Ú s t í n/L. - Fanouškům Slovanu se tento víkend bude servírovat dvojitá porce Chance ligy. Slovan se představí na domácím ledě v sobotu proti Rysům z Frýdku - Místku a hned o den později přivítá doma opět soupeře ze Slezska, a to Havířov. Obě střetnutí startují v 16.00. Přijďte Slovan podpořit.

HC Frýdek-Místek

Farmu třineckých Ocelářů čeká čtvrtá prvoligová sezona od postupu ze sezony 2015/2016. Zatím nejlepším umístěním byla první sezona po postupu, kdy skončil Frýdek na 8. místě. Svěřenci trenérů Wojnara a Daňa čekali v letošní sezoně na první tří bodovou výhru do předešlého kola, když však přehráli kadaňské Trhače v poměru 8:0. Byla to sice první tří bodová výhra, ale již v předešlých kolech přišli tři výhry v prodloužení, potažmo po samostatných nájezdech. Největší skalp v podobě výhry v prodloužení na Vsetíně si zapsali Rysi hned v prvním kole.

Frýdku-Místku zatím patří v tabulce Chance ligy 9. místo s desíti získanými body. Co se týče známých tváří v dresu Rysů, tak ti se mohou spolehnout na služby zkušeného Rostislava Martynka nebo na Davida Květoně, jenž se vrátil do organizace Ocelářů, nicméně zatím své reprezentační zkušenosti ukazuje právě ve farmářském klubu. Stejně tak by se dalo hovořit o zkušeném zadákovi Lukáši Kovářovi, který také prošel reprezentačním týmem.

I dle čísel táhne ofensivu Frýdku právě zmíněná dvojice útočníků, ale je potřeba zmínit ještě jedno jméno, a to je ex-ústecký Milan Mikulík, ten zatím zapisuje poctivě bod na zápas. V brance mají Rysi také zvučné jméno. Syn slavného otce Marka Malíka Nick má po pěti odchytaných zápasech velmi slušnou úspěšnost zákroku 93,79% a je to právě on, kdo má být jasnou jedničkou Frýdku.

AZ RESIDOMO Havířov

Havířovský AZet se stal loni největším překvapením sezony. Slezané roztrhali veškeré papírové předpoklady a zakončili sezonu na slušném 6. místě, navíc v prvním kole play-off potrápili českobudějovický Motor, když padli v poměru 4:2 na zápasy. Do letošního ročníku ovšem půjde bez několika důležitých hráčů v čele Branislavem Rehušem, Tomášem Gřešem, Antonínem Bořutou a Ondřejem Bláhou. Tým by mohl být dokonce ještě mladší než v uplynulé sezoně.

Havířovu zatím patří po sedmi kolech 5. místo v tabulce Chance ligy s dvanácti získanými body. AZet vyhrál čtyřikrát za tři body a třikrát padl. V posledním utkání nestačil doma, trochu překvapivě, na Třebíč. A na koho by se měl letos spoléhat trenér Jiří Režnar? Osobností týmu by měl být Jan Maruna. Má za sebou první sezonu v roli havířovského kapitána. A vedl si báječně: mužstvu šel příkladem a zažil bodově nejpovedenější rok prvoligové kariéry.

Jasnou jedničkou v brance by měl být, loni úspěšně hájící brankoviště Slovanu, Aleš Stezka. Ten by dle prognóz mohl být dokonce nejlepším brankářem soutěže. Tuto prognózu zatím potvrzuje. V pěti odchytaných zápasech má úctyhodné procentu zásahů 94,96%. Havířovu se podařilo udržet i loni nejproduktivnějšího útočníka Radka Veselého, ten svou výkonnost letos potvrzuje a je se šesti body na čele klubové produktivity.

Předpokládaná sestava Frýdku-Místku

Malík – Kudla, Haman, L. Kovář, Hrachovský, Zahradníček, J. Michálek, J. Adámek, D. Stránský (A) – D. Květoň (C), Novotný, Martynek – Mikulík, Stuchlík, Flok – Motloch, Kaukič, Havránek – Geidl, Przybyla.

Předpokládaná sestava Havířova

Stezka – Matai, Chroboček, Mrowiec, Rašner, L. Rutar, Kachyňa – Bambula, F. Seman (A), Kotala – Pawliczek, R. Veselý, L. Bednář (A) – Cihlář, Pořízek, Maruna (C) – Žiak, Baláž, Fridrich.

Poslední vzájemné zápasy

S farmářským klubem Ocelářů i s Havířovem jsme loni bodovali vždy pouze v jednom ze čtyř utkání. Když jsme doma shodně vyhráli v prodloužení. V těch posledních vzájemných utkáních v rámci loňské sezony jsme padli na ledě Frýdku, ale s Havířovem jsme právě doma brali dva body.

HC Frýdek - Místek - HC Slovan Ústí nad Labem 4:0 (0:0, 1:0, 3:0).

Branky a nahrávky 25. Flok (Adámek, Zahradníček), 41. Martynek (Novotný, Bartko), 56. Klimša (Novotný, Martynek), 57. Kofroň (L. Kovář, Christov).

HC Slovan Ústí nad Labem – AZ RESIDOMO Havířov 5:4pp. (0:3, 3:1, 1:0 – 1:0).

Branky a nahrávky 34. Šťovíček (Roubík, Krliš), 34. Šťovíček (Krliš), 38. Krliš (Šťovíček, Chlán), 52. Chlán (Ouřada, M. Zdvořáček), 63. Chlán – 8. L. Bednář (Rašner, R. Veselý), 11. F. Seman (O. Procházka, Bořuta), 17. L. Bednář (R. Veselý, Kotala), 35. Bambula (Kotala).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže