Ústí nad Labem – Po dvouzápasovém tripu se hokejisté Slovanu vrací do své domácí arény, kde v sobotu od 16 hodin nastoupí proti Benátkám nad Jizerou. Ve všech vzájemných zápase sezóny Slovan vybojoval přinejmenším bod. Boduje i tentokrát?

Benátky nad Jizerou

Benátky nad Jizerou jsou v tabulce o účast v předkole na páté pozici, tedy příčku nad Ústím. Tým vybojoval 45 bodů, má devítibodový náskok právě na šesté Ústí. Hokejisté z města na řece Jizeře odehráli poslední tři zápasy doma. 4. ledna porazili Frýdek-Místek 3:1, následně o dva dny později nestačili na Třebíč 2:6. Ve středu 8. ledna tým vyhrál 5:2 nad Kadaní. Tento duel se výrazně povedl obránci Radku Dudovi, který získal čtyři kanadské body za branku a tři asistence.

Benátky čeká první venkovní zápas v roce 2020, na ledě soupeře se představily naposledy 30. prosince, kdy v Prostějově prohráli 1:5. Tehdy jediným střelcem byl po Křepelkově přihrávce Strnad. V nadstavbové části je nejproduktivnějším hráčem Benátek právě Radek Duda, který nastoupil do šesti zápasů a získal 7 bodů (3+4).

Vzájemné zápasy

Třikrát v této sezóně proti sobě nastoupily týmy Ústí a Benátek. Nejprve Slovan porazil Benátky v prodloužení 4:3 (Kružík, Romančík, Maršoun, Pšenička), na začátku prosince pak na ledě soupeře vyhrál 3:1 (Zajíc, Maršoun, Vildumetz) a v zatím posledním utkání Ústí vybojovalo bod, v prodloužení rozhodl Duda o výhře Benátek 5:4 (Tůma 3, Vildumetz).

Poslední zápasy

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slovan Ústí 4:3 (1:2, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 18. Tadeáš Král (Psota, Glover), 30. Bittner (Kowalczyk, Psota), 44. Szathmáry (Vodný), 48. Bittner (Szathmáry) – 3. Vildumetz (Smetana, Tůma), 20. Krliš (Maršoun, Smetana), 21. Tůma (Filip).
Sestava Slovanu: Stahl – Müller, Smetana, Vl. Brož, Zukal, Veber, D. Málek – Filip, Tůma, Severa – Vildumetz, J. Havel, Kružík – Maršoun, Krliš, O. Bláha – Jelínek, Kordule, Grim.

HC Benátky nad Jizerou – SK Trhači Kadaň 5:2 (3:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 2. R. Duda (Chrtek, Šafařovský), 8. A. Dlouhý (R. Duda, Buchtela), 10. Najman (Jiruš, R. Duda), 36. Šafařovský (Bukač, R. Duda), 60. Najman (D. Špaček, Pabiška) – 44. M. Zabloudil (Chlouba, Kůs), 59. J. Müller (Kůs, Trefný).
Sestava Benátek: Schwarz – Hampl, Kolmann, Buchtela, Kovář, Bukač, Kunst, Žůrek – Pabiška, Najman, D. Špaček – R. Duda, Chrtek, Šafařovský – Wiencek, A. Dlouhý, Jiruš – Křepelka, Strnad, Žemba.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže