Ú s t í n/L. - Slovan ve středu hostil na svém ledě Prostějov a vydoloval z tohoto utkání bod za prohru po samostatných nájezdech. Utkání nám zhodnotil syn bývalého extraligového útočníka a reprezentanta Josefa Zajíce. Tento obránce je krátce po zranění a zatím odehrál v této sezoně v dresu Slovanu tři utkání. Nicméně dres Slovanu už oblékl v sezoně 2016/2017. Jak viděl utkání a jak často například probírá hokej se svým otcem se můžete dočíst v našem rozhovoru.

Josefe, z Vašeho pohledu, jak byste hodnotil dnešní utkání s Prostějovem?
Začali jsme dnes velmi dobře, oproti předešlým dvěma zápasům, kdy jsme hráli s týmy ze spodu tabulky, jsme dnes nastoupili jako úplně jiný tým. Dostali jsme se do vedení 4:1, ale bohužel se Prostějovu podařilo zápas dotáhnout. Myslím si, že jsme odehráli dnes dobré utkání, ale chtělo to získat tři body.

V čem jste viděl největší problém, že se nepodařilo udržet nadějné tří brankové vedení?
V kabině Prostějova byl určitě poprask po první třetině a přeci jen přidal, ale myslím si, že jsme se spíše my začali obávat o výsledek. Malinko jsme se zatáhli do defensivy a Prostějov srovnal, to je hokej prostě.

Jak bylo náročné bránit elitní a produktivní formaci Jestřábů, kde hráli Lukáš Žalčík a Marek Račuk?
Bylo to znát, když byli na ledě. Jsou to zkušení hráči. V jejich případě lítá spíše kotouč než hráči, nikam se neženou.

Vy jste odehrál proti Prostějovu třetí utkání v letošní sezoně. Jak vidíte z Vašeho pohledu tým Slovanu?
Těžko se to hodnotí za tak krátkou chvíli, ale myslím si třeba, že dneska to bylo pro diváky zábavné utkání. I co se týče kvality hry, to bylo dnes lepší. Jsou tu kvalitní kluci, je tu spoustu mladých, kteří jsou šikovní. Mohli bychom jít v tabulce rozhodně výš, než kde teď jsme.

Vy jste působil ve Slovanu už v sezoně 2016/2017, kdy jste odehrál patnáct utkání. V čem vidíte největší rozdíl oproti předešlému zdejšímu působení?
Tehdy tady byl zkušenější tým, jak věkově, tak herně. Byli tady Vágner, Roubík, Kasík, kteří už něco zažili, a to je asi ten největší rozdíl.

Vy jste nastoupil k prvnímu utkání sezony až v Sokolově, z jakého důvodu?
Já jsem byl tři a půl měsíce zraněný s přetrženými vazy v koleni, což bylo pro mě náročné období. Připravoval jsem se s kondičním trenérem na Kladně a poté i s týmem na ledě. Do zápasu jsem se pak přesunul sem do Ústí nad Labem, což bylo hodně rychlé a pořád se do toho dostávám, ale je to zápas od zápasu lepší.

Vaším otcem je bývalý extraligový útočník, expert České televize a Váš jmenovec Josef Zajíc. Jak často spolu hokej řešíte a jaké Vám dává rady?
Já si myslím, že my se de facto doma nebavíme o ničem jiném než o hokeji. Já jsem vděčný za všechny rady, občas je to tedy hodně přísné, ale jsem za ně rád.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže