Foto k zápasu">
Ú s t í n/L. - Po třech týdnech se ve lví kleci objevila opět gólmanská jednička Lukáš Sáblík. Ten podal spolehlivý výkon s jedinou pihou na kráse, kterou byl nešťastně inkasovaný gól, kterým Jihlavští snižovali na 1:3. Ten však již vítězství Lvů neohrozil. Gólovou pojistku totiž za sedm minut vstřelil Tomáš Klimt, který byl rovněž spokojen: “Po dlouhé době nám vyšla druhá třetina.“ Jihlavští toho v Ústí směrem dopředu mnoho nepředvedli a tak kapitán Dukly Oldřich Bakus musel smutně konstatovat: “Domácí si zasloužili vyhrát“.
Foto k zápasu
”Mně se ten zápas i tak hodnotí dobře. Myslím, že to byl jeden z našich nejpovedenějších zápasů. Neměli jsme žádný výpadek, hráli jsme zodpovědně a Jihlavu jsme vůbec k ničemu nepustili, kromě ojedinělých střel. Zápas jsme zvládli velice dobře a vyhráli jsme po zásluze. Já si myslím, že ten zápas byl výborný a musím kluky pochválit, že dnes odvedli perfektní práci,“ hodnotil výkon Lvů po zápase Lukáš Sáblík.

Gólmanské jedničce Ústeckých Lvů se první čtvrtina soutěže příliš nevydařila a tak si Sáblík v posledních čtyřech zápasech dres příliš nezapotil. Strávil je totiž pouze na střídačce. ”Já jsem tři týdny nechytal a určitě tam ta nervozita byla. Na druhou stranu jsem si dnes moc nezachytal. Za první dvě třetiny na mě nešlo moc střel. Tu gólovou střelu jsem chtěl zpracovat a rozehrát, nebo prostě ztlumit. Kdybych jí vyrazil do rohu, tak se nic nestalo. Hážu to za hlavu. Nic jiného se s tím nedá dělat,“ neláme si jihlavský odchovanec hlavu s inkasovanou brankou.

Nějakou tu minelu si však schovává téměř na každý zápas. ”Není to ztráta koncentrace, ale vypadnu z toho rytmu. Sleduju hru z druhé strany a pomalu chladnu. Já jsem zvyklý být pod palbou střel. Každému gólmanovi se tak chytá líp. Určitě to je tím. Mrzí mě to dost. Těch gólů moc nedostáváme, ale já se budu snažit tohle zlepšit, soustředit se na to. Doufám, že jsem si to vybral již teď na začátku a závěr sezóny již bude bezchybný,“ říká Lukáš Sáblík.

Tomáš Klimt pomáhal v minulé extraligové sezóně zachraňovat jihlavskou Duklu, dnes to však již byla jiná Dukla. ”Tak to určitě. Je tam pár místních kluků co tam byli i vloni a jinak to doplnili spousty mladých kluků. Je to z půlky jiný mančaft.“ S tím si Lvi bez větších problémů poradili. Gólový účet zápasu uzavřela ústecká devětašedesátka v při přesilovce zblízka po teči Finkovi střely. Po zápase byl Tomáš Klimt určitě spokojen. ”Myslím si, že jsme hráli dobře. Po dlouhé době nám vyšla druhá třetina. Neudělali jsme žádné velké chyby a hráli jsme dnes jako mančaft,“ liboval si nad oku lahodícím hokejem.

Klimt je po Pazourkovi s Kuchlerem a Evanem již čtvrtým hráčem, který vypomohl zraněními sužovanému Rabatu. Nastoupil v pátečním zápase, ve kterém Kladno podlehlo Vsetínu 1:3 a dovolilo tak Valachům poprvé v sezóně ochutnat vítězství. Bylo vítězství Vsetína zasloužné? ”Já si myslím, že jo. Vsetín nehrál včera vůbec špatně. Akorát v první třetině jsme je v přesilovkách tlačili. Pak hráli určitě dobře,“ hodnotil hru možného účastníka baráže Klimt. Porovnávat šance vsetínského a ústeckého mančaftu v případné baráži se však zdráhá: ”Je to hrozně daleko. Nedá se to odhadnout. Může nastat spoustu věcí jak u nich, tak tady.“

“Já myslím, že se to divákům muselo líbit. Domácí byli trochu živější, víc bruslili a asi si zasloužili vyhrát,“ připustil jihlavský kapitán Oldřich Bakus. Jihlavští se za první dvě třetiny téměř nedostali do šance. Jediný gól vstřelili až za v podstatě rozhodnutého stavu. ”Kdyby tam padl nějaký gól za stavu 0:1 nebo i 0:2 určitě by to bylo lepší. Za stavu 0:3 se již hraje blbě. Hrálo se o prvního góla. Dali ho domácí a tím my jsme šli trochu dolů,” smutnil jihlavský lídr.

Dukla v posledních zápasech zapoměla střílet branky. V posledních třech duelech prohrála a vstřelila pouhé dvě. ”Je to špatný. Musíme víc dávat góly. Nelepí to, nepadá to. Chce to i trochu štěstí a musí se to zlomit,” doufá Bakus, který se musel v elitní jihlavské řadě znovu obejít bez ještě vloni ústeckého kapitána Hodka. ”Každý hráč základní sestavy chybí. To ale neznamená, že kvůli tomu prohráváme. Musíme hrát i když jsou hráči zranění. Musíme se dát dohromady a otočit to,“ vyzívá Oldřich Bakus.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Ústí nad Labem - Dorost Slovanu, který v letošní sezoně nastupoval v lize dorostu ve skupině Západ zakončil sezonu 2023/2024 na sedmém místě tabulky a splnil tak své předsezónní cíle. Uplynulou sezonu zhodnotil ústecký odchovanec a trenér této kategorie Lukáš Místecký.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže