Ú s t í n/L. - Další kolo zavane Ústecké Lvy do nejmenší prvoligové arény, která se nachází v Berouně. Zde se utkají s místními Medvědy. Ti v posledních čtyřech kolech prohráli a řeší, jak vybřednout z krize. Nepovedený zápas mají za sebou i Lvi, kteří si odvezli porážku od posledního týmu ligy - jindřichohradeckého Vajgaru. Poprvé v sezóně přitom nevstřelil ani branku! Duel, který se hraje v pondělí 7.listopadu od 18:00 hod, tak dá odpověď na otázku, zda Ústečtí Lvi dají zapomenout. na nečekanou porážku.
Porovnání týmů

6-0-1-2-11 celková bilance 13-0-3-0-4
1-0-0-1-8 zápasy venku 5-0-1-0-4
5-0-1-1-3 zápasy doma 8-0-2-0-0
12. postavení v tabulce 1.
21 získané body 42
32:50 skóre 66:36
4 utkání bez vstřelené branky 1
1 utkání se shut-outem 1
3:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 5:0 (J. Hradec)
0:7 (Hradec Králové) nejvyšší prohra 0:3 (J. Hradec)
R.Křesťan; 8b (5+3) nejproduktivnější hráč D.Pazourek; 21b (8+13)
R.Křesťan, L.Pabiška; 5 nejlepší střelec D.Pazourek; 8
V.Eiselt; 6 nejvíce asistencí D. Pazourek; 13
V.Eiselt; 42 nejtrestanější hráč D.Mazanec; 49
M.Valent - 93,07% úspěšnost brankáře L.Sáblík - 91,94%
M.Valent - 2,17 průměr inkas. branek L.Sáblík - 1,75
9 góly v přesilovkách 21
9,38% využití přesilovek 20,59%
1 góly v oslabení 3
5,79% střelecká úspěšnost 9,12%

Dosavadní průběh sezóny

Průběh této sezóny napovídá tomu, že Medvědi se letos uložili k zimnímu spánku již před jejím začátkem. Jak jinak si vyložit fakt, že ve dvaceti doposud odehraných kolech dokázali naplno bodovat pouze šestkrát, a někdejší prvoligová štika se nyní plácá v tabulce až na dvanácté pozici. Vcelku úspěšně si Berounští vedou na domácím stadionu, kde dokázali porazit Prostějov (3:1), Olomouc (3:1), Jindřichův Hradec (3:0), Havířov (3:2) a Třebíč (3:1). Dovést tři body však dokázali pouze z Mladé Boleslavi (2:4) a tak mají v Berouně silně zápornou bilanci dovoz-vývoz. V posledním kole přivítali Beroun v Olomouci, výsledek byl však stejný, jako při téměř všech předešlých výjezdech. Tentokrát to byla porážka v poměru 1:4.
“Zásluhy” na celé situaci lze celkem bez problémů přičíst medvědí produktivitě. Doposavad vstřelených třicet dva gólů je druhý nejhorší počin v první lize. Ještě menší schopnost vstřelit branku prokázali již pouze Jindřichohradečtí. Ukazuje se tak, jak moc u Berounky postrádají nynější oporu Lvů Ladislava Slížka. Nalézt ztracenou sebedůvěru se budou Medvědi snažit nalézt právě v souboji s Ústeckými Lvy.

Opory týmu

Prapor Medvědů drží hlavně muži mezi tyčemi. Těch se v berounském brankovišti objevila již čtveřice, hlavní porci zápasů však obstarala jednička Michal Valent, který odchytal šestnáct utkání s úspěšností zásahů 93,07%. V několika zápasech se objevil v berounském dresu z Liberce zapůjčený Pavel Falta. Muž, který Tygrům před necelými čtyřmi lety vychytal extraligu, se představil ve třech duelech, a s úspěšností 94,67% se okamžitě zařadil k nejlepším brankářům první ligy. Několik desítek minut odchytali také Roman Handl s Markem Schwarzem.
Nejlépe hlídají obranné valy Medvědů krajánci z jiných klubů. Nejúspěšnější je liberecký Ctirad Ovčačík, majitel čtyř kanadských bodů (1+3). Dalšími pomocníky jsou další Tygr v berounských službách Jan Holub, sparťanský Jaroslav Kasík, a plzeňští Lukáš Pulpán s Matějem Trojovským. Všichni uvedení beci však často zaskakují v domovských týmech a tak je složení obrany dosti proměnlivé. Stabilně nastupují hlavně Vaněček, Sláma, Míka a Filip.
Pravděpodobně nejslabším článkem řetězu jsou však útočné řady. Mezi forvardy ještě jakžtakž vyčnívají Radek Křesťan (5+3), kapitán Medvědů Václav Eiselt (2+6), a další liberecká naděje Lukáš Pabiška, s pěti brankami spolu s Křesťanem nejlepší střelec týmu. Za očekáváním zaostávají hlavně opory minulých sezón Petr Horčička (2+1) a Jiří Novotný (0+3). Na svůj první letošní gól čeká i Martin Tvrzník.

Vzájemné zápasy

2004-2005
Ústí - Beroun 2:3 report
Beroun - Ústí 0:0 report
Ústí - Beroun 1:2 report
Beroun - Ústí 2:2 report
2005-2006
Ústí - Beroun 3:1 report

Předpokládané sestavy

Beroun: Valent - Filip, Sláma, Ovčačík, Míka, Vaněček, Kašák - Gengel, Šinágl, Tvrzník, Borovanský, Křesťan, Eiselt, Horčička, Pabiška, Novotný, Toma, Hlávka, Vlček.

Ústí n/L: Sáblík - Jelínek, Vála, Kudrna Jan, Zápotočný, Mazanec, Grof - Lopuski, Slížek, Kuchler - Klobouček, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Kysela, Sýkora, Kudrna Jiří.

Ostatní zápasy 21. kola

Třebíč – Jindřichův Hradec
Havířov - Olomouc
Prostějov – Mladá Boleslav
Kadaň - Ostrava
Kometa - Jihlava
Hradec Králové – Chomutov.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže