Ú s t í n/L. - Do utkání proti Kadani nastoupil také Tomáš Čermák. Aktuálně hraje za Juniorku Plzně, odkud si ho chtěli trenéři vytáhnout již dříve, ale zranění start zkomplikovalo. Nyní už to vyšlo a osmnáctiletý odchovanec Ústí se opět představil v severočeském dresu. Pro letošní ročník je však prioritou, jak sám přiznal, co nejlepší výsledek s Plzní.

V letošní sezóně nastupujete za Juniorku Plzně, jak se uskutečnil tento Váš přesun?
Plzeň mě oslovila v dubnu 2019, ale chtěl jsem zůstat v Ústí, trénovat s áčkem a vybojovat si místo do sezóny. Ale pak udělalo Ústí spolupráci s Kladnem a přišli kvalitnější hráči. Asi mi to řeklo, že ještě nemám na dospěly hokej, Plzeň mě sledovala i nadále a přišla další pozvánka. Řekl jsem si tak, že to půjdu zkusit, že by mě to mohlo posunout blíž a tohoto rozhodnutí nelituji. V Plzni jsem spokojený a můj letošní cíl je vybojovat s Plzní titul.

V kanadském bodování se pohybujete na osmé příčce, jak jste se svými výkony spokojený?
To je pěkné, ale spíše koukám, jak se nám daří jako týmu. Ale to, že jsem byl osmý, to potěšilo, trenéři mi dávají hodně prostoru a za to jsem rád.

Již v loňské sezóně jste se objevil v 7 zápasech Chance ligy, jak rozdílný pro Vás byl zápas mezi muži po roce?
Myslím si, že jsem udělal velký posun, hodně jsem zesílil, protože jsem byl na letní přípravě s áčkem. To mi dalo hodně a samozřejmě hodně mi pomohli v Plzni hlavně s bruslením a mám i větší klid na hokejce.

Kdy jste se dozvěděl, že nastoupíte do utkání za Ústí?
Trenér Mareš mě chtěl vidět, jak bych hrál v dospělém hokeji, a jsem za to opravdu rád. Měl jsem hrát už dříve, ale bohužel mi tomu zabránilo zranění, ale ta šance přišla. Před týdnem mi trenér Mareš napsal a v Plzni byli hodní a pustili mě.

Jak byste dnešní utkání zhodnotil?
Byl to vyrovnaný zapas, byli jsme i lepší, tvořili jsme si více šancí, ale bohužel jsme nedávali góly.

Jak těžké je pro Vás nastoupit v utkání s hráči, se kterými nejste sehraný?
Myslím si, že jsme si s kluky sedli a nebylo to nějak těžké.

Utkání jste odehráli na patnáct hráčů, takže prostoru jste dostal mnoho, na čem musíte ještě jako junior zapracovat?
Určitě na bruslení, ale v Plzni na tom pracujeme a zlepšil jsem to.

Jak to vypadá s Vaším dalším působením v Ústí? Uvidí Vás fanoušci i v dalších zápasech?
To nemohu vůbec říct, máme teď v Plzni před sebou boj o play-off, to musíme urvat a dostat se co nejdál. Samozřejmě bych byl rád, kdyby ještě nějaká pozvánka přišla. Ústí je srdcová záležitost.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže