Podobné osudy spojily v posledních dnech cestu nejzdatnějších šelem 1. ligy. V sobotu se s ostudou vrátili Ústečtí Lvi z Jindřichova Hradce, v posledním utkání si však alespoň částečně napravili reputaci na půdě neoblíbených Medvědů z Berouna. Havířovští Panteři prozměnu nečekaně tvrdě narazili ve 20. kole na chomutovském ledě, aby pak v kole příštím ztrestali hostující Hanáky. Ve středu 9.11. od 18:00 hod bude tedy ve Lví aréně k vidění velmi zajímavý zápas.
Porovnání týmů

13-1-3-0-4 celková bilance 14-0-1-0-6
5-1-1-0-4 zápasy venku 3-0-1-0-6
8-0-2-0-0 zápasy doma 11-0-0-0-0
1. postavení v tabulce 2.
44 získané body 43
69:38 skóre 61:49
1 utkání bez vstřelené branky 0
1 utkání se shut-outem 3
5:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 7:3 (Olomouc)
0:3 (J. Hradec) nejvyšší prohra 2:9 (Chomutov)
D. Pazourek; 23b (10+13) nejproduktivnější hráč P. Lipina; 22b (9+13)
D. Pazourek; 10 nejlepší střelec F. Seman; 11
D. Pazourek; 13 nejvíce asistencí P. Zdráhal; 14
D. Mazanec; 49 nejtrestanější hráč M. Balčík; 41
J. Zikmund - 93,20% úspěšnost brankáře M. Novotný - 93,96%
J. Zikmund - 1,71 průměr inkas. branek M. Novotný - 1,82
21 góly v přesilovkách 17
20,19% využití přesilovek 19,54%
5 obdržené góly v přesilovkách 3
3 góly v oslabení 3
9,11% střelecká úspěšnost 10,7%

Dosavadní průběh sezony

Od posledního vzájemného střetnutí se prvoligová soutěž posunula o 13 kol, avšak zítřejší soupeři jsou v tabulce stále velmi blízkými sousedy. Tentokrát ale šlehají drápem z jednobodové blízkosti Panteři a Ústečtí Lvi jsou lovnou zvěří.
Slezané dosud jako jediní procházejí zápasy ve své domovině bez ztráty květinky, jinými slovy plné tři čtvrtiny získaných bodů urvali Panteři pod vlastní střechou. Výjimečnost prostředí havířovského stánku jasně dokumentují následující řádky - v úvodu ligy osladili Slezané Kadani návštěvu Havířova “bůrem“, bez podpory domácích fanoušků ovšem navlas stejně pochodili ve 14. kole na severu Čech. Dále tu máme kolo v pořadí 8., tehdy Havířov těsně podlehl na Hané 1:2, doma už ale Olomouckým bez menších problémů nasypal sedmigólový ranec (7:3). 5. kolo přineslo Panterům další pětigólový zářez v domácím utkání, tentokrát proti Sareze v poměru 5:1. Před týdnem bylo znovu vše jinak, neboť Sareza v divokém měření sil přestřílela Havířovské 6:4. To, že za humny ztrácí Slezané pevnou půdu pod nohama, dokumentuje dvouzápas s Chomutovem - v 7. kole přejeli Panteři ve své pevnosti Severočechy lehce 3:1, před pár dny z toho poté byla v Chomutově devítigólová blamáž.
Pár bodíků však Havířovští přeci jen z cest po českých luzích a hájích přivezli. Například z Boleslavi to byl import jednoho bodu za remízu 3:3, Jihlavu dokonce Panteři oloupili o všechny body po výhře 3:1 a v Brně (2:0) či v Třebíči (3:2) se také zadařilo nad poměry. Sečteno podtrženo, Panteři na cizích územích nijak zvlášť neoslňují, ale běda tomu, kdo se jim postaví v jejich aréně.

Opory týmu

Mezi tyčemi dostává zatím více příležitostí Marek Novotný z Třince a důvěru trenérů splácí poměrně solidními čísly. Novotný také chyběl u největšího propadáku letošní sezóny, kalich hořkosti o devíti doušcích musel v Chomutově až do dna vypít vsetínský Radek Masný.
V probíhajícím ročníku se zadáci Panterů mají k světu ohledně sbírání kanadských bodů vcelku čile. Za ústeckým defenzivním komandem sice zaostávají, ale i tak je vizitka Michala Divíška (0+5) nebo říjnové posily z Litvínova Petra Prokopa (1+3) slušná. Statistiky +/- má do této chvíle s přehledem ve své moci Ján Vrtík (+14), který si v tomto měřítku před zbytkem mužstva udržuje komfortní náskok.
Nejvíce se na prstenu havířovské ofenzivy blyští diamanty se jmény Petra Lipiny, Pavla Zdráhala a Filipa Semana. Ex-ústecký Petr Lipina za poslední dva roky v dresu Slovanu nijak zvlášť nezářil, dnes je ale v těsném závěsu za lídrem kanadského bodování 1. ligy, bývalým kolegou Davidem Pazourkem. Jeho pozici jistí z bronzové příčky Pavel Zdráhal, jenž je po několika hubených letech na třinecké střídačce, s výjimkou ročníku 2003/2004, kdy jako Ústecký Lev zaznamenal 35 bodů v 35 utkáních, znovu v plné síle (7+14). V 1. lize ostatně lépe nahrávajícího hráče nenajdete. Nejpříjemnějším překvapením je doposavad Filip Seman, loňská juniorská naděje vlétla neochvějně i mezi seniory a jedenácti góly vévódí tabulce střelců. V součtu s asistencemi (11+7) se Seman snadno probil i do průběžné Top Ten kanadského bodování.

Vzájemné zápasy

2004-2005
Ústí - Havířov 3:1 report
Havířov - Ústí 0:3 report
Havířov - Ústí 0:3 report
Ústí - Havířov 4:0 report
2005-2006
Havířov - Ústí 2:1 report

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Zikmund - Grof, Jelínek, Kudrna Jan, Mazanec, Vála, Zápotočný - Kloz, Slížek, Kuchler - Klobouček, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Kysela, Sýkora, Kudrna Jiří.

Havířov: Novotný - Balčík, Galvas, Prokop, Malínský, Vavruša, Divíšek - Seman, Zdráhal, Žůrek - Mikšan, Lipina, Sedlák - Rozum, Hulva, Köhler - Sikora, Zdeněk, Brynecký.

Ostatní zápasy 22. kola

Ostrava - Prostějov
Jihlava - Kadaň
Chomutov - Kometa
Olomouc - Hradec Králové
Jindřichův Hradec - Beroun
Mladá Boleslav - Třebíč

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže