Ú s t í n/L. - Brankař juniorského týmu Tomáš Svoboda odehrál v Ústí letní přípravu, poté ovšem odešel do Poděbrad. Dnes už je zpět a tak jsme ho vyzpovídali hned po jeho prvním utkání. V zápase s Havlíčkovým Brodem si připsal 22 zákroků a pomohl tak k výhře 4:2. Jak utkání zhodnotil a jak se dostal zpátky na ústecký led?

Tomáši, gratuluji k výhře, mohl byste krátce zhodnotit utkání s Havlíčkovým Brodem?
Děkuji, tak utkání bylo až do posledních deseti minut v naší režii. Kluci hráli ty první dvě třetiny fakt dobře, takže jsem neměl ani moc práce. Škoda že jsme si to v té třetí třetině zdramatizovali sami.

Po dlouhé době jste se ocitl v ústecké brance, jak jste se cítil?
Cítil jsem se velmi dobře, spoustu kluků tady už znám a ústecké prostředí pro mě není nic nového.

V utkání jste dlouho vedli a vypadalo to, že ho máte pod kontrolou. Co vedlo ke zdramatizování ve třetí třetině, když jste dostali dvě kontaktní branky?
Po druhé třetině jsme si řekli, že bychom to chtěli dohrát aktivně ale bez obdržené branky. Začali jsme lehce zmatkovat, což přineslo jejich první branku, která byla asi až na třetí dorážku, já jsem v té situaci ztratil na chvíli puk a pak už jsem se nestihl přesunout. Při druhé brance jsme zase zaváhali v útočném pásmu a hosté sehráli hezké přečíslení.

Čím byl způsoben váš návrat zpět do Ústí?
Po tom, co jsme se nedohodli v Ústí v áčku, tak jsem odjel na hostování do Poděbrad a před Vánoci mne oslovil pan Merta, že by měli zájem.

Během své kariéry jste stihl i některá zahraniční angažmá, které byste vypíchl?
Nejvíce vzpomínám na svůj první rok v Německém ETC Crimmitschau. Byla tam výborná parta a podle toho taky vypadal náš hokej.

V neděli zajíždíte na led Kobry Praha. Jedete pro další tři body do ligové tabulky?
Jestli vyhrajeme, nebo prohrajeme, já říct nemůžu, ale každopádně tam necháme všechno a o výhru se popereme.

Kdybyste měl určit jeden váš hokejový cíl, co by to bylo?
Já se chci hokejem hlavně bavit, vím, že s moji výškou je nějaká NHL dávno pryč, ale přesto bych se chtěl uplatnit v nějaké profesionální soutěži v Evropě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže