Vážení hokejoví fanoušci,

jsem nucen se ostře ohradit proti článku v Ústeckém deníku „Kam kráčíš, Slovane? Hokeji v Ústí hrozí další pád.“ Článek vaří z vody a hledá senzaci tam, kde není.

Zaprvé, mě velice mrzí účelově připravená citace Milana Antoše, která je vytáhnutá z rozhovoru z 6.7.2019. Zmiňuje to, že se od klubu odtrhlo město. S tím naprosto nesouhlasím, město je naším největším partnerem a podpory města si velice vážíme. Potvrzuje to i fakt, že podpora pro náš klub je výrazná i v návrhu města pro rok 2020.

Za druhé, článek uvádí: "...každoroční boj o nejvyšší soutěž táhl. Současná realita? Listopadový duel s Kadaní sledovalo 516 diváků, na Prostějov jich dorazilo 416. Proč autor neuvede další utkání v řadě, kde utkání s Litoměřicemi sledovalo 1124 diváků. Odpověď je jednoduchá - protože se to do tendenčního pohledu nehodilo.

Za třetí, autor si pokládá otázku „Co bude s ústeckým hokejem dál?“ a navozuje velmi chmurnou náladu včetně prodání licence. Mohu ujistit fanoušky, že černé scénáře jsou nyní rozhodně předčasné. Ubezpečuji, že letošní sezóna je finančně pokrytá a trenéři a současný kádr se popere o vylepšení sezóny, současné poslední výsledky mě nabádají k optimismu.

Za čtvrté, autor uvádí: „Slovan sice uzavřel spolupráci s Kladnem, které vlastní Jaromír Jágr, ale posun to nepřináší. Hráči – vesměs mladí – se pod rukama trenérů střídají. Vztah k ústeckému hokeji nemají téměř žádný.“. Vážený pane Pechánku, jak to víte? Já s těmi hráči mluvím a jsem si jist, že hráči jako Brízgala, Kružík, O. Bláha, Veber, Műller si šance ve Slovanu váží a hrají za Slovan rádi.

Po sezóně jsem připraven nabídnout mou funkci k dispozici, jelikož bych nerad případně bránil eventuální diskuzi o další budoucnosti Slovanu. Ale tu budoucnost může tvořit i kdokoliv z Vás. I já jako jeden ze společníků mohu ubezpečit, že jsme otevřená společnost a nebráníme se ke vstupu do klubu kohokoliv, kdo klub chce vést, či ho jiným způsobem podporovat. Ani já, ani Vlamír Evan jsme na svých funkcích nikdy nelpěli. Proto neviďme budoucnost Slovanu pesimisticky, v rukou jí máme my všichni, komu Slovan leží v srdci.

Ještě se vrátím k osobě Vladimíra Evana. Je to člověk, který měl klíčovou roli při záchraně klubu před 5 lety a stál v pozadí úspěchu při postupu Slovanu do semifinále v roce 2015/2016. Patří mu především velké poděkování za vše, co pro Slovan udělal. Závěrem bych chtěl uvést, že ústup z předních příček soutěže v posledních 3 letech je způsoben tím, že Slovanu chybí generální sponzor a tím naplnění odpovídajícího finančního rozpočtu. Po odchodu Palírny U Zeleného stromu (Vodka42, Stará myslivecká, ...) se nám nového generálního sponzora nepovedlo najít. Pokud to někdo umí či dokáže, jsem okamžitě připraven mu předat svou funkci. Zároveň bych rád chtěl uvést, že z ekonomického hlediska jsme zdravou společností bez dluhů,což v dnešní době není až zas tak samozřejmé. A věřte, že likvidace dluhů z minula byl velice těžký úkol.

Ing. Jiří Zdvořáček, jednatel HC Slovan Ústí nad Labem

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže