Foto k zápasu">
Ú s t í n/L. - Nikoliv útočná, ale obranná síla ničí soupeře nastupující proti Ústeckým Lvům. V zápase s Jihlavou vstřelili beci 3 ze 4 branek, ve středečním duelu s Olomoucí dokonce 5 ze 6. Úctyhodná bilance zadních řad. V přesilových hrách se trefil dvakrát Jan Kudrna a jednou rozsvítil světlo i Jakub Grof. Od modré střílel úspěšně i Mazanec a ani Jelínek nezůstal pozadu.
Foto k zápasu
Pět ze šestí gólů středečního zápasu zařídili obránci Ústeckých Lvů, čtyři z nich byly vyústěním přesilových her. Taková statistika není na denním pořádku a moc dobře si toho je vědom i autor dvou branek Jan Kudrna. "Musím přiznat, že Klobouk s Pazim (Jan Klobouček a David Pazourek, pozn. redakce) tam odvedli super práci. Stáli tam před brankářem, ten nic neviděl a já trefil jen bránu. A druhý gól? Kyslík (Robert Kysela, pozn. redakce) zatáhl puk a nechal mi to na modré. Já jsem viděl Sikyho (Tomáš Sýkora, pozn. redakce), jak najíždí ke gólmanovi a de facto jsem střílel do něj. Brankář si asi myslel, že to bude tečovat, ale Siky se toho ani nedotkl a prošlo to do brány," popisuje své střelecké úspěchy tvrdý bek. Ten v loňském ročníku nasbíral v základní části 14 bodů a z toho 4 právě za zápis do listiny střelců. Letos má po osmnácti startech už pět zásahů. "Za posledních pět let je to nejvíc, co jsem nastřílel. Ale ono je to opravdu jedno, kdo ty góly dá. Hlavně že nám to vychází a padá to tam," zůstává při zemi a na vyšší pozici staví celkovou úspěšnost týmu.

V sobotu přehráli Lvi soka z Jihlavy 4:1 a povedlo se jim to hlavně díky využití přesilovek. Vyloučené hráče poslali na led z trestné lavice dřív celkem třikrát, v zápase s Olomoucí dokonce čtyřikrát. 21,43%, tedy každá pátá početní výhoda se stává pro Slovan útočnou zbraní. Tak vysoké číslo musí nahánět strach kdekomu. "My jsme se na ty přesilovky poslední dobou zaměřili a protože nám to ze začátku soutěže moc nešlo, tak jsme si řekli, že to budeme hrát jednoduše přes beky a budeme střílet. Naštěstí to tam padá," nezakrývá nadšení robustnější ze dvou bratří. I díky tomuto faktoru se již po minulém kole Ústečtí podruhé vyhoupli na čelo tabulky s kladným rozdílem třiatřiceti vstřelených, resp. obdržených branek a válcují jednoho soupeře za druhým. "Musíme být skromní. Nejde to srovnávat s loňskou sezonou, protože jsme favoriti a všichni se na nás budou chtít vytáhnout. Dostali jsme se ale na první místo a naším cílem je momentálně to, abychom se tam nějakou dobu udrželi. Škoda, že jsme tolika bodů ztratili na začátku, teď jsme na tom mohli být ještě líp," zpětně lituje několika zaváhání ze září.


Jak už bylo řečeno, silnou zbraní Severočechů jsou přesilovky, na které byl v zápase s Olomoucí hojně využíván i Jakub Grof. Právě jednu z nich po několikáté přihrávce Vály přetavil v gól tvrdou střelou od modré. "Snažíme se to trénovat, ale je to také otázka štěstí. Jsou zápasy, kdy to tam prostě z přesilovky nespadne. Teď to tam padá a díky bohu za to. A to že jsem na ně stavěný? Jsem za to moc rád, ze začátku sezony jsem na tom tak dobře nebyl. To ale záleží na tom, jak se ten který hráč cítí, každou chvíli to může být někdo jiný," hodnotí střídmě důvěru v trenéra a nasazování na rozhodující okamžiky zápasů.

Na čtyřiadvacetiletém obránci byla ale právě ona důvěra patrná. Vždyť sebedůvěra dokáže divy. "Já se sice sebevědomě nesnažím hrát, ale jestli to tak vypadá, tak je to dobře. Jenže já na led chodím s takovými hráči, u kterých jsem si jistý tím, že když udělám chybu, tak oni ji napraví," hodnotí další velice důležitý aspekt herní pohody mladý obránce. Možná právě ona nezkušenost byla důvodem, proč v úplném závěru právě jeho řada dovolila hostům snížit ve svém oslabení. "Tam jsme to překombinovali a oni šli dva na jednoho. Já jsem trochu zaspal a toho hráče nechal vystřelit, ten gól beru na sebe," smutně pokyvuje Grof. "Ale to se stane, hodíme to za hlavu a snad to na nás žádné následky nezanechá," uzavírá obránce s pěti body na účte kanadského bodování.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže