Ú s t í n/L. - Přišel, viděl, skóroval. Premiéra Ladislava Romančíka byla úspěšná. Obránce ve službách Slovanu skóroval a pomohl Ústí k výhře 4:3 v prodloužení. Po zápase přiznal, že v předbrankovém prostoru, kde tečoval spoluhráčovu střelu, nebývá často.

Jak se zrodilo Vaše ústecké angažmá?
Byl jsem na Kladně a v posledním zápase přípravy jsem se zranil, zlomil jsem si prst. Měsíc a půl jsem nehrál hokej. Předtím jsem také nehrál vinou zranění. Kladenští trenéři přišli s nabídkou, zda se nechci rozehrát v Ústí před skokem do extraligy. Nabídku jsem přijal, jsem rád, že jsem po dlouhé době odehrál zápas.

Jaký je váš zdravotní stav?
Myslím si, že už jsem skoro na sto procent připravený do zápasů. Prst mám ještě trošku tuhý, nerozhýbaný. Snažím se ho zatěžovat.

Jak byste zhodnotil utkání proti Benátkám?
Byl to takový rozlétaný zápas z jedné strany na druhou. Ale týmy měly hodně šancí. Je dobře, že jsme krátce po začátku prodloužení rozhodli a získali dva body.

Ústí vedlo o dvě branky, nakonec vyhrálo až v prodloužení. Ztratilo bod?
Je to tak, mohli jsme vyhrát za tři body, rozehrané jsme to měli dobře. Důležité je, že jsme získali dva body.

Odehrál jste první zápas za Ústí a hned jste vstřelil gól. Mohl byste tu situaci popsat?
Byla to šťastná situace. Byl jsem před brankou, viděl jsem, že spoluhráč bude střílet, tak jsem tam nastavil hokejku a tečoval jsem puk do brány. Teče jsou vždy i o štěstí a já ho měl. Měl jsem v zápase kopec jiných šancí, větších, které jsem neproměnil. Jsem rád, že jsem proměnil tuto příležitost.

Chodíte často jako obránce do předbrankového prostoru?
Musím říct, že moc často ne. Většinou se snažím hrát dobře z obrany, střílím rád od modré čáry. Bylo to změna pohybovat se před brankou, ale cítil jsem se dobře.

V české druhé nejvyšší soutěži jste odehrál čtvrté utkání. Jak na vás liga působí?
Všiml jsem si, že je zde mnoho mladých hráčů, kteří až pak postoupí do extraligových utkání. To platí v případě zraněných hráčů, kteří se vrací do zápasového tempa.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže