rozhodlo. Škoda, že jsme neutekli na dva nula. Měli jsme ty možnosti i ve druhé třetině, ale nedali jsme, tak si nezasloužíme vyhrát.” byl Barus nekompromisní.
Zkušený útočník posílil Kometu v době, kdy Brněnští sbírali jednu porážku za druhou a po úspěšném vstupu do sezóny se potopili až do oblastí mimo play-off. ”Možná si každý uvědomil, že hrát to tak jako předtím by nešlo. Spousta věcí, když se vyhrávalo, tak se přehlížela, a pak jsme na to doplatili. I když se vyhrávalo, tak se dostávalo hodně gólů. Byly tam obrovské chyby. A to se při těch vítězstvích přehlíželo. Museli jsme začít odznovu. Dostali jsme se úplně dolů a možná i díky změně trenéra jsme šli nahoru. Začali jsme otáčet zápasy v koncích utkání. Tím jsme se dostali psychicky strašně nahoru a začali jsme si věřit,” popisuje genezi proměny týmu.
Dvojnásobného mistra extraligy poslali trenéři do centra druhé řady mezi rychlonožky Appela a Staňka. ”Spolupráce s Davidem Appelem funguje velice dobře. Jako lajna ještě se Staňkem jsme udělali spoustu bodů. Oba jsou rychlí a draví a hrajou si to vepředu a já si to můžu odehrát dozadu a to mě vyhovuje,” pochvaluje si souhru v útoku Barus.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže