Ú s t í n/L. - Poslední zářijový víkend čekala na Slovan hned dvě utkání. Po sobotní výhře nad Frýdkem-Místkem se utkalo Ústí v neděli s Havířovem. Severočeský celek se dostal jako první do vedení, ale soupeř zkraje třetí dvacetiminutovky otočil skóre ve svůj prospěch, a nakonec slavil vítězství v prodloužení. Mezi střelce se zapsal Jan Havel, který však usedl v prodloužení na trestnou lavici a jeho vyloučení hosté potrestali. Tresty jsou právě to, čemu se podle ústeckého útočníka musí tým vyvarovat.

V utkání s Havířovem jste se nejprve dostali do vedení, pak jste museli dohánět ztrátu, tak jak cenný ten jeden bod nakonec je?
Cenný je, na to, jak se to pro nás vyvíjelo. Za jeden bod můžeme být rádi, ale myslím si, že jsme klidně po dvou sáhnout mohli, ale aspoň jeden, i ten je dobrý.

Co se stalo z kraje třetí třetiny, kdy se soupeř dostal do vedení? Docházely Vám síly nebo jste začátek třetiny zaspali?
Nemyslím si, že bychom ho zaspali, ale ten druhý zápas je znát. Soupeř ho měl také, ale prostě se to tak vyvinulo.

Vy jste vyrovnával na 2:2, tak jak k brance došlo?
U nás na modré jsme to vyšťouchli a já jsem jel sám na bránu. Za stavu 1:2 by to byla škoda nedat. (úsměv)

Byl to velmi vyrovnaný zápas, tak co podle vás nakonec rozhodlo?
Nechci se na nic vymlouvat, ale my se musíme vyvarovat těch zbytečných vyloučení, která nás stojí hodně sil, protože pořád jsme v oslabení. Tak asi se zaměřit na to, abychom nebyli zbytečně vylučovaní a proměňovali jsme šance. My si jich vytvoříme poměrně dost, ale nejsme schopní je proměnit.

Nyní vás čeká pětidenní pauza, nebojíte se, že vám to spíše uškodí, když se vám teď dařilo?
My dobře potrénujeme, pošetříme síly a v sobotu na to zase vlétneme.

Budete hrát se Sokolovem, který se nachází ve spodní části tabulky, budete se na utkání připravovat nějakým jiným způsobem?
Nemáme se na co připravovat, musíme mít hlavně pohyb, který nás zlobí. Když budeme dobře bruslit, tlačit se do brány, tak si myslím, že to bude dobré.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ú s t í n/L. - Do Ústí nad Labem zavítal soupeř ze Slaného. První zápas vyhrálo Slaný vysoko 11:1. Domácím se však povedlo vytvořit tří brankový náskok, ale hosté jej v závěru během krátké chvíle smazali a v prodloužení vstřelili vítěznou branku. Deváťáci Slovanu tak berou z utkání pouze bod. Poslední zápas nadstavby čeká naše deváťáky v neděli proti Litoměřicím, kdy půjde o přímý souboj o druhé místo, které by nám zajistilo účast v závěrečném play-off o účast v extralize.

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže