Ú s t í n/L. - Slovan zůstává spolu s Havířovem jediným týmem, který v domácím prostředí neprohrál. Ba co víc, posledních osm zápasů v řadě vyhrál s exluzivním skóre 34:11. Dalším sokem, který se ústeckou tvrz pokusí ztéci bude Kometa Brno. Ta se ve Lví aréně představí tuto středu 16.listopadu již od 17:00 hod!. Teorie vypočtená z posledních domácích vítězství říká, že Slovan by měl vyhrát 4:1. Jaká bude realita?
Porovnání týmů

14-1-3-1-4 celková bilance 11-1-4-0-7
5-1-1-1-4 zápasy venku 4-0-2-0-4
9-0-2-0-0 zápasy doma 7-1-2-0-3
1. postavení v tabulce 4.
48 získané body 39
76:43 skóre 62:51
1 utkání bez vstřelené branky 2
1 utkání se shut-outem 1
5:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 6:1 (Prostějov)
0:3 (J. Hradec) nejvyšší prohra 1:4 (Ústí)
D.Pazourek; 25b (11+14) nejproduktivnější hráč D.Appel; 19b (12+7)
D.Pazourek; 11 nejlepší střelec D.Appel; 12
D.Pazourek; 14 nejvíce asistencí R.Brančík; 11
D.Mazanec; 49 nejtrestanější hráč J.Kruliš; 50
L.Sáblík - 91,51% úspěšnost brankáře P.Maláč - 93,44%
L.Sáblík - 1,88 průměr inkas. branek P.Maláč - 2,18
24 góly v přesilovkách 14
20,87% využití přesilovek 12,17%
3 góly v oslabení 6
9,22% střelecká úspěšnost 8,67%

Dosavadní průběh sezony

Pro komentář výsledků Komety v této sezóně lze použít známé rčení - jednou jsi dole, jednou nahoře. A Brněnští potvrzují tuto známou pravdu stoprocentně. První cestu nahoru v podobě šestizápasové šňůry bez porážky absolvovali hokejisté klubu slavného jména mezi druhým a sedmým kolem. Čtrnáct bodů, které během této série vydolovali, posunulo Jihomoravany až na druhou pozici se ztrátou dvou bodů za tehdejším lídrem z Havířova.
Zlom nastal v osmém kole, kdy Kometa podlehla v Jihlavě i přes to, že v utkání již vedla o tři branky. Takto ztracené utkání znamenalo počátek další série, tentokrát však cesta po horské dráze vedla dolů. Prudký sestup trval šest duelů, ve kterých si připsali v Rondu k dobru pouhý bod za remízu v Berouně. Dno na které dopadli, bylo hluboké deset příček pod vrcholem tabulky. Tuto situaci neustál trenér Svatopluk Číhal a sám rezignoval na svou funkci. Trenérské taktovky se poté ujal jeho asistent Lubomír Oslizlo.
Dalším zlomem, tentokrát logicky směrem nahoru, znamenala domácí výhra nad Hradcem Králové v poměru 2:0. Brněnskému Maláčovi se v tomto duelu poprvé v sezóně podařilo udržet čisté konto. Následovala šňůra osmi utkání bez porážky, z toho sedm utkání skončilo tříbodovým ziskem Komety. Povstání z popela se podařilo na výbornou a Brněnští se dokázali probít až na třetí figuru.
V zatím posledních dvou kolech neuspěl příští soupeř Lvů v Chomutově (1:3) a naopak doma si poradil s nebezpečnou Olomoucí 3:2 v prodloužení.

Opory týmu

Zatímco před prvním vzájemným duelem v této sezóně měla Kometa problémy především s tím, jak zamezit přívalu puků ve své brance, a byla v obranné činnosti druhá nejhorší z celé ligy, nyní je situace již zcela jiná. Pouze pět mužstev obdrželo méně gólů. Svojí zásluhu na tom má i brankář Pavel Maláč. Ten zatím odchytal všechny zápasy a stále si vylepšuje své postavení mezi gólmany, nyní mu patří sedmá pozice.
Málo gólů inkasuje Maláč hlavně v okamžiku, kdy je na ledě zkušená obranná dvojka Alexandr Lhotský a Oldřich Kališ. Se shodnou bilancí 13 kladných ±bodů patří k trojici nejlepším obráncům celé soutěže. Lhotský k tomu přidává i solidní podporu útoku (2+5).
Největším nebezpečí pro gólmana ústeckých Lvů bude hrozit od trojice David Appel, Michal Černý a Richard Brančík. Zejména David Appel, který předloni působil v týmu Lvů, potvrzuje pověst snipera. Smutek u soupeřů nastal po jeho střelách již ve dvanácti případech a je po havířovské naději Semanovi druhým nejlepším střelcem ligy (12+7). I oba členové první formace Černý s Brančíkem nezůstávají se svými sedmnácti body (8+9) resp. (6+11) pozadu. Výborně se do týmu zapracovala i zatím poslední posila Miroslav Barus. V centru druhé brněnské formace s křídly Apelem a Staňkem již nastřádal jedenáct bodů (5+9).

Vzájemné zápasy

Základní část 2004-2005
Ústí - Kometa 4:2 report
Kometa – Ústí 2:1p report
Ústí - Kometa 4:1 report
Kometa – Ústí 0:4 report
Čtvrtfinále play-off 2004-2005
Ústí - Kometa 3:1 report
Ústí - Kometa 6:2 report
Kometa - Brno 2:4 report
2005-2006
Kometa – Ústí 1:4 report,preview

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík (Zikmund) - Evan, Mazanec, Kudrna Jan, Grof, Pavlas, Vála, Jelínek - Sýkora, Slížek, Kudrna Jiří - Klobouček, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Eiselt, Kysela, Kuchler.

Kometa Brno: Maláč - Kališ, Lhotský, Vyrůbalík, Burkoň, Karlíček, Chvojka, Kruliš - Meluzín, Brančík, M. Černý - Staněk, Barus, Appel - Hubáček, Mračka, Holý - Hájek, Barták.

Ostatní zápasy 24. kola

Beroun - Hradec Králové
Olomouc - Kadaň
Jihlava - Třebíč
Ostrava - Mladá Boleslav
Jindřichův Hradec - Havířov
Chomutov - Prostějov

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže