Ú s t í n/L. - Po více než půl roce se do Ústí vrátil Petr Lipina. Nyní však jako soupeř. Jako jeden z elitních útočníků měl Lvům zatápět v obraně a znesnadnit upevnění první pozice v prvoligové tabulce. Nepovedlo se. Jemu, ani žádnému ze spoluhráčů. Havířov odjel poražen 1:4. Jeho severočeská mise v první polovině soutěže tak končí tristní bilancí: 0 bodů, skóre 4:18. „Jsme ze severu Moravy, z daleka. Autobus nám asi nesvědčí,“ vážně nevážně komentuje Lipina neúspěchy Severomoravanů na druhém konci republiky.
Havířov v posledních třech zápasech venku nebodoval. I ve včerejší bitvě o prvoligový trůn měl k bodům na hony daleko. „Dneska jsme si určitě vyhrát nezasloužili. Venku nám to moc nejde. Tři body zůstali v Ústí zaslouženě,“ souhlasil Lipina. Vzápětí však dodal: „Musím ale říct, že jsem čekal od Ústí mnohem víc, že nás přejedou. Je vidět, že nejsou úplně v pohodě.“

Lipina ani žádný z jeho spoluhráčů se nedostal vyjma úvodních deseti minut druhé třetiny do vážnější šance. „Venku jsme třetinoví, dnes jsme to předvedli. Ziki (Jiří Zikmund, brankář Ústí – pozn. aut.) měl málem hodně lehkou nulu. Jednou mu to tam nakonec propadlo. Byl z toho ale jen nic neřešící gól. Venku jsme špatní a nějak se nemůžeme zlepšit,“ smutně poznamenal forvard. Hostům ve středečním podvečeru nepomohly ani přesilovky. V úvodních dvou si nejenže nevytvořili žádnou, střeleckou příležitost, nedostali se dokonce ani do útočného pásma a k završení bídy s končící výhodou od čtyř Ústeckých inkasovali druhou zlomovou branku zápasu. Po Kudrnově skvělé práci nakonec třetí střelu Slovanu v početní nevýhodě přetavil v gól Aleš Vála. „Stoprocentně rozhodl druhý gól. Určitě,“ souhlasil Lipina s označením zlomového momentu. „V našich precizně sehraných přesilovkách jsme měli problém, abychom ten gól nedostali, nakonec jsme ho dostali,“ dodal ironicky.

„Začali jsme ustrašeně, mysleli jsme, že nás Ústí přejede. Po první třetině, kdy jsme vybruslili trošku ten autobus, tak jsme do toho začali trošku šlapat. Deset dvanáct minut. Byli tam šance na jedna jedna a kdyby tam něco spadlo, tak se zápas bude vyvíjet úplně jinak. Nespadl.“ Proč začali hosté ustrašeně? „Máme mladý mančaft, přijeli jsme k veteránskému a čekali jsme, co s námi provedou.“

Porážka není pro Havířov žádnou tragédii. Nikdo z představitelů klubu nečekal, že rozjezd do soutěže bude z jejich strany tolik příjemný. Na severu Moravy zase začali mít lidi zájem o hokej. „V Havířově chodí sedm let tři sta lidí na hokej a nyní dva, dva a půl tisíce. Šedesát minut je parádní atmosféra. Ale zůstáváme nohama na zemi. Hlavním cílem je play off,“ upozorňuje havířovská třináctka. „Sami se divíme, že s tak mladým a nezkušeným mančaftem jsme tam, kde jsme.“

Lipina působil poslední dvě sezony v Ústí. Nasbíral v 88 zápasech 46 bodů. Nyní pookřál. Má průměr bod na zápas. Trefil se už devětkrát, přidal 13 asistencí a v pořadí produktivity celé soutěže je dokonce druhý. „Je to vytížeností hráče. Může být jakýkoli, ale pokud ho trenér nevezme do mančaftu, těžko se prosadí. Když dostanete pět šest minut v zápase, těžko se prosadíte a nějaké body uděláte. Když hrajete přesilovky, oslabení, body se nahoní. Navíc je vše znásobeno tím, že jsem doma. Mám větší pohodu. Tlak, co je tady, taky nikomu nesvědčí. V Havířově je to trošičku volnější. Mančaft je nahoře, tak vybíhají nahoru i někteří hráči,“ vysvětluje svůj bodový vzestup.

Ve žlutomodrém dresu se zvláště ve své úvodní sezoně potkával na ledě nejčastěji s Milanem Buďou, který mu hrával pravé křídlo. Hecovali se spolu před utkáním? „Nijak extrémní hecování. Jen jsme spolu promluvili.“ Zato spoluhráči se prý v případě úspěchu mohli těšit na tučnou odměnu. „Vypsal jsem až moc velkou odměnu na své možnosti. Kolik? To si nechám pro sebe, ale byla velká.“ ušklíbl se Lipina. Po porážce nakonec nezchudne. „Jsem a nejsem rád, že zůstane v kapse.“

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže