Ú s t í n/L. - Po těsné domácí porážce od jihlavské Dukly nás čeká utkání s dalším aspirantem na postup do Extraligy. Slovan se představí v pondělí v českobudějovické Budvar aréně, kde jej bude hostit zatím stoprocentní Motor. Utkání začíná na jihu Čech v 17.30.

ČEZ Motor Č. Budějovice

Českobudějovický Motor je v očích odborníků hlavním aspirantem na prvenství v letošní Chance lize a zároveň kandidátem na postup do nejvyšší soutěže. Názor odborné veřejnosti potvrdil na předsezónní tiskové konferenci i prezident klubu Roman Turek: „Cíle se nemění, chceme postoupit do extraligy." V prvních dvou kolech Jihočeši tato tvrzení stvrdila šesti získanými body. V úvodní kole přehráli na domácím ledě Třebíč 3:2 a v prvním venkovním utkání si zastříleli na ledě Kadaně, odkud si odvezli výhru 7:1. Největší podíl na prvních dvou vítězstvích měl, ústeckým fanouškům dobře známý a čerstvá posila, Jan Veselý, jenž se trefil ve dvou střetnutích hned pětkrát. Další velkou posilou před sezonou se stal ústecký odchovanec Jan Kloz, který přišel na jich Čech z Pardubic, a prvních dvou zápasech si připsal dvě asistence. I v brankovišti Motoru došlo k jemné korekci. Místo Petra Kváčy, jenž odešel do Třince, zaujal jeho místo Milan Klouček z Pardubic, který by měl vytvořit brankářskou dvojici s Janem Strmeněm.

Trenérské duo Václav Prospal a Aleš Totter muselo před sezonou zvolit nového kapitána, jelikož odchod oznámil zkušený Zdeněk Kutlák. Novým kapitánem, čtvrtým nejmladším v historii klubu se stal třiadvacetiletý obránce a odchovanec Motoru, Pavel Pýcha. Jihočeši se i v letošní sezoně budou moci spolehnout na bouřlivé domácí prostředí. „Aktuálně je zarezervovaných okolo 4 500 permanentek." Oznámil před začátkem sezony generální manažer Stanislav Bednařík.

Sestava ČEZ Motor Č. Budějovice v posledním utkání

Klouček – Suchánek, Plášil, Pavel, Pýcha, Lytvynov, Vydarený - Veselý, Kloz, Novák - Babka, Gilbert, Doležal - Karabáček, Prokeš, Endál - Christov, Venkrbec, Holec.

Poslední utkání Motoru

Trhači Kadaň - ČEZ Motor Č. Budějovice 1:7 (1:4, 0:2, 0:1).

Branky a nahrávky: 2. Machač (Matýs, J. Müller) – 7. Holec (Venkrbec, Vydarený), 17. J. Veselý (M. Novák, Pavel), 18. Karabáček (Prokeš), 19. J. Veselý (Pýcha, Endál), 22. M. Novák (Gilbert), 40. Prokeš (Babka), 46. J. Veselý (Lytvynov, J. Kloz).

Poslední vzájemný zápas

Poslední vzájemné utkání jsme odehráli s Motorem v loňském ročníku v rámci 55. kola a na domácím ledě jsme prohráli nejtěsnějším možným rozdílem.

HC Slovan Ústí nad Labem - ČEZ Motor Č. Budějovice 0:1 (0:1, 0:0, 0:0).

Branky a nahrávky: 19. Karabáček (Bradley, Vydarený). Rozhodčí: Skopal, Vokřál – Maštalíř, Horažďovský. Vyloučení: 3:2. Využití: Bez využití. Diváci: 711. Střely na branku: 18:39. Zblokované střely: 5:8. Vhazování: 24:30. Průběh utkání: 0:1.

Sdílet článek na sociálních sítích

Nejnovější články

  • Obránkyně Slovanu Veronika Hujová a brankářka Veronika Ortová obdržely nominaci na reprezentační akci žen U16 - Turnaj čtyř zemí, který se uskuteční ve dnech 17. – 22. dubna 2024 ve Švédsku. Kromě naší reprezentace se Turnaje čtyř zemí zúčastní také Švédky, Finky a Švýcarky. Děkujeme za skvělou reprezentaci našeho klubu.

  • 4. třída Slovanu o víkendu získala na turnaji vítězů CCM Malé ligy v Plzni 3. místo. Celorepubliková soutěž CCM Malá liga, která se hrála od září 2023 do března 2024 pořádala o víkendu finálový turnaj, kterého se zúčastnily vítězové skupin. HC Slovan Ústí nad Labem postoupil ze své skupiny jako vítěz a postupně se utkal s HC Bílí Tygři Liberec, Wolves Plzeň a BK Havlíčkův Brod. Ve velice vyrovnaných zápasech nakonec ústeckým mladíkům uteklo stříbro o jediný gól. Součástí turnaje vítězů byly i dovednostní soutěže, kde naši čtvrťáci získali ze šesti disciplín, hned čtyři 1. místa. Dětem a realizačnímu týmu děkujeme za skvělou reprezentaci klubu a města.

  • Ú s t í n/L. - V letošním roce proběhne opět Hokejové soustředění mládeže 2024. Pevný termín soustředění je stanoven na 11. 08. - 16. 08. 2024.

Hlavní partneři

Významní partneři

Mediální partneři

Partneři mládeže