Ú s t í n/L. - Neúprosný je program Chance ligy. Pouhé dva dny po náročném utkání s Porubou čeká Slovan dlouhá cesta na Valašsko, kde jej čeká ambiciózní Vsetín. Slovan dokázal Valachům v loňském ročníku sebrat celkem čtyři body. O další krádež se pokusí ve středu na vsetínském Lapači od 17.30.

VHK ROBE Vsetín

Valašský hokejový klub letos vstoupil do nové, sváteční sezony. Hokejová legenda s vůní slivovice, jak se praví v motu právě k výroční sezoně slaví v tomto ročníku 80 let od svého založení. V osmdesátileté historii zažil šestinásobný český šampion mnoho slávy, ale i několik pádů. Posledním milníkem je samozřejmě návrat do profesionálního hokeje, tedy do Chance ligy, jenž se Valachům povedl 13. dubna 2017. Tedy přesně deset let po kontroverzním vyloučení z extraligy. Pouť první ligou má zatím zvyšující se úspěšnost. První sezonu skončil Vsetín ve čtvrtfinále s Karlovými Vary. O rok později prošel až do semifinále, kde padl s Motorem. Letošní ročník míří tým zpod kopce Sirákova na mety nejvyšší.

Zkušené duo trenérů Jiřího Dopity a Luboše Jenáčka se muselo vypořádat přes léto s několika změnami v kádru. Rozpadla se nejproduktivnější formace Chance ligy Rob-Pechanec-Jonák. Jak je všem hokejovým fanouškům dobře známé, nejlepší střelec loňské sezony Luboš Rob přestoupil o patro výše do extraligové Plzně. Jeho parťáci na Vsetíně však zůstali. Další změna přišla v brankovišti. Běloruského miláčka publika Jana Šelepněva nahradil Ondřej Bláha z Havířova, jenž vytvořil brankářskou dvojici s Davidem Gábou. Novou úlohu v týmu, pozici kondičního trenéra zaujal Tomáš Frolo, jenž po loňském semifinále ukončil aktivní hráčskou kariéru.

Co se týče posilování kádru za tužbou případného postupu do extraligy, tak mezi největší úlovky se dají řadit příchody Davida Tůmy a Vlastimila Dostálka. Oba produktivní útočníci mají zkušenosti také s ústeckým dresem. Další hráčem, který se přesunul na Valašsko a prošel naším kádrem je útočník Lukáš Volf. .

Začátek sváteční sezony 2019/2020 je ze strany ambiciózního Vsetína celkem pozvolný. Na první výhru čekali Valaši do třetího kola, kdy přehráli doma nováčka ze Sokolova. Poté přišla prohře na ledě Jestřábů, ale poslední dvě kola se Vsetín dostal opět na vlnu vítězství po skalpu Třebíče a Kadaně.

VHK ROBE Vsetín

  • Odehrané zápasy: 6
  • Počet získaných bodů: 10
  • Nejlepší střelec: R. Kucharczyk
  • Nejproduktivnější hráč: A. Pechanec
Jako zásadní se zdá být návrat do sestavy zraněného a zkušeného Radima Kucharczyka. Ten vstřelil ve dvou vítězných zápasech po svém návratu celkem čtyři branky. Jeho branka v Kadani byla navíc 100. zásahem v dresu Vsetína, čímž se zapsal do klubové historie. Aktuálně patří Vsetínu 6. místo v tabulce při vyrovnané bilanci třech výher a třech porážek.

.

Sestava VHK ROBE Vsetín v posledním utkání

Gába – Slováček (A), Teper, Dudáš, Holomek, J. Drtina (A), Jeřábek, Hryciow – Jonák (C), L. Volf, Dostálek – Procházka, Rehuš, Březina – Kucharczyk, Pechanec, D. Tůma – Hořanský, Šilhavý, Vítek.

Poslední utkání VHK ROBE Vsetín

SK Trhači Kadaň - VHK ROBE Vsetín 2:7 (1:2, 0:4, 1:1).

Branky a nahrávky: 7. Michnáč (Trefný), 48. Chlouba (L. Chalupa) – 5. Kucharczyk (Jeřábek), 17. Jonák (Teper, Hryciow), 22. Březina (Procházka), 28. Vítek (Teper, Šilhavý), 33. Kucharczyk (D. Tůma), 40. D. Tůma (Slováček, Kucharczyk), 47. Kucharczyk (Vítek, Pechanec).

Poslední vzájemný zápas

Šestinásobnému českému mistrovi jsme v loňské sezoně dokázali sebrat celkem čtyři body, nicméně poslední vzájemné utkání dopadlo vysokým triumfem našeho soupeře .

VHK ROBE Vsetín - HC Slovan Ústí nad Labem 10:1 (2:0, 3:1, 5:0).

Branky a nahrávky 7. Rob (Pechanec, Jonák), 8. Šilhavý (Slováček, Vítek), 23. Kopta (Jeřábek), 36. Pechanec (Jonák, Rob), 38. Karafiát (Slováček, Rác), 45. Kopta (Rudl, Březina), 51. Kucharczyk (Karafiát, Mikuš), 52. Březina (Pitule, Frolo), 58. Pitule (Kopta), 60. Kucharczyk (Rác, Jenáček) – 28. Šťovíček (Chlouba, T. Jandus).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Dorostenecký Try-out

    20. 3. 2024

    Ústí nad Labem - Ve středu 27.3. na zimním stadionu v Ústí nad Labem se koná Try-out do kategorie dorostu pro sezónu 2024/2025. Dorost bude již třetím rokem účastníkem 2.nejvyšší soutěže. Try-out se týká hráčů ročníku 2008 a 2009.

  • Ústí nad Labem - Jak jsme Vás již informovali začátkem března ohledně nové identity A-týmu, který v nové sezoně bude vystupovat pod názvem HC Slovan Ústečtí Lvi a zároveň bude mít vlastní webové stránky a sociální sítě. Je potřeba dodat, že stávající web slovanusti.cz, facebookové a instagramové stránky se budou věnovat dění kolem mládeže Slovanu. Budeme Vás informovat podrobně o dění kolem mladých nadějích Slovanu a celkové práce všech trenérů a lidí kolem mládeže.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže