Ú s t í n/L. - V ústeckém dresu se poprvé proti Porubě objevil obránce Daniel Krejčí, který v loňském roce hrál za Trenčín. Jak sám sedmadvacetiletý bek po utkání řekl, všechno kolem hokeje už mu moc chybělo, ale v prvním ostrém zápase ještě cítil, že to nebylo úplně ono. V zápase s Porubou však Ústí sahalo po cenných bodech, které nakonec těsně před koncem ztratilo.

Do utkání jste vstoupili s obranným stylem, což se dalo asi z duelu s první Porubou očekávat…

Věděli jsme, kdo k nám jede, že je to soupeř, který zatím ještě neprohrál. Řekli jsme si, že když to půjde, nebudou mít zpracovaný puk, že po nich půjdeme jako po každém jiném soupeři. Chvílema se nám to dařilo, ale bohužel nás v závěru zápasu porazili.

Překvapivě jste šli jako první v utkání do vedení, narostla Vám křídla, zjistili jste najednou, že se s tím soupeřem dá hrát?

Nevím, jestli nám narostla křídla, to doufám, že asi úplně ne, protože to je vždycky problém, když se něco takového stane. Určitě jsme si ukázali, že můžeme takový tým porazit, bylo škoda, že jsme to nedotáhli do vítězného konce.

Co jste si řekli během druhé přestávky v kabině, protože jste po ní inkasovali velmi rychle. Šli jste do toho udržet co nejdéle ten těsný náskok?

Žádné první střídání ani v jedné třetině se nám nepovedlo. Musíme se podívat na video a něco si k tomu říct, přišlo mi, že jsme tam byli příliš zbrklí.

Vedoucí branka Poruby Vás asi srazila na kolena. Byla ještě hlavně ta psychická síla na obrat?

Síly ještě určitě byly, snažili jsme se hned po vstřeleném gólu, ale bylo tam sporné vyhození puku. Další střídání jsme se hned snažili jít do útoku, ale bohužel jsme tam propadli, dostali jsme na 4:2, bylo pozápase, už s tím nešlo nic dělat.

Dvakrát jste vedli, ale nakonec je z toho smolná prohra, čím nakonec Poruba rozhodla?

Rozhodla tou přesilovkou na konci zápasu. To už bylo vidět, když měla přesilovku v zápase, že je má dobře sehrané, jsou tam zkušení hráči, kteří si puk podrží a umí zakončit.

Hráli jste na téměř čtyři kompletní lajny, jak těžké je se v tomto počtu dostat do tempa?

Abych řekl pravdu, tak já jsem hrál zápas po dlouhé době, takže jsem uvítal, když jsem se dozvěděl, že se hraje na sedm beků.

Znáte někoho ze spoluhráčů, nebo jak těžké pro Vás je přijít do kompletního týmu?

Mně to vůbec nevadí. Hokej je skvělý sport a mně to všechno už strašně moc chybělo, že jsem nebyl v žádné kabině. Nebyly žádné srandičky a věci kolem, co s hokejem souvisí. Takže pro mě to těžké nebylo. Jsem rád, že jsem tady. Znal jsem pár kluků, teď už de facto znám všechny, troufnu si říct i jménem. Ale jsem tady teprve od soboty, tak ještě to není ono. Ale jsem rád, že jsem tady a budu makat.
Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže