Ú s t í n/L. - V sobotním utkání zajíždí Slovan na led dlouholetého rivala z Chomutova, s kterým se v ligovém zápase střetl naposledy v roce 2015. Zápas v Rocknet aréně začíná v 16 hodin.

Zápas s Chomutovem bude v pátém kole letošního ročníku Chance ligy určitě kandidovat na šlágr dne. Ústecký Slovan se pojede po domácím utkání s Přerovem porvat po třech porážkách o další body do tabulky, v cestě mu budou stát, ještě v loňském roce, účastníci nejvyšší české hokejové ligy.

Piráti Chomutov

Chomutovským hokejem otřásly v posezónním období velké změny. Po pádu z extraligy to s klubem nevypadalo vůbec dobře, dluhy, odchody hráčů, hlavního trenéra i vedení. Nové vedení ovšem rozruch uklidnilo, tým má nové trenéry a přivedl i spoustu nových posil. Mezi tu největší patří posila obranných řad Martin Rýgl. Tento zkušený hráč odehrál loňský rok v Trenčíně, kde ovládl týmové hodnocení +/-. Mezi největší opory Pirátů patří kapitán Marek Tomica, který, jako jeden z mála, hájil chomutovské barvy i loni.

Nové vedení Chomutova se netají, že chtějí zabojovat o postup zpět mezi elitu. Dalším cílem je ale také stabilizování finanční situace klubu. Jak se týmu v letošní Chance lize povede je těžké odhadovat, z prvních pěti zápasů prohrál Chomutov pouze v Prostějove, díky čemuž mu po čtyřech kolech patří 4. místo.

Dosavadní výsledky Chomutova v lize

11.9.2019 –Chomutov - Sokolov 4:1
13.9.2019 – Prostějov - Chomutov 4:3
16.9.2019 – Chomutov - Třebíč 3:0
18.9.2019 – Kadaň - Chomutov 3:4 (3:3)

Poslední vzájemný zápas

S Piráty jsme sehráli utkání v rámci letní přípravy 1.8. na chomutovském ledě. Byl to první vzájemný zápas od roku 2015. V utkání padlo šest branek v přesilových hrách a Chomutov zvítězil 6:3.

Piráti Chomutov - HC Slovan Ústí nad Labem 6:3 (2:1, 2:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 7. Vrhel (Hrala, Svoboda J.), 17. Svoboda J. (Vrhel, Hlaváček), 24. Vrhel (Hrala), 26. Vrhel (Hrala, Svoboda J.), 47. Svoboda M. (Svoboda J., Seemann), 60. Tupý (Svoboda M., Suchý) – 20. Severa (Brož, Roubík), 21. Severa (Málek, Vildumetz), 54. Roubík (Brož) Vyloučení: 9:9 Využití: 4:2Diváci: 1106

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže