Ú s t í n/L. - Odchovanec pražské Hvězdy, mládežnický reprezentant, kterého čeká letos boj s Vrchlabím o Chance ligu. Ještě předtím však zamířil do Ústí nad Labem na měsíční hostování. Střelecky se prosadil v dresu Slovanu hned při své premiéře na ledě Benátek, následně se trefil v Kadani, a třetí trefu v řadě přidal i v domácím utkání proti Sokolovu. My vám nyní přinášíme s tímto produktivním útočníkem rozhovor.
Pavle, kde jste dnes viděl příčiny prohraného utkání se Sokolovem?

Situace je taková jaká je, jsem tady sice chvilku, ale nám se nedaří střílet branky, naopak jednoduché branky dostáváme. A to byl také obrázek dnešního zápasu.

Teď z Vašeho osobního hlediska. Tři zápasy v dresu Slovanu, tři vstřelené branky. Z tohoto pohledu spokojenost?

Osobně spokojen jsem, ale týmově bohužel ne. Tři zápasy, tři prohry. Spokojený být nemůžu, ale samozřejmě z osobního hlediska, tři branky super. Z tohoto důvodu jsem sem i přišel, abych nějaké branky dával. Přispěl jsem, ale chtělo by to také vyhrávat.

Jak byste popsat svou dnešní trefu z přesilové hry, která padla po kombinaci s Jiřím Severou?

Tam to bylo super sehraný. „Sevi“ mi to krásně nahrál přes beka. V podstatě jsme sehráli situaci dva na jednoho a šlo jen o to, to trefit. Což se podařilo.

Vy jste ve Slovanu pouze na měsíční hostování, od koho přišel ten impuls, že budete působit tady na severu Čech?

Ano jsem tu na měsíc, poslední dva zápasy základní části už budu hrát ve Vrchlabí. Já jsem dostal pokyn od našeho manažera ve Vrchlabí, že by tady v Ústí nad Labem byl zájem o moje služby. V práci, kterou dělám ještě k hokeji, mi vyšli vstříc a já jsem rád, že si zase mohu zkusit první ligu.

Ve Vrchlabí jsou, předpokládám, ty cíle nejvyšší, a to je postup do Chance ligy?

Samozřejmě, cíle jsou ty nejvyšší. Podmínky, která tam jsou, de facto od rolbaře po managment jsou top. Nic jiného než postup letos neexistuje.

Vy jste ve Vrchlabí působil a budete působit, s hráči jako jsou Petr Sýkora nebo Jaroslav Bednář. Jak jsou znát v kabině takto zkušené osobnosti, které tady v Ústí nad Labem možná trochu chybí?

Hrozně moc jsou znát takto zkušení hráči. „Bedýnka“ (pozn. redakce: Jaroslav Bednář), „Sejček“ (pozn. redakce: Petr Sýkora), tak když člověk pozoruje tyto frajery, jak se chovají a všechno okolo, tak je to super. Jsou to nesmírní profesionálové a člověk se od nich učí. Je to opravdu skvělé s nimi být v kabině, na ledě.

Tady v Ústí nad Labem jste poznával v kabině některé tváře?

Znal jsem Vláďu Brože, s kterým jsem hrál kdysi v Litoměřicích, jinak ale vůbec nikoho.

Jakým způsobem probíhá Vaše výpomoc, je to pouze v rámci utkání, nebo dojíždíte i na tréninky?

Jsem tady i na tréninky. Jezdíme tři kluci z Prahy. My takhle dojíždíme i s „Vagim“ (pozn. redakce: Martin Vágner) do Vrchlabí a já vůbec s dojížděním problém nemám.

Z jakého důvodu jste před sezonou nezamířil do druhé nejvyšší soutěže, na kterou jistě herně máte, a zůstal jste hrát ve Vrchlabí třetí nejvyšší ligu?

Já jsem byl ve Vrchlabí absolutně spokojený. Nepodařilo se nám v loňské sezoně postoupit do Chance ligy a řeklo se, že letos se musí postoupit. Posílilo se, tak jsme se domluvili, že zůstanu.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže