Hodnocení zápasu proti jihlavské Dukle se chopil navrátilec po zranění Lubomír Kovařík. Ten byl na ledě u jediného gólu Slovanu a právě jeho formace měla řadu dalších šancí na snížení a případně i vyrovnání. „Nebyli jsme produktivní v přesilovkách, kdežto soupeř ano,“ to podle nováčka v dresu Ústí rozhodlo.

Do utkání sice vstoupila lépe Jihlava, ale minimálně druhou třetinu jste jí byli více než rovnocenným partnerem. Jak moc nakonec mrzí prohra?
Každá prohra mrzí, ale za úvodní třetinu jsme si body asi nezasloužili. I když v druhé třetině a na začátku třetí to byl vyrovnaný hokej, hrálo se nahoru dolů. Za stavu 3:1 jsme měli nějaké šance, mohli jsme dát na 3:2 a možná by závěr dospěl k powerplay a třeba bychom vyrovnali. To se bohužel nepodařilo, Jihlava odskočila na 4:1 a už to bylo těžké nějakým způsobem zvrátit.

Hráli jste jen na tři formace. Měl i menší počet hráčů nějaký vliv na utkání?
Já si nemyslím. Během sezony jsou týmy už natrénované. Spíš si myslím, že když dodržují hráči kratší střídání, tak jsou v tempu a jsou lepší. Tohle podle mě neovlivnilo zápas, ten ovlivnila první třetina, kdy jsme byli dvakrát vyloučeni, z toho Jihlava dala dva góly a pak už to bylo těžké.

Co jste změnili ve hře před druhou třetinou, že jste dokázali s Jihlavou držet tempo?
Řekli jsme si po první třetině, že pokud tu nechceme udělat ostudu, tak musíme více bruslit, držet se více na kotouči a být lepší v osobních soubojích. To v první třetině nebylo a díky tomu měla Jihlava navrch.

Jak vstoupily do utkání přesilové hry?
Jihlavu trochu povzbudily, nás naopak lehce složily. Přesilové hry jsou vždy alfou a omegou každého zápasu, my jich měli hodně, ale nebyli v nich produktivní, takže možná to je ten důvod, proč Jihlava zaslouženě vyhrála.

Vy sám jste nastoupil po delší pauze. Jak náročný byl návrat a navíc hned do utkání proti lídrovi skupiny o předkolo?
Úplně jednoduché to samozřejmě nebylo. Dva týdny jsem nic nedělal a měl jsem nyní jen dva tréninky. Od půlky zápasu jsem tak tahal nohy. Ale nebyl v tom nějaký problém, nepřipouštěl jsem si to, že jsem byl zraněný a netrénoval. Bude to zase lepší.

Máte za sebou svůj druhý zápas po příchodu do Ústí, jak zatím na vás tým působí?
Samozřejmě je rozdíl v tom, že play-off už je pasé. Což je škoda, protože každý ho chce hrát a je to důležité, proč ten hokej děláme. Nemůžu si na nic stěžovat, trenéři, spoluhráči, kabina, vše je v pohodě. Takže žádný problém.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže