Ú s t í n/L. - Po neúspěšné misi na jihu Čech se představí Slovan opět doma a bude chtít samozřejmě bodovat. Náš tým nečeká však nic jednoduchého. Z Hané dorazí Zubři, jenž vyhráli všechny tři úvodní utkání soutěže. Podaří se nám utnout přerovskou sérii? Utkání začíná ve středu v 18.00. Přijďte podpořit Slovan v boji o důležité body.

HC Zubr Přerov

U Hanáků nastala před letošní sezonou generační obměna, ale pojďme se nejprve podívat na loňskou sezonu z pohledu Zubrů. Svěřenci trenéra Vladimíra Kočary postoupili do play-off z pátého místa, nicméně ve čtvrtfinále narazili na kladenské Rytíře. Aktuálně již extraligové Kladno bylo nad síly Zubrů a přetlačilo svého soupeře v poměru 4:1 na zápasy.

Trenérské duo Vladimír Kočara a Jakub Grof muselo počítat před novou sezonou s největší přestavbou od postupu do druhé nejvyšší soutěže. Kádr před sezonou opustilo několik zkušených hráčů. Počítat trenéři nemohou již s Milanem Procházkou, Radomírem Palou, Martinem Novotným nebo Markem Sikorou. Navíc hrdina, který hájil brankoviště, Lukáš Klimeš odešel do brněnské Komety. Každopádně brankář číslo jedna z loňské sezony má vyřízené do Přerova alespoň střídavé starty.

Nový, mladší tým Zubrů bude postaven kolem zkušených a ústeckým fanouškům dobře známých centrů Romana Pšurného a Tomáše Sýkory. Do obranných řad se navíc vrátil z Frýdku Místku zkušený Jiří Krisl.

Největší "majstrštik" na přestupovém poli se však Přerovu povedl angažováním brankáře Michaela Petráska.Ten by měl být jasnou jedničkou a jeho přestup z Litvínova by měl být zásadním počinem. Odchovance děčínského hokeje si jistě dobře pamatují fanoušci Slovanu, jelikož zde působil, jak v mládežnických kategoriích, tak v našem A-týmu.

Nově se rodící tým Zubrů evidentně funguje výborně. V prvních třech kolech nepoznali Hanáci chuť porážky. V úvodním kole porazili v derby Prostějov 3:2, z ledu Třebíče si přivezli dva body za výhru v prodloužení a v posledním kole nadělili sedmičku Kadani. Na poslední výhře se podílel hattrickem zkušený Roman Pšurný. Suma sumárum, Přerov je aktuálně na třetím místě tabulky Chance ligy s osmi získanými body.

Chronologické umístění Zubrů

2015/2016 – 7. místo

2016/2017 – 8. místo

2017/2018 – 5. místo

2018/2019 – 5. místo

Sestava HC Zubr Přerov v posledním utkání

Klimeš – Krisl, Černý, Kubeš, Zbořil, Weinhold, Čáp – Doležal, Pšurný, Navrátil – Moučka, Hejcman, Číp – Goiš, Sýkora, M. Kratochvil – Dufek, Dvořák, Süss – Indrák.

Poslední utkání Přerova

HC Zubr Přerov - SK Trhači Kadaň 7:0 (3:0, 1:0, 3:0).

Branky a nahrávky: 3. Dufek (Süss, Krisl), 10. Pšurný (Doležal, Navrátil), 11. Sýkora (Goiš, M. Kratochvil), 25. Pšurný (Kubeš, Navrátil), 44. Pšurný (Zbořil, Kubeš), 57. M. Kratochvil (Mouška, Čáp), 60. Sýkora (Goiš, Čáp).

Poslední vzájemný zápas

V loňské sezoně jsme našli recept na Zubry pouze v jednom ze čtyř utkání, když jsme si odvezli z MEO arény výhru 1:0. Zbylé tři utkání jsme nezvládli, v tom posledním odehraném jsme padli na domácím ledě v poměru 5:3.

HC Slovan Ústí nad Labem – HC Zubr Přerov 3:5 (0:2, 2:2, 1:1).

Branky a nahrávky: 24. Svoboda (Štochl, Blaha), 37. Šťovíček (Krliš, Chlouba), 60. Šťovíček (Ouřada, Chlouba) – 1. Navrátil (Pšurný), 2. Malina (Moučka, Hejcman), 28. Davídek (Sýkora, Novotný), 38. Sikora (Sýkora, Navrátil), 46. Davídek (Malina).

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Ústí nad Labem - Všichni trenéři se již těší na nejmladší hráče našeho klubu HC Slovan Ústí nad Labem. Velmi rádi uvítáme do kolektivu i nové tváře, které zatím nemají s hokejem zkušenosti. Tréninky jsou vedeny kvalifikovanými trenéry a trenérkami převážně formou her a soutěží. Našim cílem je naučit děti všestranné sportovní přípravě (obratnost, rychlost, koordinace a další pohybové dovednosti). Důležité je také pro nás, aby se děti při tréninku bavily a měli radost z pohybu. Na tréninky, které budou v měsíci květnu a červnu probíhat suchou formou, mohou přijít kluci i holky ročníku 2017 a mladší. S tréninky začínáme dne 2.5.2024. Trénovat budeme vždy ve středu od 17:30 do 18:30 hod na umělé ploše uvnitř zimním stadionu (místo ledu), druhý trénink bude vždy ve čtvrtek od 15:00 do 16:00 hod na umělé trávě naproti zimnímu stadionu. Sraz s trenéry bude vždy 15 minut před tréninkem na který potřebujete pouze sportovní oblečení, sportovní obuv a láhev s pitím. V případě jakýchkoliv dotazů kontaktujte telefonicky hlavního trenéra základny Václava Drahoráda na 725 550 601. Trenéři a trenérky se na všechny sportovce již těší.

  • Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže