Ú s t í n/L. - Milan Buďa odchází. Přichází Václav Eiselt z Berouna. Obé v rámci měsíčního trejdu mezi oběma kluby, o němž po zápase s Havířovem informoval generální manažer Slovanu David Šaffer: „Iniciativa vzešla ze strany Berouna, který je v krizi.“ Beroun chce oživit svého klíčového forvarda. Ústí nabídlo tři hráče. „Na jediné jméno, na které Beroun slyšel, byl Milan Buďa,“ doplnil Šaffer.
Milan Buďa naskočil v dnešním zápase do sestavy po zranění a nevedl si špatně. “Dneska odehrál výborný zápas. Je vidět, že když si odpočine, dokáže odehrát špičkový zápas. Rozhodně to není věc, která by měla Milanovi naznačit, že ho tu nechceme. V žádném případě. Je to kmenový hráč. Byl nemocný, pohyboval se v dolních řadách co se týče produktivity. I my si slibujeme, že se Milan dostane do formy,“ vysvětluje Šaffer.

Nové omezení svazu platné od letošní sezony omezuje krátkodobější výměny, proto přichází Eiselt na měsíční hostování. „Podle toho, jak bude Beroun dále pokračovat, pokud se zachrání, můžeme uvažovat, že Eiselta uděláme do konce sezony. To je teď ve hvězdách,“ přemýšlí manažer nad další budoucností.

Buďa je tak po Václavu Drábkovi, který hostuje v Mladé Boleslavi druhým Ústečanem vyměněným v letošní sezoně. Šaffer doufá, že stejně jako oblíbenému bekovi prospěje změna i pravému křídlu: „V každém mužstvu, byť sebelepším, se vyskytnou hráči, kterým to nejde, který potřebují nějaký impuls. Pokud se jich nechcete zbavit a věříte jim, chcete jim ten nový impuls dát, pošlete je někam jinam. Klasickým příkladem je Venca Drábek, který za pár zápasů v Boleslavi má více asistencí než měl tady, naposled přihrál třikrát na gól. Věřím, že když se vrátí, zapojí se do kolektivu a bude pokračovat dál.“

Jednatřicetiletý Václav Eiselt, který si v extralize zahrál za Slavii, Spartu, Kladno nebo Plzeň, byl poslední sezony symbolem Berouna. Ve 110 zápasech nasbíral za Medvědy 98 bodů za 49 branek i přihrávek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže