Díky domácímu skalpu Panterů odskočil Slovan svému nejbližšímu pronásledovateli z Havířova na rozdíl čtyř bodů. Stejná cifra je zatím klíčová i pro Hradec Králové, který po porážce na Hané dělí právě čtyřbodový rozdíl od osmého, postupového místa. Jestli budou vyhlídky Hradeckých po zápase s Ústím světlejší, se ukáže v pondělí 14. listopadu od 18:00 hodin.
Porovnání týmů

8-1-2-0-11 celková bilance 14-1-3-0-4
1-0-1-0-9 zápasy venku 5-1-1-0-4
7-1-1-0-2 zápasy doma 9-0-2-0-0
9. postavení v tabulce 1.
28 získané body 47
58:61 skóre 73:39
2 utkání bez vstřelené branky 1
2 utkání se shut-outem 1
7:0 (Beroun) nejvyšší výhra 5:0 (J. Hradec)
1:5 (Mladá Boleslav) nejvyšší prohra 0:3 (J. Hradec)
P. Fořt; 21b (9+12) nejproduktivnější hráč D. Pazourek; 24b (10+14)
P. Fořt; 9 nejlepší střelec D. Pazourek; 10
P. Fořt, M. Koudelka; 12 nejvíce asistencí D. Pazourek; 14
Pavel Suchý; 32 nejtrestanější hráč D. Mazanec; 49
T. Dušek - 93,26% úspěšnost brankáře J. Zikmund - 93,64%
T. Dušek - 2,48 průměr inkas. branek J. Zikmund - 1,64
11 góly v přesilovkách 22
9,91% využití přesilovek 20,18%
2 obdržené góly v přesilovkách 5
1 góly v oslabení 4
8,57% střelecká úspěšnost 9,24%

Dosavadní průběh sezony

V loňském ročníku se mohl Hradec Králové chlubit bronzovou příčkou po základní části, v následném play-off zarazil rozjeté Východočechy v infarktové sérii o pěti dějstvích KLH Chomutov. I v letošní sezóně by rád Hradec promluvil do soubojů o nejlepší osmičku, zatím však zůstává jen u přání. Ztráta na Mladou Boleslav, držící poslední postupovou pozici, není ovšem nijak fatální.
V kontaktu s osmi vyvolenými drží Hradec především utkání na vlastním ledě. Zde stoprocentně uspěla pouze Mladá Boleslav (2:0) společně s Duklou Jihlava (3:1). Bodík se na hradeckém pozemku ještě podařil ukořistit v 9. kole Olomouci (2:2) a v předposledním odehraném kole i Chomutovu (2:3p). Zbývající mančafty první ligy si před hradeckými tribunami vylámaly zuby, s nejbolestivější grimasou pak opouštěly východočeskou metropoli Kometa (2:4), Sareza Ostrava (3:6) a v 11. kole odnesl řádění forvardů Hradce na celé čáře Beroun (0:7).
Vedle třetích nejhorších přesilovek v lize tlačí Hradecké bota hlavně na venkovních hřištích. Zisk čtyř bodů - díky cenné výhře v zápase 8. kola v Chomutově (6:4), respektive “plichtě“ na prostějovském kolbišti (3:3) o osm kol později - se dokonale ztrácí ve stínu devíti porážek. Nejhůře se Hradečtí popasovali se soupeřem v Ústí (2:5), Ostravě (1:4) a Mladé Boleslavi (1:5). Naopak těsně mezi prsty proklouzl Východočechům alespoň nějaký ten bodík v Havířově (2:3) či Kadani (3:4).

Kádr a opory týmu

V posledních dnech se od dveří hradecké kabiny zvedl průvan hned několikrát. 9. listopadu si na dva zápasy do Chrudimi odskočil Miroslav Fišer, proti Slovanu by měl být ale znovu připraven. Petra Přeučila bude trenér Jeřábek postrádat o něco déle, neboť o jeho ofenzivní znovuzrození se příští měsíc pokusí postarat v Berouně.
Naopak dres Hradce si čerstvě oblékl Jan Šeda z Pardubic, jenž se bude, narozdíl od bratra Michala, stabilní opory defenzivy Energetiků, snažit rozhýbat útočné řady Hradeckých. Za zmiňovaného Přeučila přišel z Berouna na oplátku Lukáš Pabiška, držitel bronzové medaile z MS do 18 let z roku 2002 a hráč se zkušenostmi z extraligového Liberce.
Nepříjemnou situaci musí řešit Hradec v zadních řadách, protože dva nejplatnější beci ohledně statistik Jan Blanár (1+5, 4 v +/-) a Petr Suchý (2+3, 4 v +/-) se díky svému zdravotnímu stavu minimálně do pondělí na ledě neobjeví. Své parťáky z útoku zastupují v top ten kanadského bodování 1. ligy Patrik Fořt (9+12), jenž před Hradcem hájil barvy Kadaně nebo druholigového Klášterce nad Ohří, společnými silami s Martinem Koudelkou (7+12), kterého stejně tak jako v Ústí znají i na východě Čech, konkrétně v Pardubicích.

Nový trenér

V sobotu 12. listopadu ukončilo vedení Hradce smlouvu s Ladislavem Koldou. Půldruhého roku trvající angažmá Koldy dosáhlo vrcholu v minulé sezóně, kdy z vynikající třetí pozice dovedl své svěřence do play-off. Letos ale zaplatil postem hlavního kouče za špatné výsledky na cizích kluzištích, které ze všeho nejvíc brzdí snažení Energetiků v honbě za vysněnými vyřazovacími boji.
Pro Vladimíra Jeřábka není hradecké prostředí nijak neznámé. Již v ročníku 2002/2003 zachraňoval tehdejšímu čerstvému účastníkovi 1. ligy setrvání v druhé nejvyšší soutěži, o rok později ochutnal se svými ovečkami dokonce 1. kolo play-off. Navlas stejně si počínal v loňské sezóně, kdy prozměnu ze střídačky mateřského Litvínova sledoval vyřazení Chemiků se Zlínem v úvodním kole vyřazovacích bojů. Probíhající ročník načal pod vlajkou Vsetínské hokejové, odkud na vlastní žádost po tristní bilanci úvodních 13. kol odešel.

Vzájemné zápasy

2004-2005
Hradec Králové - Ústí 3:4 report
Ústí - Hradec Králové 7:1 report
Ústí - Hradec Králové5:2 report
Hradec Králové - Ústí 2:1 report
2005-2006
Ústí - Hradec Králové 5:2 report, preview

Předpokládané sestavy

Hradec Králové: Dušek - Černý, Mocek, Vágner, Linhart, Kolafa, Hendrich, Šeda Michal, Nedbálek - Fořt, Roubík, Diviš - Volráb, Koudelka, Vondráček - Valko, Domin, Suchý Pavel - Potůček, Šeda Jan, Pabiška.

Ústí n./L.: Zikmund - Evan, Mazanec, Kudrna Jan, Zápotočný, Grof, Vála - Sýkora, Slížek, Kudrna Jiří - Klobouček, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Eiselt, Kysela, Kuchler.

Ostatní zápasy 23. kola

Prostějov - Dukla Jihlava
Třebíč - Ostrava
Mladá Boleslav - Jindřichův Hradec
Havířov - Beroun
Kometa - Olomouc
Kadaň - Chomutov

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže