Ú s t í n/L. - Ústečtí Lvi po mírném výpadku v podobě porážky v Ostravě znovu zabrali na plné obrátky a odnesly to týmy Jihlavy a Chomutova se stejným výsledkem 1:4. Dalším na řadě jsou hokejisté HC Olomouc, kteří zavítají do Lví arény ve středu 2. listopadu. Hokejisté Slovanu mají Hanákům co oplácet. Ti jim totiž v šestém kole připravili první porážku v soutěži. Duel lídra soutěže s šestou Olomoucí začíná v 18:00 hod.
Porovnání týmů

12-0-3-0-3 celková bilance 8-0-3-1-6
5-0-1-0-3 zápasy venku 3-0-2-0-4
7-0-2-0-0 zápasy doma 5-0-1-1-2
1. postavení v tabulce 6.
39 získané body 28
60:30 skóre 40:34
0 utkání bez vstřelené branky 1
1 utkání se shut-outem 3
5:0 (J. Hradec) nejvyšší výhra 5:0 (Prostějov)
3:4 (Olomouc,Ostrava) nejvyšší prohra 1:4 (Mladá Boleslav)
D.Pazourek; 20b (8+12) nejproduktivnější hráč M.Ministr; 12b (8+5)
D.Pazourek; 8 nejlepší střelec M.Ministr; 8
D.Pazourek; 12 nejvíce asistencí F.Smejkal; 8
D.Mazanec; 49 nejtrestanější hráč M.Šafařík; 39
L.Sáblík - 92,44% úspěšnost brankáře Š.Žigardy - 94,30%
L.Sáblík - 1,64 průměr inkas. branek Š.Žigardy - 1,69
17 góly v přesilovkách 13
19,54% využití přesilovek 15,66%
3 góly v oslabení 4
9,1% střelecká úspěšnost 8,0%

Dosavadní průběh sezony

Zatímco před prvním měřením sil mezi Slovanem a Olomoucí byli Hanáci až třináctí s pouhými dvěma body, nyní bychom je v barážových vodách hledali již marně. Nepovedený vstup do soutěže je již zapomenut a svojí zásluhu na tom mají i Ústečtí Lvi. V prvním vzájemném duelu totiž Olomoučtí dokázali favorizované Lvy porazit 4:3 a i tato výhra byla tím zlomem, který katapultoval Olomouc na současné pozice. Po utkání se Slovanem ještě podlehli v Berouně 1:3, poté však již následovala šňůra šesti zápasů bez porážky.
Na úvod této série urvali na domácím stadionu tři body proti nynějšímu lídru Havířovu (2:1) a poté uspěli v důležitých zápasech s celky ze středu nebo chvostu tabulky. Konec hanáckým rejdům přivodila Mladá Boleslav, která Olomoucké porazila před vlastním publikem 4:1. Tato porážka však Hanáky nerozhodila. V dalších dvou kolech roznesli Sarezu v poměru 4:0 a uspěli i na jihlavském Horáckém stadionu (4:1). V předposledním kole pak na Hané uspěli Chomutovští, kteří dokázali otočit z nepříznivých 0:2 na konečných 3:2 pro Severočechy. V zatím posledním dějství Olomoučtí remizovali již podruhé s nováčkem z Jindřichova Hradce 1:1.

Opory týmu

Ze začátku téměř impotentní útok Hanáků, po pátém kole druhý nejhorší, se přeci jen probral, a nyní patří v produktivitě na osmou pozici. Největší zásluhu na tom má Milan Ministr, hájící olomoucké barvy třetí sezónu. S osmi góly patří k nejlepším střelcům ligy. Navrch přidal pět asistencí a s třinácti kanadskými body vládne hanácké produktivitě. Následují jej Filip Smejkal s jedenácti body (3+8) a letní posila Jozef Slaninák s devíti podíly na gólu (4+5). Příliš se zatím nedaří tradičnímu tahounovi, zatím pětibodovému (3+2) Tomáši Karnému.
Elitním bekem Olomouckých se stal bývalý hráč Slovanu Ondřej Kříž. Ten si drží vyrovnanou bilanci +/- bodů (+1) a zároveň skvěle doplňuje hanácký útok. Se statistikou dvou vstřelených gólů a šesti přihrávek mu patří dokonce třetí příčka mezi obránci celé soutěže. Dobře si vede i Michal Šafařík se šesti body (3+3). Pokud je tak ledě první pětka Hanáků ve složení Kříž, Šafařík – Smejkal, Ministr, Bouz, vyhlašují trénéři soupeřů stav zvýšeného ohrožení.
Skutečným pilířem týmu je olomoucký gólman Štefan Žigárdy, s průměrem 1,69 branky na zápas třetí mezi prvoligovými gólmany za Lukášem Sáblíkem a chomutovským Lubošem Horčičkou. Spolehlivý gólman, půjčený z Třince, si drží i skvělou úspěšnost zásahů – s 94,3% je také třetí, tentokráte za boleslavským Přikrylem a kadaňským Hüblem.

Vzájemné zápasy

2004-2005
Olomouc - Ústí 1:2 report
Ústí - Olomouc 6:0 report
Olomouc - Ústí 0:5 report
Ústí - Olomouc 5:2 report
2005-2006
Olomouc - Ústí 4:3 report

Předpokládané sestavy

Ústí n./L.: Sáblík - Evan, Grof, Jelínek, Kudrna Jan, Mazanec, Pavlas, Vála, Zápotočný - Kysela, Slížek, Kuchler - Klobouček, Pazourek, Antoš - Jankových, Fink, Klimt - Lopuski, Sýkora, Kudrna Jiří.

Olomouc: Žigárdy - Kříž, Šafařík, Vlček, Světlík, Varakas, Bartoň, Faltýnek, Protivný - Smejkal, Ministr, Bouz, Metlička, Najdek, Slaninák, Hebar, Karný, Hradecký, Žajgla, Kreuzman, Šimo

Ostatní zápasy 19. kola

Havířov - Jihlava
Prostějov – Jindřichův Hradec
Kadaň - Třebíč
Hradec Králové - Ostrava
Beroun - Chomutov
Brno – Mladá Boleslav.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Hráčky HC Slovan Ústí nad Labem Veronika Hujová a Veronika Ortová, získaly nominaci na jednodenní výběrový a rozvojový kemp Future Olympians (U19). Tato akce se uskuteční 21. března v ICE Aréně Kateřinky v Praze. Děkujeme holkám za reprezentaci klubu.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže