Ú s t í n/L. - Po domácí prohře s Třebíčí nás čekají hned dvě utkání na venkovním kluzišti. V obou případech se bude jednat o regionální derby. V tom prvním se představíme na ledě Trhačů z Kadaně, kteří zatím nepoznali letos slast vítězství a s jediným bodem jsou na posledním místě tabulky. Utkání začíná v Kadani od 17.00.

SK Trhači Kadaň

Trhači skončili v minulé sezoně s 28 body a pouhými devíti výhrami na úplném dnu Chance ligy. Před sezonou 2019/2020 začala Kadaň spolupracovat úzce s extraligovou Spartou Praha a zároveň s pardubickým Dynamem. Kdekdo by mohl pomyslet, že Východočeši tak trochu vykrádají plány pražské Spartě, ale vše je promyšlené. „Kadaň spolupracuje se Spartou a jsem rád, že se připojíme tak, abychom mohli spolu vytvořit silné mužstvo s konkurencí mladých hráčů,“ uvedl sportovní manažer Dynama Jaromír Kverka. Tato spolupráce zatím příliš ovoce svěřencům Petra Klímy a Tomáše Hamary nepřinesla. Kadaň je po dvanácti odehraných zápasech bez vítězství a s pouhým jedním bodem se krčí na dnu prvoligové tabulky. Jediný bod získala Kadaň zatím v pikantním derby s Chomutovem, když padla na domácím ledě 3:4 po prodloužení. Naopak největší příděl inkasovala v sedmém kole na půdě Frýdku-Místku, odkud si odvezla debakl 8:0.

SK Trhači Kadaň

  • Odehrané zápasy: 12
  • Počet získaných bodů: 1
  • Nejlepší střelec: F. Wágner
  • Nejproduktivnější hráč: R. Chlouba

Dle očekávání je nejvíce vidět v dresu Trhačů Roman Chlouba, který se vrátil do Kadaně před sezonou z testů v Prostějově. Chlouba vede s 8 body (2+6) kanadské bodování týmu a co nejvíce zaujme je jeho střelecká aktivita. V dvanácti zápasech vyslal na branku soupeře již pětatřicet ran. V útoku mu sekunduje celkem úspěšně jeho spoluhráč z formace František Wágner, který získal zatím 6 bodů (4+2) a je nejlepším střelcem týmu. Nevděčnou pozici v brankovišti Trhačů letos okusili již čtyři brankáři. Nejvíce odchytaných utkání, celkem osm má na kontě Adam Wolf s úspěšností zásahů 85,29%. Nicméně v rámci spolupráce se Spartou se nedávno připojil k týmu brankář Jakub Neužil, který zahájil sezonu v Prostějově. Neužil stihl již odchytat v dresu Kadaně předešlé utkání na ledě Litoměřic, kde Kadaň padla 4:2.

Sestava Kadaně v posledním utkání

Neužil – Trefný, Poizl, L. Chalupa, Foltýn, Mert, Jandus, Klodner – Wojnar, Chlouba, Wágner – Michnáč, Zygmunt, M. Zabloudil – Koblížek, Rindoš, Čech – Homer, Kuba, Z. Zabloudil.

Poslední utkání Kadaně

HC Stadion Litoměřice - SK Trhači Kadaň 4:2 (1:0, 1:1, 2:1).

Branky a nahrávky: 20. Voženílek (Kadlec, Mlčák), 24. Korkiakoski (TS), 45. Jícha (Kadlec), 52. Kukla (Beran, Voženílek) – 37. Michnáč, 60. Z. Zabloudil (Rindoš, M. Zabloudil).

Poslední vzájemné zápasy

V sezoně 2018/2019 jsme dokázali Kadaň hned třikrát ze čtyř možností porazit. Celkově jsme v souboji s Trhači úspěšní. Odehráli jsme se svým regionálním rivalem 68 soutěžních utkání a hned v padesáti případech jsme si připsali vítězství. Poslední utkání jsme s Kadaní odehráli v rámci přípravy na aktuální sezonu a zvítězili jsme 8:4 na ledě soupeře.

SK Trhači Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem 4:8 (3:2, 1:4, 0:2).

Branky a nahrávky 3. Kuba (Klodner), 6. Müller (Chalupa, Trefný), 11. Bárta (Kůs, Poizl), 21. Poizl – 5. Roubík (Málek, Severa), 19. Vildumetz (Brož), 23. Severa (Roubík, Brož), 23. Roubík (Vildumetz), 27. Tůma (Maršoun), 35. Severa (Vildumetz, Roubík), 41. Vildumetz, 51. Tůma (Zukal, Čermák).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže